Bugün, 24 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Gölcük Kılavuz Derslik gençlerin hizmetinde

Gölcük Kılavuz Derslik gençlerin hizmetinde

GÜNDEM 21.03.2024 15:34:28 0
Gölcük Kılavuz Derslik gençlerin hizmetinde

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bölgedeki gençlerin yeni ders çalışma mekanı olacak Gölcük Kılavuz Derslik’in tanıtım programına katıldı

KOCAELİ (İGFA) - Eğitime ve geleceğin teminatı olan gençlere her fırsatta büyük destekler veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere sunulan imkanları her geçen gün daha da artırıyor.

Gençleri geleceğin dünyasına daha donanımlı bir şekilde hazırlamak için çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, ‘Kılavuz Gençlik’ projeleriyle fark oluşturuyor.

Hayata geçirdiği ‘Etüt-Kütüphane’ modeliyle gençlere yenilikçi eğitim merkezleri fırsatı sunan Büyükşehir Belediyesi hem gençlere daha rahat ders çalışabilecekleri alanlar oluşturuyor, hem de zengin kütüphaneler, atölye etkinlikleri ve ikram alanlarıyla gençlerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunuyor.

GÖLCÜK KILAVUZ DERSLİKI

Büyükşehir Belediyesi her yıl binlerce gencin faydalandığı dersliklere bir yenisini daha ekledi. Gölcük Millet Bahçesi'nde 560 metrekarelik alanda çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde inşa edilen Kılavuz Derslik için tanıtım programı düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in katılımıyla gerçekleştirilen programla etüt-kütüphane gençlere tanıtıldı. Tesiste gençlerle sohbet ettikten sonra öğrencilerin düzenlediği resim sergisini gezen Başkan Büyükakın, Karamürsel Kılavuz Gençlik Merkezi Müzik Grubu’nun verdiği konserde öğrencilerin seslendirdiği Çanakkale Türküsüne eşlik etti.

BAŞKAN’DAN 24 SAAT AÇIK TUTMA SÖZÜ

Yoğun bir tempoda çalışırken gençlerle bir araya gelmekten ayrı bir mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başkan Büyükakın, “Bu programların içerisinde en keyiflisi gençlerle ilgili olanlar. Gençler bizden sadece kütüphane istemiyor. Kitapların olmasını istiyorlar fakat aynı zamanda çay-kahve içebilecekleri, sosyalleşebilecekleri mekanların da olmasını istiyorlar. Arkadaşlarla bu talebi paylaştığımızda ortaya böyle bir mekan çıktı. Burası size fırsatlar ortamı sağlıyor. Bize gelen taleplere göre burada gerçekten 24 saat öğrenci olursa burayı 7/24 açık tutma sözünü verebilirim. Siz yeter ki 24 saat çalışın, biz buraların sayısını da giderek artıracağız. Bir başka konseptte içerisinde fitness ve sanat merkezi olan mekanlar tasarlamaya karar verdik. Çok amaçlı gençlik merkezleri kuracağız. Gençlerimize yapmakta olduğumuz projelerin sayısını ve çeşitliliğini artıracağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükakın konuşmasının devamında, “Özellikle teknoloji alanında çocuklarımızın okur yazarlığının artması ve teknoloji yarışmalarında başarı gösterebilmeleri için ayrı mekanlar oluşturacağız. Şu anda okullarımızda robotik kodlama sınıfları oluşturuldu. Teknoşehir mantığıyla çalışabilecek, start-up firmalarının da ortak mekanda çalışabileceği mekanlar yapacağız. Geleceğin dünyası gençlerin omuzlarında yükselecek. Sizin aranızdan Steve Jobs, Bill Gates gibi bilim adamları çıkabilir. Aranızdan biri programlar yazabilecek, aşı bulabilecek, ilaç keşfedebilecek. Bizi dünyanın gidişatına yön verebilecek bir ülke yapacak. Bu mekanları geleceğin dünyasına hazırlanmanız için yapıyoruz. Diğer imkanlarla çok daha güzeli olacak” ifadelerini kullandı.

SEZER’DEN BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Açılışta konuşan Sezer, “Bu alan Gölcük depreminden sonra enkaz döküm sahası olarak kullanıldı. Buranın yemyeşil bir yer olmasını hayal etmiştik. Gençlerimizin de faydalanacağı, manzaralı bir mekan istemiştik. Bölgenin Millet Bahçesi olarak belirlenmesi sonrasında bu alana 1300’ün üzerinde ağaç, 12 binden fazla bitki ekildi. Birkaç sene içerisinde burası bir orman haline gelecek. Gençlerimiz burada her türlü hizmetten ücretsiz olarak faydalanabilecek” diyerek emeklerinden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

Yorum Ekle

SON DAKİKA | Fenerbahçe’den Sadettin Saran açıklaması

HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu raporun detayları belli oldu: Kalıcı barış ve adalet için atılması gereken 15 adım!

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan Türkiye’yi ziyaret edecek

Kocaeli Büyükşehir’den oyun gruplarına bakım

ÇOMÜ'lü akademisyen Kazakistan’da Türk tarihini aydınlatan yazıt keşfi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran gözaltına alındı

Delhi'deki hava kirliliği, Hindistan yönetimini endişelendiriyor

İstanbul'da uyuşturucu ve fuhuş operasyonu: 22 şüpheliye gözaltı kararı!

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran yeniden gözaltına alındı

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran gözaltına alındı

ÇOMÜ'lü akademisyen Kazakistan’da Türk tarihini aydınlatan yazıt keşfi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Belirlenen asgari ücret bir kişinin bile geçimini sağlamaz!

Libya Genelkurmay Başkanı ve heyetinin cenazeleri Adli Tıp’ta

İran, bombalanan bölgelerin denetlenmesini reddetti

Rusya yeni hafif çok amaçlı uçağının uçuş testini gerçekleştirdi  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dış politika ve Gazze mesajı

RTÜK, Prime Video’nun ‘Aşkın Gücü’ programına ceza verdi

Gölbaşı ilçesinde Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

2026'nın ilk kitap fuarı Adana'da

Adıyaman’da 'Gaza Anlayışı ve Gazilik' konferansı

Senegal'de tekne alabora oldu: 12 ölü

Yeni asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Filistin hayır kermesine katıldı

Ümit Özdağ'ın Cumhurbaşkanı'na hakaret davası beraat

Adana Buruk TOKİ’de temel hizmetlere erişimde sorunlar yaşanıyor

Siirt’te okul servisinin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

AK Parti Adıyaman heyeti ve Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın bir araya geldi

Asgari ücret açıklandı, Adıyaman’da vatandaş ve işveren tepkili: ‘Geçinemiyoruz, en az 35 bin olmalıydı’ - Videolu Haber

Bursa Mudanya'da kaçak yapılara karşı kararlı adım

Şile Ağva'da işyerine patlayıcı saldırı!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Türkiye'ye uluslararası 272 madalya gururu

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

Bursa Teknik Üniversitesi mavi ekonomi politikalarını araştıracak

Keçiören’de Stajyer Öğrencilere Sağlık Eğitimi Verildi

Ankara Keçiören'de stajyer öğrencilere sağlık eğitimi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR