Bugün, 20 Temmuz 2025 Pazar
  • BIST 100

    10366,20%-0,04
  • DOLAR

    40,35% 0,24
  • EURO

    46,92% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4349,52% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

'Etkin pişmanlık' açıklamalarına da soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İBB soruşturmalarına dair yeni bir adım attı.

GÜNDEM 20.06.2025 11:26:00 0

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İBB soruşturmalarına dair yeni bir adım attı. Buna göre İBB soruşturmalarına dair etkin pişmanlıktan faydalananlarla ilgili 'Baskı ile ifade alındı' diyene de devam eden soruşturmayı etkilemeye teşebbüsten re'sen soruşturma başlatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'yolsuzluk' soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanan isimler kamuoyunda tartışmalara neden olurken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da yeni bir açıklama geldi. Başsavcılık, etkin pişmanlık ifadesi veren şüphelilerin baskı, zorlama ve tehditle ifade verdiği iddialarının soruşturma sürecine zarar verdiğini belirterek aynı yönde açıklama yapanlara re’sen soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2024/236201 ve 2025/76201 numaralı soruşturmalar kapsamında, "İhaleye Fesat Karıştırma, Rüşvet, İrtikap, Resmi Belgede Sahtecilik, Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurma, Yönetme ve Üye Olma" suçlarından haklarında soruşturma yürütülen birtakım şüphelilerin TCK 221 ve 254 maddelerinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla bizzat kendileri veya müdafileri aracılığıyla yazılı dilekçeleri ile müracaat ettikleri, bu konuda şüphelilerin avukatları ile beyanlarının alındığı, alınan beyanların kendileri ve avukatları tarafından okunduktan sonra imzalandığı, verilen beyanların Cumhuriyet Başsavcılığımızca doğruluğu ve teyidi konusunda araştırma yapıldığı ancak bir kısım sosyal medya hesaplarında ifadelerin baskı, zorlama ve tehdit ile alındığı şeklinde soruşturma sürecine zarar verici açıklamalar yapıldığı görülmekle, bu konuda devam eden soruşturmayı etkilemeye teşebbüs hareketlerinde kasıtlı bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılacaktır." denildi.

 

 

İMAMOĞLU'NDAN DÜN REST GELMİŞTİ

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan görevden alınan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu etkin pişmanlık ifadelerine ilişkin olarak, "Buradan dostlarıma sesleniyorum: Gerekirse önünüze konulan o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın. O imzaların yükünü tek başıma taşırım." demişti.

 

İmamoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

Savcılık makamı eliyle yürütülen bu kirli kumpasta; iş insanları, bürokratlarım, yol arkadaşlarım; baskı, tehdit ve şantajla iftiraya zorlanıyor. Hayatında adliye koridoruna uğramamış tertemiz insanlar, tarihimizin en sistematik ve en utanç verici yargı tacizine maruz bırakılıyor.
 
Bir avuç yargı mensubunun hırsı, kini ve siyasi çıkarları uğruna tertemiz insanlar zulüm görüyor. Devletin adalet eli bir şantaj aracına dönüştürülüyor:
“Seni mahvedeceğiz. Aileni tutuklayacağız. Çoluğundan çocuğundan yıllarca ayrı bırakacağız. Gel, iftira at, kurtul!”
Bu cümleler o karanlık odalarda yankılanıyor. SEGBİS kayıtlarında, kamera görüntülerinde, tanıklıklarda duruyor. Bunları kimse bilmiyor, bunlar gizlenecek sanmayın!
 
15 Ocak 2025’te açıkça söyledim, bu vesileyle tekrar ediyorum:
“Mert olun, cezamı onaylayın; ama masum arkadaşlarımı rahat bırakın!”
 
Mert değilsiniz! Yol arkadaşlarımı, selam verdiğimiz insanları en değerli kutsalları olan aileleriyle tehdit ediyorsunuz. Mafyanın bile kullanmayacağı yöntemlere başvuruyorsunuz!
 
Buradan dostlarıma sesleniyorum: Onurunuzu, haysiyetinizi, ailelerinizi ve evlatlarınızı koruyun. Gerekirse önünüze konulan o iftiranameleri düzmece olduğunu bilerek imzalayın. Hiçbirinizin çocuğunun geleceği benim özgürlüğümden daha kıymetsiz değil. Ben o imzaların yükünü tek başıma taşırım.
 
Biz bu yola milletin kaderini omuzlamak ve taşımak üzere çıktık. Kendi kaderimiz ne ki. Bu omuzlar, bir evladın gözyaşı uğruna susturulan herkesin kaderini taşımaya hazırdır. Hiç üzülmeyin. Ama bu kirli düzene boyun eğmeyeceğimi de kimse unutmasın!

 

Haber Editörü

admin

admin@tum1haber.com
Yorum Ekle

Burhanettin Duran'dan Kıbrıs mesajı

Ekvador’da silahlı saldırı: 9 ölü, 2 yaralı

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

Sakarya'da dağ bisikletinde şampiyonlar belli oldu

İzmir'de tedavi gören tutuklu başkanın annesine 'Özel' ziyaret hakkı devri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ay yıldız aynı yoldayız

Tır ve tanker çarpıştı: 2 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de

Mudanya Belediyesi’nden “Yazı Kadrajda” yarışması

DGS  soru ve cevapları yayımlandı

Gazze'de şehit sayısı 58 bin 895'e yükseldi

Meteorolojiden bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı

Veliler için YKS tercih kılavuzu yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan törenler için Yavru Vatan'da

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi o yönetmeliği eksik buldu!

Tahran-Ankara tren seferleri yakında başlıyor

Japonya'da oy verme işlemi devam ediyor

Eskişehir binlerce sporseveri ağırlayacak

Celali Aşireti Derneği'nden 'Eşre Rüya' tepkisi

Gazze'deki yardım pusularında bugün 73 aç Filistinli şehit edildi

Ege'de göçmen teknesi kayalıklara çarptı: 1 ölü

Şehit ailelerine 'Terörsüz Türkiye'yi Bakan Göktaş anlattı

PLASFED: Güçlü ekonomi için üretim şart

TUREB Başkanı Tanrıdağlı'dan Bursa’nın turizm potansiyeline yerinde inceleme

İran ve Rusya Hazar Denizi'nde ortak deniz tatbikatı başlatacak

Özgürlük Filosu'nun Hanzala gemisi Gazze'ye doğru yola çıktı

İstanbul'da Gazze için araç konvoyu

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 51. yıl dönümüne Bursa'da tören

Uşak ve İzmir Bergama’da yangınlara müdahale sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Kıbrıs Barış Harekâtı‘nın 51. yıl dönümü mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ulaştırma denilince lütfen önce biraz empati…

Anahtar Parti Yakutiye’de Vatandaşla Buluştu!

Dem’li sürece dair…

PASİNLERDE CİNAYET

UÇAR, “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ŞİARIMIZ OLMAYA DEVAM EDECEK”

Darbe kafalılar…

Hacımüftüoğlu: Sanatla, bilimle, birlik ve beraberlikle daha güçlü yarınlara…

Zaman: “Sözünü tutmayanlardan değil, emaneti hakkıyla taşıyanlardan yana olma zamanıdır…

Her 15 Temmuzda ben…

Teslimiyet yerine şahlanışı seçen halkıma selam olsun…

DGS  soru ve cevapları yayımlandı

Veliler için YKS tercih kılavuzu yayımlandı

Bursa YKS 2025’e damga vurdu! Türkiye birinciliğinde 3 öğrenciyle zirvede

Gaziantep'te GASMEK geleneği bozmadı

İzmir Karabağlar’da 'Akademi Yaz' hayata geçti

Trakya Üniversitesi Zeynep–Mustafa Taş Uygulama Anaokulu kapılarını açıyor

Efes Selçuk’ta Yaz Okulu'na yoğun ilgi

MABEM, LGS 2025’te başarılarıyla göz doldurdu

KTO Karatay Üniversitesi'nde tercih desteği

Kocaeli'de minik biniciler at sevgisiyle büyüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

YAZARLAR