Bugün, 26 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Hocalı şehitleri, yeni yapılan Azerbaycan Parkında anıldı

Hocalı şehitleri, yeni yapılan Azerbaycan Parkında anıldı

GÜNDEM 27.02.2024 17:38:30 0
Hocalı şehitleri, yeni yapılan Azerbaycan Parkında anıldı

26 Şubat 1992 tarihinde Ermenilerin Hocalı’da yaptığı katliamda hayatını kaybeden 613 Azerbaycanlı soydaşımız, Talas’ta düzenlenen törenle anıldı.

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Azerbaycan Parkı’nda bulunan Şehitler Anıtı önünde düzenlenen anma töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşının okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “32 yıl önce Ermeniler, çoluk çocuk, yaşlı kadın demeden 613 vatandaşımızı katletti. Acısı hala içimizde. Ancak ne mutlu ki bir süre Başkomutan İlham Aliyev tarafından ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ve duruşlarıyla çok şükür Karabağ azatlığına yani özgürlüğüne kavuştu. Bundan dolayı sevinçliyiz ve gururluyuz” dedi.

Konuşmasında Azerbaycan Kardeşlik Parkından ve içindekilerden de bahseden Başkan Yalçın, “Bir süre önce 7 Şubat’ta Şuşa Azerbaycan evinde  önemli ve güzel bir şeye şahit olduk Türkiye’de 3 yerde   Azerbaycan Cumhur başkanlığı seçimi yapıldı  onlardan biriside  bu mekanda oldu  bundan da ev sahipliği yapmaktan  gurur duyuyoruz. 20 bin m² üzerindeki Azerbaycan Kardeşlik Parkını yapmak, bu anıtı buraya taşımak, Şuşa Evini yapmak Azerbaycanlı kardeşlerimize bir armağanımızdır ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz her şeyin en iyisine layıktır” diye konuştu.

GÜÇLÜ OLMAMIZ LAZIM”

Gazze’de yaşanan soykırıma da değinen Başkan Yalçın, “Biliyorsunuz bir katliam da Filistin’de yaşanıyor Gazze’de başlayan katliamda neredeyse 30 bin kişi hayatını kaybetti. Küresel güçler hem soydaşlarımızı hem dindaşlarımızı katletmeye azimliler. Onun için Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan devleti ne kadar güçlü olursa biz de o kadar sesimizi çıkarabileceğiz. Allah hem Azerbaycan devletine hem Türkiye Cumhuriyetine  nice yüz yıllar ömürler nasip etsin.  Ben Hocalı ve dünyanın her yerinde mazlum şekilde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“BAŞKAN YALÇIN UNUTULMAMASI İÇİN ÇIRPINIYOR”

Şuşa Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Elshan Ganbarov da yaptığı konuşmada Başkan Yalçın’ın konuya duyduğu hassasiyete teşekkür ederek, “Bir kültür bekçisi gibi bir tarihin unutulmaması için çırpınan Yalçın Başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Tarih asla unutanları sevmez. Tarihi unutmak, 100 yıl önce Erzurum’da yapıldığı gibi 100 yıldan sonra Hocalı’da yapılmış bir katliamla  karşı karşıya kalmak gibidir. Hocalı’da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ulusumuza uzun ömürler versin’’ şeklinde konuştu.

 “TEK MİLLET İKİ DEVLET”

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da, tek millet iki devlet vurgusu yaptığı konuşmasında, "Azerbaycan ve Türkiye’nin geçmişten günümüze bir gönül bağı var. Azerbaycan’da kar yağsa biz burada üşürüz. Türkiye’de de kar yağsa hiç şüphe yok ki Azerbaycanlı kardeşlerimiz orada üşür. Bugün ne mutlu Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeşliği, gönül birliğiyle birlikte Karabağ bölgesi huzura kavuşmuştur. Böyle bir anma programı düzenlediği için de değerli Yalçın Başkanıma teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“BURADA GÖRDÜKLERİM GURUR VERİCİ”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğrul İsmail de konuşmasında “Bu hassasiyet için Kayserimize özellikle Talas Belediyemize özel minnettarlığımı sunuyorum. Bu meselelerde Kayserimizin ne kadar hassas olduğunu her zaman şahsen gördüm.  Burada Hocalı Parkının açılması, güzel bir anıtın yapılması, Şuşa Evinin olması gurur verici bir meseledir. Gerçekten bir millet iki devlet anlayışının ve gönüllerimizin birbirine bağlı olduğunun göstergesidir. İyi günlerde bir arada olmak kolaydır önemli olan bu tür acılarımızı birlikte paylaşmaktır. Bunu sağlayan Başkan Yalçın’a teşekkür ediyorum. dedi.

“TARİHİN EN BÜYÜK TRAJEDİLERİNDEN BİRİSİ”

Azerbaycanlı şirket Socar’ın Türkiye Doğal Gaz İşbirimi Kayseri Operasyonları Başkan Yardımcısı Sinan Temür ise “Hocalı soykırımını derinden hissediyorum. Dağlık Karabağ bölgesinde soykırımı sadece bu yüzyılın değil tarihin en büyük trajedilerinden bir tanesidir. Bu anma programını düzenlediği için Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hocalı Anıtı’na katliamda hayatını kaybedenler anısına çelenk konuldu ve karanfil bırakıldı.

Yorum Ekle

Denizli’de solunum cihazına gizlenmiş 5 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Nijer'den ABD'nin vize yasağına misilleme

Malatya Valiliği: Kaçan yarış atlarından 6'sı telef oldu, 2 vatandaş yaralandı

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konutta ilk kura Adıyaman ile başlıyor

Bulgaristan euroya geçmeye hazırlanıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu sayısı 44,2 milyona ulaştı

Regaib gecesi İstanbul'da ihya edildi

Kaçan yarış tayları kara yoluna çıktı: 6 tanesi telef oldu

Suriye'de yeni para birimi piyasaya sürülüyor

Mersin'de Regaib Kandili dualarla idrak edildi

İstanbul Valiliği’nden sağanak ve kar uyarısı

Danimarka ordusu Grönland'da tatbikat düzenledi

Bir kişi yuttuğu 9 kalem pil endoskopiyle çıkarıldı

Umut Kervanı’ndan Osmaniye’de Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Gazze'de bir evin enkazından 25 şehidin cenazesi çıkarıldı

Mersin’de “Altı Minare, Bin Bir Anlatı” paneli düzenlendi

Hakkında 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Biga’da eğitimin ve sanayinin geleceği için tarihi protokol

Siirt’te Regaib Kandili’nde Filistin ve mazlum coğrafyalar için dualar edildi

Mardinliler Regaip Kandili'ni idrak etmek için camilere akın etti

Tarsus Umut Kervanı’ndan Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Batman’da Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Müftü Vuruşkan: Regaib Kandili, asıl kazancımızın Rabbimize yönelmek olduğunu hatırlatır

Batman'da sulama kanalına düşen aracın sürücüsü yaralı kurtarıldı

STONE HILLS ZERO YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI.

Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz:

Meçhul Paşa: Unutulanın Sahnedeki İsyanı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve tarihi eser operasyonu

Rusya: ABD ile yürütülen Ukrayna müzakerelerinde ilerleme sağlandı

Japonya açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

112 üniversite arasında Dokuz Eylül'den çifte başarı

Kocaeli Çayırova’yı olası afetlere hazırladı

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Erasmus+ Bursa'ya 2025'te 535 katılımcı hareketliliği sağladı

Sakarya'da Türk İşaret Dili kursu tamamlandı

Muğla Büyükşehir gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

Bursalı gençlerin eğitim desteği hesaplarda

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR