Bugün, 26 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Halid Kaddumi: İsrail'in Gazze'deki cinayetleri Holokost'tan daha mı az?

Hamas Hareketinin İran'daki temsilcisi şunları söyledi: Hiç kimse Holokost'a benzer bir felaketin tekrarına tanık olmaya dayanamaz; Bugün Gazze'de olup bitenler Holokost'tan daha mı az?

DÜNYA 19.11.2024 09:06:00 0
Halid Kaddumi: İsrail

Hamas’ın temsilcilerinden Halid Kaddumi, Astan Kudsü Rezevi Vakfının yeni yayınlarının sergilendiği programda Diken ve Karanfil kitabının yazarı şehit Yahya Sinvar’ı takdir ederken, 1980'li yıllardan sonra bölgede yerli edebiyat eserlerinin az olmasına dikkat çekti.

Hamas Hareketinin İran'daki temsilcisi, Filistinli Mücahitlerin gerçek deneyimlerine dayanan romanlar yazmanın önemine dikkat çekerek şunları ekledi: Bu tür romanlar sadece insanların hayatlarını anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda dünya insanlarına bu savaşçıların zulme karşı nasıl direndiklerini de gösteriyor. Bu kitaplar aslında Filistin halkının yaşamlarının gerçek anlatımlarıdır ve direniş kültürünü genç nesle aktarabilmektedir.

Kaddumi: ‘Gazze halkı, Siyonist rejimin tüm kısıtlamalarına ve suçlarına rağmen ayakta kalmaya devam ediyor, bu mücadele sadece zorunluluktan değil, aynı zamanda insanlık onurunu korumak ve özgür yaşam hakkına ulaşmak için de yapılıyor’ ifadelerini kullandı.

Uluslararası kuruluşları eleştiren Kaddumi şunları söyledi: Gazze halkı Aksa Tufanı’nı başlatmaya karar verdi çünkü hiçbir uluslararası hukuk Siyonistlerin suçlarını önleyemez.

Halid Kaddumi 1947'de Filistin'in taksim edilmesine ilişkin kararı hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: Bu karar Filistin'i ikiye böldü ve pratikte Filistin topraklarının yüzde 55'i İsrail'e verildi. Geriye kalan yüzde 45'ten geriye hiçbir şey kalmadı. Dünyaya soruyorum; Filistin ülkesi nerede? Bugün İsrail diye bir ülkeden başka bir şey var mı?

Hamas Hareketinin İran'daki temsilcisi, son yıllarda verilen Filistinli kurbanlara değinerek şunları belirtti: Direnişin başlangıcından bu yana yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 43 bin Filistinli şehit oldu. Ayrıca Gazze halkının yüzde 90'ı evsiz kaldı, yıkılan evlerin yeniden inşası 45 yıl alacak.

Konuşmasının devamında, Siyonist rejime karşı mücadelenin nedenlerine değinen Kaddumi şunları söyledi: Şu andaki aşağılayıcı hayata daha fazla dayanamayız. Cezayirliler özgürlük uğruna bir milyon şehit verdi, Hintliler ve Latin Amerika halkı sömürgecilikten kurtulmak için binlerce fedakarlık yaptı. Biz de kendimizi savunmak ve düşmanı şaşırtmak için silaha sarıldık.

Kaddumi: ‘Bugün savaş, hak ve batıl kampları arasındaki bir savaştır. Hangi kampta duracağımıza karar vermemiz gerekiyor ve halkımız direniş yolunda ısrarla kararlılığını ortaya koymuştur. Filistin direnişinin anlatıları ve hikayeleri artık uluslararası düzeyde yayılıyor ve bunları genç nesle ilham vermek için kullanmalıyız’ dedi.

Hamas Hareketinin İran'daki bu temsilcisi, Filistin'e uluslararası destek konusunda son dönemde yaşanan gelişmelere vurgu yaparak şunları vurguladı: Bugün uluslararası toplum, Filistinlilerin haklarını destekleme yönünde harekete geçmiş ve Siyonist rejimin yanlış anlatılarına karşı durmaktadır. Hiç kimse Holokost'a benzer bir felaketin tekrarına tanık olmaya dayanamaz. Bugün Gazze'de olup bitenler Holokost'tan daha mı az?

Kaddumi, cihadın rolünü ve Seyyid Hasan Nasrallah, İsmail Heniye ve diğer direniş liderleri gibi büyük Filistinli şehitlerin ve komutanların kanının etkisini şöyle anlattı: Bugünkü mücadele yerel cihattan uluslararası cihada dönüştü. Amerika'da 'Özgür Filistin' sloganının atıldığına, Filistin'in Siyonist işgalinden kurtarılması talebiyle kitlesel gösteriler yapıldığına tanık oluyoruz. Bu sloganlar Filistin halkının unutulmaması gereken acılarını ve kederini yansıtıyor.

Bazı Arap ülkelerinin Filistin halkının uğradığı zulme ilgisizliğini eleştiren Kaddumi şunları söyledi: Arap ülkeleri bu soykırıma karşı ciddi bir tepki göstermedi ve bu suçlara karşı duyarsızlaşmış görünüyorlar. İsrail bağımsız Arap ülkelerinin sınırlarını geçiyor ve büyükelçisi kameralar önünde uluslararası sözleşmeyi yırtıyor ancak Arap ülkeleri henüz etkili bir tepki vermedi.

Hamas'ın İran'daki temsilcisi, Filistin direnişinin başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna atıfta bulundu: ‘Bugün Filistinliler, Filistin'in geleceğinin bizzat Filistinliler tarafından belirleneceğini ve bu kararlara hiçbir üçüncü tarafın müdahale etmeyeceğini tüm dünyaya duyurdu. Filistin topraklarında Siyonistlerin hiçbir hakkı yoktur ve bu toprakların geleceği onlar olmadan belirlenecektir’ dedi.

7 Elim 2023 tarihinin Filistin’in mücadele tarihinde bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Kaddumi: Bugün Filistinliler sadece askeri başarı elde etmekle kalmadı, aynı zamanda Siyonist rejimin güvenlik, siyasi ve ahlaki temellerini de sarstı. Komutanlarımız halkla birlikte yaşıyor, savaş alanındadır ve kanlarıyla tarih yazıyor’ ifadelerini kullandı.

Kaddumi sözlerinin sonunda şunları vurguladı: Filistin'in kaderi ve özgürlüğü direniş kalemi ve üst düzey Mücahitlerin kanıyla yazılmalıdır. Allah'ın izniyle bu şehitlik ve direnme kültürü, Filistin'in gelecek nesillerine de bir yaşam modeli olacaktır. Topraklarımız Siyonistlerin elinden tamamen kurtarılana kadar asla geri adım atmayacağız ve Allah'ın izniyle bir gün Mescid-i Aksa'da zafer namazını kılacağız. İşte o gün İslam ümmetinin gerçek şeref ve gurur romanı yazılacaktır.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Denizli’de solunum cihazına gizlenmiş 5 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Nijer'den ABD'nin vize yasağına misilleme

Malatya Valiliği: Kaçan yarış atlarından 6'sı telef oldu, 2 vatandaş yaralandı

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konutta ilk kura Adıyaman ile başlıyor

Bulgaristan euroya geçmeye hazırlanıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu sayısı 44,2 milyona ulaştı

Regaib gecesi İstanbul'da ihya edildi

Kaçan yarış tayları kara yoluna çıktı: 6 tanesi telef oldu

Suriye'de yeni para birimi piyasaya sürülüyor

Mersin'de Regaib Kandili dualarla idrak edildi

İstanbul Valiliği’nden sağanak ve kar uyarısı

Danimarka ordusu Grönland'da tatbikat düzenledi

Bir kişi yuttuğu 9 kalem pil endoskopiyle çıkarıldı

Umut Kervanı’ndan Osmaniye’de Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Gazze'de bir evin enkazından 25 şehidin cenazesi çıkarıldı

Mersin’de “Altı Minare, Bin Bir Anlatı” paneli düzenlendi

Hakkında 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Biga’da eğitimin ve sanayinin geleceği için tarihi protokol

Siirt’te Regaib Kandili’nde Filistin ve mazlum coğrafyalar için dualar edildi

Mardinliler Regaip Kandili'ni idrak etmek için camilere akın etti

Tarsus Umut Kervanı’ndan Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Batman’da Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Müftü Vuruşkan: Regaib Kandili, asıl kazancımızın Rabbimize yönelmek olduğunu hatırlatır

Batman'da sulama kanalına düşen aracın sürücüsü yaralı kurtarıldı

STONE HILLS ZERO YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI.

Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz:

Meçhul Paşa: Unutulanın Sahnedeki İsyanı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve tarihi eser operasyonu

Rusya: ABD ile yürütülen Ukrayna müzakerelerinde ilerleme sağlandı

Japonya açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

112 üniversite arasında Dokuz Eylül'den çifte başarı

Kocaeli Çayırova’yı olası afetlere hazırladı

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Erasmus+ Bursa'ya 2025'te 535 katılımcı hareketliliği sağladı

Sakarya'da Türk İşaret Dili kursu tamamlandı

Muğla Büyükşehir gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

Bursalı gençlerin eğitim desteği hesaplarda

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR