Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5950,58% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

El-Halil Katliamı unutulmadı

Filistin’in el-Halil kentinde bulunan Hazreti İbrahim Camii'nde, işgalci teröristler tarafından sabah namazında gerçekleştirilen ve 67 Müslüman'ın şehid edildiği El Halil Katliamı'nın üzerinden 31 yıl geçti.

GENEL 25.02.2025 09:32:18 0
El-Halil Katliamı unutulmadı

Bundan 31 yıl önce, 25 Şubat 1994'ün Ramazan ayında, işgalci siyonistler tarafından Filistin'in El Halil kentinde büyük bir katliam gerçekleştirildi. El Halil'deki Hazreti İbrahim Camii'nde sabah namazında gerçekleştirilen, 67 Müslümanın katledildiği ve 300'e yakın kişinin yaralandığı katliam, hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Filistin'in tarihinde büyük katliamlar gerçekleştiren işgalci siyonistler, Kudüs'ten sonra ikinci hedefleri olan Peygamberler diyarı Filistin'in güzide şehirlerinden El Halil kentindeki Hazreti İbrahim Camii haremini istila edip orayı tamamıyla bir Yahudi sinagoguna çevirmeyi amaçlıyordu.

Ramazan ayının 15'ine denk gelen cuma günü, sabah namazının kılındığı esnada, camiye toplanan Müslümanlar, tertemiz bedenleriyle Rablerine yönelmiş, huzur ve huşu içinde Rablerine rükû ve secde ederken, arkalarından gelen kurşun yağmuruna tutuldular. İşgalci siyonistlerin kinlerini saçtığı o kurşunlar, Rablerinin önünde eğilmiş olan Müslümanların temiz bedenlerini hedef almıştı.

El-Halil Katliamı terör şebekesinin planlı katliamıydı

67 Müslümanın katledildiği, 300'e yakın kişinin yaralandığı el-Halil katliamına dünya sessiz kaldı.

Bu vahşet, işgalciler tarafından dünya kamuoyuna, Barush Goldstien adındaki "akli dengesi yerinde olmayan aşırı dinci bir Yahudi" tarafından işlenen cinayet olarak lanse edildi.

Oysa katliamı aklı dengesi bozuk bir siyonist canavarın tek başına yapmadığı, katliamdan sonra görgü tanıklarının ifadesinden de anlaşılıyordu. O gün katliama şahit olan bir görgü tanığı sonraki günlerde olayı şöyle aktarıyordu:

"Biz birinci rekâtı kılarken Yahudilerden asker elbisesi giyinmiş bir kişi yanımıza girdi. Kulaklarında kulaklık vardı. Bu kişi üzerimize ateş etmeye başladı. Silahının şarjörü boşaldıkça yanındaki ikinci yeni şarjör veriyordu. Ben sabah namazlarına gelmeyi adet edinmişimdir. Başka zamanlar her gün o vakitte burada otuz kırk asker bulunurdu. Ama o gün sadece dış kapıda yedi asker vardı. Sürekli yedi veya sekiz askerin beklediği iç kapıda ise hiç kimse yoktu. O sabah, o kapıda hiçbir asker görmedim. Saldırgan Yahudi üzerimize ateş etmeye başlayınca dışardaki askerler içeri girip bizim üzerimize göz yaşartıcı bomba atmaya başladılar."

Sadece camide gerçekleştirilen saldırıyla sınırlı kalmayan katliamda, yaralı olan Müslümanlara dışardan yardım yapılması da engellendi. Hastaneye kaldırılan yaralılara da siyonistler tarafından ateş açıldığı, olayın görgü tanıkları ve hastaları hastaneye taşıyanlar tarafından dile getirilmişti.

El Halil Katliamı'nın perde arkası

"Siyonizm ile göbek bağı olan basın-yayın organları" Müslüman Filistin halkının bağımsızlık ve varlık mücadelesini "terör" olarak kabul ettirebilmek için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ederken, işgalci siyonistlerin vahşi katliamlarını ise "bireysel eylem" şeklinde yansıtıyorlardı. Oysa işgalci siyonistler bütün bu katliamları planlı bir şekilde gerçekleştirmekte ancak kendisinin çirkin yüzünün dünya kamuoyu tarafından görülmesini engellemek amacıyla pratikte "ferdi eylem" metoduna başvuruyordu.

Yapılan saldırıların daha önceden planlanıp hazırlandığı, yaralanan Filistinli Müslümanlar tarafından sıkça dile getiriliyordu.

Katliamdan sonra Hazreti İbrahim Camii'nin durumu

24 Şubat 1994 tarihinde siyonistler tarafından yapılan katliamdan sonra Hazreti İbrahim Camii (Halilurrahman Camii) 9 aydan fazla bir süre kapalı tutuldu ve tekrar açıldığında yarısı sinagog olarak düzenlendi. Her ne kadar caminin statüsü Hebron Protokolü ile kabul edildiği şekliyle aynen devam etmekte olsa da Müslümanların ve Yahudilerin her yıl 10'ar günlük özel günlerde Camii ve sinagogun tamamını kullanma hakları bulunuyor.

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa da olduğu gibi Hazreti İbrahim Camii'nde de Müslümanların ibadet etmelerine müsaade etmiyor. Kuşatma altında tutulan camiye ibadet etmek için giden Müslümanlar sık sık engellenerek esir alınıyor.

İşgalciler, Harem-i İbrahim Camii'ni her yıl farklı bayram günlerini bahane ederek Müslümanlara kapatıyor. İbrahim Camii "zamansal ve mekânsal" anlamda bölünmeye devam ediyor. Siyonist rejimin, Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden sonra ise Müslümanlara Harem-i İbrahim Camii için kısıtlamalar arttı.

En kutsal dördüncü cami

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın çevresi olarak kabul edilen El Halil kentindeki Harem-i İbrahim, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi ile Mescid-i Aksa'dan sonra en kutsal dördüncü cami kabul ediliyor.

Caminin altında yer alan mağarada Hazreti İbrahim ve eşinin kabirlerinin yanı sıra Hazreti İshak, Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf ve eşlerinin mezarları bulunuyor.

İşgalcilerin kontrolündeki El-Halil’in Eski Belde semtinde yaklaşık 400 Yahudi işgalci 1500 siyonist askerin himayesinde yaşıyor. Kentin genelinde ise 700 bini aşkın Filistinli ikamet ediyor. (İLKHA)

Yorum Ekle

Başsağlığı ve Taziye

CTE’den Elazığ Ceza İnfaz Kurumu iddialarına açıklama

Milletvekili Adem Çalkın 2026 bütçe görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Bursa’da Mevlâna Haftası Anma Programı gerçekleştirildi

Muğla'da feci kaza: 13 yaralı

Ankara Kalesi tarihi dokusu ile yeniden hayat buldu

Artvinspor'dan kurum ziyaretleri

BNP Paribas Cardif Türkiye'nin 'Ailem Güvende Sigortası' Cardif Bireysel E-Şube ve CepteCardif Uygulaması'nda

Bursa Jandarması ve AFAD'dan Uludağ'da teleferik tatbikatı

V. Uluslararası Sanat Çalıştayı Resim Sergisi Sarıkamış’ta açıldı

Baskil’de çiftçilere 100 adet dizel çapa makinesi dağıtıldı

KAPDER’den İstanbul’da altın madalya

Selim’de “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” toplantısı yapıldı

Her yaştan vatandaşa hitap eden yeni sosyal tesis

Ağrı’da gümrük sahasında gıda yüklü tırda 163,9 kilo eroin ele geçirildi

YÖK Başkanı Özvar: Yapay zeka alanındaki ihtiyaca doğru bir modelle cevap verdik

Ankara’da aranan bin 107 şüpheli yakalandı

Adana'da 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kocaeli’de kırsal alana İHA düştü

Yeni vergi paketi yürürlüğe girdi: Doğum ve askerlik borçlanması prim oranı yükseltildi

Muğla'da gıda işletmelerine sıkı denetim

BUDO İstanbul seferlerinde Kabataş dönemi başlıyor

Tarımsal destekleme ödemesi bugün hesaplara yatırılıyor

İstanbul İSKİ'den Eyüpsultan'a dev yatırım

Antalya’da mobil kuaför tırı öğrencilere hizmette

TBMM'de merkezi yönetim bütçesi görüşmeleri sürüyor

Gebze'de Başkan Büyükgöz’den voleybol takımına moral ziyareti

İlaç Sektörünü Etkileyecek Euro Kuru Güncellemesi

Korsan DiCaprio filmlerine dikkat: Zararlı yazılım riski

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

CISV Türkiye ve Karsan’dan çocuklara sürdürülebilirlik eğitimi

İzmir'de sınıf başkanının vaadi Başkan Büyükakın ile yerine geldi

Bursa Yenişehir'de ritim kursuna yoğun ilgi

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Millî Eğitim Müdürlüğü'nden İnceleme

Meslek lisesi öğrencileri, elektrik panosuyla kodlama robotu üretiyor

Kocaeli’nin yerel lezzetleri tanıtıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR