Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’ndan Gazze için basın açıklaması

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de devam eden Siyonist saldırılarına karşı tepkisini dile getirmek amacıyla Ulu Camii önünde bir basın açıklaması düzenledi.

GENEL 13.06.2025 18:01:16 0
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı’ndan Gazze için basın açıklaması

Basın açıklamasında, Gazze'de yaşananların bir soykırım ve savaş suçu olduğu ifade edilerek, uluslararası hukukun hiçe sayıldığı ve insanlık vicdanının ağır bir sınavdan geçtiği belirtildi.

Cuma namazının ardından toplanan halka, açıklamayı parti adına Merkez İlçe Başkanı Hatip Üçgül okudu.

Üçgül, Mısır'da düzenlenmesi planlanan Vicdan Konvoyu'nun önemine işaret ederek, kara ve denizden oluşturulacak insanlık zinciri olan "Gazze Konvoyu"nun vakit kaybetmeden organize edilmesi çağrısında bulundu.

"Dünya adeta sağır ve dilsiz bir seyirciye dönüşmüştür"

Uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirten Üçgül, "7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşananlar, tarihin en karanlık sayfalarına bir soykırım ve savaş suçu olarak yazılmaktadır. Uluslararası hukukun ayaklar altına alındığı, insanlık vicdanının paramparça edildiği bu süreçte, dünya adeta sağır ve dilsiz bir seyirciye dönüşmüştür. İşgalci siyonist rejim, masum sivilleri hedef almakta; hastaneleri, okulları, camileri bombalamakta ve tüm dünyanın gözü önünde bir halkı açlığa ve ölüme mahkûm etmektedir. Gazze'de yaşananlar, Hiroşima ve Nagazaki'deki gibi insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. O günlerde Amerikan silahları Japonya'yı yok ederken, bugün aynı barbarlık, insanlık dışı bir siyonist zihniyetin elinde Filistin halkına uygulanıyor. siyonistler, Filistin halkını boyun eğmeye zorlamaktadır. Ancak Filistin'in sözlüğünde 'teslimiyet' yoktur!" dedi.

"Bu vahşet sistematik bir soykırımın göstergesidir"

İsrailli yetkililerin açıklamalarını da örnek göstererek saldırıların kasıtlı ve sistematik olduğuna dikkat çeken Üçgül, "Filistin halkı diye bir şey yok', 'Gazze'yi harabe halinde bırakacağız' diyen işgal rejiminin maliye bakanı bezalel smotrich, 'Gazze'yi ve halkını bir kerede yakın' çağrısı yapan Knesset Başkan Yardımcısı nissim faturi, 'Gazze halkı için ölümden daha acı verici yollar bulunmalı' diyen miras bakanı amichai eliyahu, 'halk diz çöküp yalvarana kadar tek bir gram yardım girmeyecek' diyen ıtamar ben-gvir ve 'Gazze'deki her çocuk düşmandır' diyen moşe feiglin gibi isimlerin ifadeleri, bu vahşetin ne denli sistematik olduğunu kanıtlamaktadır. Bu ifadeler sadece boş laf değil, modern tarihin en vahşi soykırımına dönüşen bir siyasi düşüncenin dışa vurumudur. Bu insanlık dışı saldırıları ve ablukayı kırmak, Gazze halkına nefes aldırmak için yola çıkan ve dünyaya vicdan çağrısı yapan Özgürlük Filosu'nun alıkonulması, işgalci rejimin barbarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sivil gemilere saldırmak, yardım konvoylarını tehdit etmek, sınır kapılarını kapalı tutmak ve halkı açlığa mahkûm etmek; bunlar 'olağan' hale getirilmeye çalışılan birer insanlık suçudur! Bu zorbalık karşısında sessiz kalmak, suça ortak olmaktır." şeklinde konuştu.

"63 binden fazla Filistinli şehit olmuştur"

İşgal rejiminin saldırılarında şehit olanların sayısını aktaran Üçgül, "600 günü aşkın bir süredir devam eden bu soykırımda Gazze Şeridi'nin büyük bir kısmı tamamen yok edildi. 63 binden fazla Filistinli şehit olmuştur. Aralarında 18 binden fazla çocuğun bulunduğu bu soykırımda, 2 bin 483 Filistinli aile tamamen yok edilmiştir. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar arasında şehit oranı yüzde 60'ı aşarken, 42 binden fazla çocuk yetim bırakılmıştır. Gazze Şeridi'ndeki bir milyondan fazla çocuğu barındıran bu coğrafyada, siyonist ordu tüm halkı ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bu süreçte, gerçekleri dünyaya duyurmaya çalışan 226 gazeteci şehit edilmiştir. Bu utanç verici tabloya karşı, Mısır'da gerçekleştirilecek olan Vicdan Konvoyu ve Yürüyüşü, insanlık vicdanının kalesi olarak yükselmektedir." ifadelerini kullandı.

"Dünya, bu zulme karşı tek yürek olmalı, suskunluğunu bozmalıdır"

Mısır'da düzenlenmesi planlanan Vicdan Konvoyu'nun önemine işaret eden Üçgül, "Gazze'de süren ahlaksız kuşatmayı sonlandırmak için, denizden ve karadan yüz binlerin katılımıyla oluşturulacak bir insanlık zinciri olan 'Gazze Konvoyu' vakit kaybetmeden organize edilmelidir. Dünya, bu zulme karşı tek yürek olmalı, suskunluğunu bozmalıdır. İslam dünyası, insanlık onurunu hedef alan bu zorbalığa karşı kınamayla yetinmemeli, topluca ayağa kalkmalı, Gazze'deki soykırımı durduracak ve ablukayı kıracak somut adımlar atmalıdır. Bu, sadece Gazze halkına değil, tüm insanlığa karşı bir sorumluluktur. Adaletsizlik ne kadar artarsa, inananlar için zafer o kadar yakın olacaktır. Allah'ın izniyle, inanan bir milletin kalbini iyileştirecek zafer yakındır. Gazze, özgürlük tohumlarını ekecek ve bölgemizde siyonist projenin sonunu ilan edecektir." diye konuştu.

"Selam olsun direniş erlerine"

Açıklamanın sonunda, Gazze'ye ulaşmak için yola çıkan aktivistlere de selam gönderen Üçgül, "HÜDA PAR olarak, tüm dünyanın sessizliğe büründüğü bu utanç verici tabloda, ölümü göze alarak Gazze'ye yola çıkan cesur aktivistleri yürekten tebrik ediyoruz. Onların cesareti, insanlık vicdanının henüz tamamen ölmediğinin bir kanıtıdır. Selam olsun direniş erlerine! Ya bu zulüm, bizlerin ve sorumluluğa davet ettiklerimizin eliyle bitecek ya da bu canlar bu bedende oldukça bu kutsal dava uğruna ve mazlumlar yoluna hiçbir çabadan el çekmeyecek, geri durmayacağız!" diye aktardı.

Basın açıklaması, okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Yorum Ekle

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Doğu Anadolu’da soğuk alarmı: Kars ve Ardahan’da sıcaklık eksi 14’e geriledi

Kalp ritmi elektromanyetik enerji ile normale dönebiliyor

Tayland-Kamboçya çatışmaları: Ölü sayısı 40’ı geçti, yüzbinlerce mülteci

Sosyal konutta yeni dönem: 15 bin "kiralık ev" geliyor

Polisin "dur" ihtarına uyman araç kaza yaptı: 5 ölü, bir yaralı

Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda Beşiktaş derbisine 6 eksikle çıkacak

Kütahya’da Ulaşım ve Trafik Güvenliği panel ve çalıştayı düzenlendi

Rize'de düzenlenen "8. Hamsi Festivali"nde katılımcılara 2 ton 53 kilo hamsi ikram edildi

Meclis’te bütçe mesaisinde son gün

Yılbaşı öncesi her ürün mercek altında!

Sibel Can'a 'altın plak' ödülü

Kasım kampanyalarına ağır yaptırım: 12,9 milyon lira ceza

TESK Genel Başkanı Palandöken: Gerçek usule geçiş mali müşavirlerle iş birliği içinde yürütülecek

İzmir 2026’ya ışıl ışıl giriyor

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Bakan Yumaklı: 31 Aralık’a kadar 81 ilde sıkı gıda denetimi başlatıldı

Kasım indirimleri denetlendi: Reklam Kurulu’ndan 12,9 milyon lira ceza

Nevşehir Belediyesi'nden temizlik seferberliği

İstanbul Maltepe’de 'Yerli Malı'na anlamlı dokunuş

Gaziantep Büyükşehir'den hizmetlerle dolu hafta

Kayseri protokolü Trafik Kontrol Merkezi'nde

Habib Aytekin’e uluslararası görev

Bilecik Bozüyük’te türkü dolu gece

Adıyaman'da minibüs şarampole devrildi: 4 yaralı

Kayseri Erciyes sezonu açtı

CHP lideri Özgür Özel Edirne'den iktidara yüklendi: Salonların partisi değil, meydanların partisiyiz

Tofaş potada son saniye ile kaybetti!

Kayseri Büyükşehir personeline ilk yardım eğitimi

Tayvan açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR