Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14164,11%-0,02
  • DOLAR

    42,83% 0,04
  • EURO

    50,62% 0,52
  • GRAM ALTIN

    6125,18% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

HAMAS yetkilisi Alhandi: Gazze ayakta, direniş devam ediyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen “Gazze’ye destek mitingi”ne katılan HAMAS yetkilisi Suhail Ahmed Hassan Alhandi, yaptığı konuşmada Gazze’de yaşanan insanlık dramını tüm yönleriyle anlattı.

GENEL 2.06.2025 13:31:57 0
HAMAS yetkilisi Alhandi: Gazze ayakta, direniş devam ediyor

Konuşmasında Filistin halkının yaşadığı zulmü gözler önüne seren Alhandi, Urfa ve Siverek halkına övgü dolu ifadelerle seslendi.

“Burası izzetin, şerefin ve Gazze'ye yardımın mekanıdır”

Konuşmasına, Filistin davasına destek veren şehitleri anarak başlayan Alhandi, şu ifadeleri kullandı:
"Selam olsun Urfa'nın aziz evladı şehit Hasan'a. Kudüs şehidimiz Hasan'a selamlar olsun. Onun kanı Filistinlilerin kanı ile karıştı. Yine selam olsun şehit Ali Haydar'a. Onun kanı da Filistin'in kanı ile karıştı. Ve sizlere, ey Urfa ehli, sizlere selam olsun. Diyarbakır'a selam olsun. Sizlere Filistin'in çocuklarının selamı olsun. Filistin'deki yaşlıların, mücahitlerin selamı sizlere, ey Urfa halkı sizlere olsun. Ey Siverek halkı, sizler! Siverek'in, Urfa'nın ne olduğunu bilir misiniz, aziz kardeşlerim? Burası izzetin, şerefin ve Gazze'ye yardımın, direnişe omuz vermenin mekanıdır."

“60 binden fazla şehidimiz var”

Gazze’deki insanlık dramını detaylarıyla anlatan, halkın yaşadığı zorluklara dikkat çeken Alhandi, "Kardeşlerim, bacılarım! Eğer ki sizlere elem çeken kalpleri sorarlarsa, işte o kalpler Gazze’dedir. Akan kanı sorarlarsa, işte o akan kan Gazze’dedir. Eğer erkekleri, sabır gösteren yiğitleri sorarlarsa, işte orası Gazze’dir. Eğer sizlere şehitleri sorarlarsa, işte Gazze’dedir. Gazze’de her şeyi yaktılar, yıktılar. 60 binden fazla şehidimiz var. 130 bin yaralımız var. 5 bin kardeşimiz ellerinden, ayaklarından oldu. El ve ayakları kesildi. Mescitleri yıktılar. Üniversiteleri yıktılar. Hastaneleri yıktılar. Ama Gazze hâlâ ayakta, direniyor!"

“Gazze’de ölüm var, gözyaşı var”

Gazze'de yaşanan vahşeti detaylı şekilde anlatmayı sürdüren Alhandi, "Gazze, çocukların yakıldığı, çocukların yandığı yerdir. Gazze’de bebeklerin, yaşlıların etlerini köpekler, kediler, kuşlar yiyor. Ve bu zalim dünyanın gözleri önünde oluyor. Gazze’de ölüm var, gözyaşı var. Ama bütün bunlara rağmen Gazze ayakta. Gazze’de çocuklar açlıktan ölüyor. Kadınlar açlıktan ölüyor. Yaşlılar açlıktan ölüyor. Bugün, aziz kardeşlerim, 50’den fazla Gazzeli kardeşimiz yemek aramak için dışarı çıktılar fakat israilliler, siyonistler onları şehit ettiler. Ve bu bütün dünyanın gözü önünde oluyor."

“Mücahitler Peygamber Efendimize yapılan hakaretin intikamını aldılar”

Direnişin sembollerine de değinen Alhandi, konuşmasına şöyle devam etti, "Gazze, Kassam Tugaylarından mücahitlerin olduğu yerdir. Gazze, İsmail Haniye’nin olduğu yerdir. Gazze, Yahya Sinvar’ın olduğu yerdir. Gazze, Muhammed Tayfun’un olduğu yerdir. Gazze, şerefin, izzetin yüceldiği mekandır. Gazze, Kassam Tugaylarının tertemiz ayakları altında israil askerlerinin boynuna bastığı yerdir. Mücahitler, Kudüs’ün ve Peygamber Efendimize yapılan hakaretin intikamını aldılar. Gazeli çocuklar, mücahitler füzelerini, mayınlarını kendi elleriyle yapıyorlar. Yasin 105 füzelerini kendileri üretiyorlar. Gazze’deki mücahitler, Yahudilerin yüze yakın komutanını gebertti."

“Gazze, şehit liderler yeridir”

Konuşmasında HAMAS liderlerini anarak Yahya Sinvar hakkında da konuşan Alhandi, "Gazze şu an meydanlarda gördüğünüz yiğitleri, Yahya Sinvar’ları yetiştirdi. Sizler Yahya Sinvar’ın kim olduğunu bilir misiniz? Yahya Sinvar, tarih yazan, İslam ümmetini cihada sürükleyen, 7 Ekim operasyonunu düzenleyendir. Yahya Sinvar, ölene kadar, son damla kanına kadar, son nefesine kadar savaşan bir mücahittir. O, HAMAS’ın siyasi büro başkanıydı. Ceketini çıkarttı ve cihat meydanına koştu. Bu HAMAS’tır işte! HAMAS’ın liderleri işte bunlardır. Gazze’deki bütün HAMAS liderleri Rablerine kavuştular. Bunun başında Şeyh Ahmet Yasin, arkasından Abdülaziz Rantisi ve onların ardından İsmail Haniye ve Yahya Sinvar. Bunların hepsi burada şehit oldular ve şöyle dediler: 'Allah yolundaki şehadetimiz ne olursa olsun, hangi tarafa dönersek dönelim, sağa veya sola, Gazze’deki cihadımız devam edecektir. Allah’ın izniyle bizler beyaz bayrağı kaldırmayacağız. Düşman bizden beyaz bayrağı kaldırmamızı istiyor. Zalim dünya, zalim Avrupa onların arkasında duruyor. Beyaz bayrak kaldırmamızı, Gazze’yi terk etmemizi istiyorlar. Ama bizler o toprakları terk etmeyeceğiz. Cihadımıza devam edeceğiz. Kanımızın aktığı topraklar üzerinde Yahudiler gezemeyecek!"

“Allah yolunda mallarınızla ve canlarınızla cihat ediniz”

Son olarak miting alanındaki kalabalığa seslenen Alhandi, çağrısını şu sözlerle tamamladı: "Sizlere şunu söylemek isterim ki: Rabbimizin ayetinde buyurduğu gibi, Allah yolunda mallarınızla ve canlarınızla cihat ediniz. Kardeşlerim, sizler bu cihada hazır mısınız? Kendinizi bu cihat için hazırladınız mı? Gazze’nin çocukları, kadınları, yaşlıları için cihat edecek misiniz? Yakında bizim bir buluşmamız olacak inşallah. Bu sizin sesiniz de bir şeyi gösteriyor: İnşallah bizler de sizleri Mescid-i Aksa’da hürriyetine kavuşmuş bir şekilde bekleyeceğiz inşallah."

Alhandi’nin konuşması, meydanı dolduran kalabalık tarafından yoğun alkışlar ve tekbirlerle karşılandı. Program, Gazze yararına düzenlenen kermes ve edilen dualarla sona erdi. (İLKHA)

Yorum Ekle

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt meselesinin çözümü için referans olması gereken model Malazgirt ruhudur

Pakistan'da polis ekiplerine pusu: 5 ölü

Arnavutluk'ta yolsuzluk protestolarında hükümetin istifasını talep ediyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun ile görüştü

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Manisa’da 15 ton atık ilaca doğaya karışmadan imha!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnanlı mevkidaşıyla görüştü

6 aracın hurdaya döndüğü kazada vinç şoförü kazadan önce araçtan atlamış

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi

Düzce'de halk otobüsü şoförlerinden örnek davranış

Akademik hafıza Kocaeli'nin geleceğiyle birleşiyor

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

SON DAKİKA | Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu!

İletişim Başkanı Duran’dan israile sert tepki

2026 yılı için asgari ücret 28 bin 75 TL olarak belirlendi: Artış oranı yüzde 27 oldu

Yeni asgari ücret 28 bin 75 TL oldu... Net yüzde 27 artış yapıldı

Bursa Nilüfer'de Yaylacık’a yeni yaşam alanı

SON DAKİKA | Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu!

Nevşehir'de tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Batı Şeria’da işgal saldırılarında 3 kişi yaralandı onlarca kişi alıkonuldu

Fransa'da kimya tesisinde patlama: 4 yaralı

Yapıcıoğlu'ndan rapor açıklaması: 'Türkiye'deki şiddet sorunu' ve 'Kürt Meselesi'ni iki ayrı başlıkta ele aldık

Türkiye Kart Çankırı’da hayata geçti

Yozgat’ta 152 hafız için icazet töreni düzenlendi

Ceza infaz kurumları personeli için etik davranış ilkeleri imzalandı

Gazze'de can kaybı 70 bin 942'ye yükseldi

IUC Derneği'nden Almanya'dan Türkiye'ye yardım köprüsü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üreten tüm gençlerimizin yanında oluyoruz

HAKSİAD Van Şubesi’nden İran'a iş gezisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

Siirt’te "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Çocuklara "İyi ki doğ-Muş" ile sürpriz ziyaret

Kocaeli Çayırova’da ‘Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitimi’ programı başladı

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR