Tarih: 27.01.2024 14:13

Devlet başkanlarının arabaları; Canavardan altın arabaya

Facebook Twitter Linked-in

Devlet başkanlarının arabaları; Canavardan altın arabaya

 

İmparator Naruhito: Toyota Yüzyılı

Japonya'nın 126. İmparatoru, Japonya'nın zenginleri arasında güçlü bir takipçi kitlesine sahip olan özelleştirilmiş bir Toyota Century'ye biniyor. Bu araba, dördüncü nesil Lexus LS'den türetilen 5 litrelik 8 silindirli hibrit motoru kullanıyor ve 425 beygir güç üretiyor. Bu araba, kurşun ve bomba önleme yetenekleriyle tasarlandı ve biyolojik ve nükleer saldırılara karşı bile dayanıklı. Bu özel sürümün Japonya dışında satılmadığını da belirtelim.

Narendra Modi: Mercedes Maybach S 650

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 621 beygir gücündeki 12 silindirli çift turbo motorla çalışan bu Mercedes Maybach S 650'yi hazırladı. Bu özel araç aynı zamanda kurşun önleyici, patlama önleyici, gaz önleyici saldırılar, uydu iletişim sistemleri ve füze saldırılarına karşı dayanıklılık ile donatılmıştır.

Brunei Sultanı: Altın Rolls Royce

Brunei Sultanı lüks arabaları çok seviyor ve bu araba belki de pahalı koleksiyonunun en lüks aracı. Bu Rolls-Royce gerçek 24 ayar altınla kaplanmıştır ve değeri yaklaşık 14 milyon dolar'dır. 6,8 litrelik ve 226 beygirlik motora sahip olan bu otomobilin, ağırlığına rağmen padişahı sürmek ve gösteriş yapmak için gerekli gücü sağlayabildiği söylenebilir.

Başkan Joe Biden: "Cadillac"

Amerika Birleşik Devletleri, önemli liderlerini korumak için sıklıkla en korumalı lüks arabaları kullanıyor. Joe Biden'ın ayrıca "Canavar" lakaplı özel bir Cadillac'a sık sık binme alışkanlığı da var. Bu araca uygulanan değişikliklerin kesin miktarı henüz bilinmiyor ancak bu konuda kurşunlara, el bombalarına, göz yaşartıcı gaza karşı dayanıklılık, gaz ve nükleer saldırılara karşı koruma, gece görüş ekipmanı, oksijen kaynağı ve kan bankasından bahsedebiliriz.

Bu arabanın ağırlığı 10 tondan fazla ve değeri bir buçuk milyon dolar (yaklaşık 13 milyon pound).

Kral Charles III: Bentley limuzini

Hatta Kraliçe Elizabeth'in saltanatının 50. yıldönümünü kutlamak için Bentley ona iki adet özelleştirilmiş limuzin hediye etti. Bu arabanın özellikleri arasında kuzu yünü kaplamalı koltuklar, daha yüksek tavan ve 90 derece dönebilen kapı sayılabilir. Kraliçenin ölümünden sonra gaz ve kurşun saldırılarına karşı korunan bu arabaların her ikisi de Kral Charles'a miras kaldı.

Tüm1haber/Yalda Mahootchian

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —