Tarih: 10.04.2024 07:20

Erzurum’da komşu hakkı vurgulu bayram namazı

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum’da komşu hakkı vurgulu bayram namazı

Buruk ve hüzünlü olarak kılınan bayram namazı konusunda, değişen dünyanın en büyük sıkıntılarından birisi olan komşuluk ilişkileri ve komşu hakkının anlatıldı. Yoğun bir ilginin yaşandığı bayram namazında Erzurum camileri doldu taştı.

Tum1haber/medya/gündem

Ramazan ayının bitmesine müteakip yaşanan bayram sevinci, toplu olarak camilerde kılınan bayram namazıyla birlikte sevginin ve muhabbetin burukta olsa yaşanmasına vesile oldu. Doğu Türkistan’da ve Gazze’de bulunan kardeşlerimizin içerisinde bulundukları zulmün ve işkencenin bayrama kadar ulaşması ve devam etmesi bizlere hüzün olarak yansıdı. Semaya açılan ellerin birikiminde, siyonist katil devletin ve dünya üzerindeki kominizim uzantılarına beddua olarak ulaştığı dualarda; üzüntü vardı, keder vardı.

Komşuluk ilişkilerinin ve yok olmaya yüz tutmuş samimiyet duygularımızın yeniden ele alındığı vaaz esnasında, kullanılan “dostluk, kardeşlik, samimiyet”  ve buna benzer birçok terimlerin büyük bir çoğunluğunun unutulduğu, gençlerimiz tarafından bilinmediği ve yerini sadece menfaat ve kazanım beklentilerine bıraktığı, günlük yaşantımızda örnekleriyle hayatımızda yer aldığı vurgusu işlendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —