Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

DEÜ'nün engelsiz üniversite gururu

DEÜ'nün engelsiz üniversite gururu

EĞİTİM 8.06.2024 16:50:17 0
DEÜ

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) düzenlenen ‘2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde bu yıl da önemli başarılar elde etti. İki alanda verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında DEÜ, Engelsiz Program Nişanı kategorisinde 8 nişan alarak Türkiye 2’ncisi olurken; Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kategorisinde ise 9 bayrak ödülü elde etti. DEÜ, bir önceki yıl programlarına verilen 9 nişan ile Türkiye 1’incisi; 20 bayrak ödülü ile de Türkiye 3’üncüsü olmuştu. Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında son 4 yılda ise DEÜ’nün farklı programları, yeterlilikleriyle 72 ödüle layık görüldü.

İZMİR (İGFA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) düzenlenen ‘2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nde bu yıl da önemli başarılara imza attı. Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına iki alanda verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında DEÜ, Engelsiz Program Nişanı kategorisinde 8 nişan alarak Türkiye 2’ncisi olurken; Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kategorisinde ise Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) kategorilerinde 9 bayrak ödülüne layık görüldü.

Engelsiz yaşam ve üniversite misyonu kapsamında geliştirdiği projeleri YÖK tarafından da takdir toplayan ve bu yıl toplam 17 başvurusu ödüllendirilen Dokuz Eylül Üniversitesi, böylelikle engelsiz yaşam misyonundaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. DEÜ, bir önceki yıl verilen 9 program nişanı ile Türkiye 1’incisi; 20 bayrak ödülü ile de Türkiye 3’üncüsü olmuştu.

ÖDÜLLER YÖK BAŞKANI ÖZVAR’DAN

Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni”ne katılan DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, üniversite ödüllerini YÖK Başkanı Erol Özvar’ın elinden aldı. Gelişmeyi değerlendiren Ak, “Engelsiz yaşam ve üniversite misyonu kapsamında geliştirdiği sosyal sorumluluk ve erişilebilirlik projeleriyle fark yaratan, yıllardır bu alanda Türkiye'nin zirvesinde yer alan ve halihazırda birçok programı ödüllendirilmiş Dokuz Eylül Üniversitesi, bu sonuçla bir kez daha Engelsiz Üniversite Ödülleri'ne başarılarıyla damga vurdu. 'Engelsiz Üniversite Bayrakları' ve 'Engelsiz Program Nişanları' olmak üzere 2 alanda verilen Engelsiz Üniversite Ödüllerinde, yeterlilikleriyle ödüle layık görülen, bayrak ve program nişanı almaya hak kazanan programlarımızı tebrik ediyorum. Ödüller için başvuru yapan tüm programlarımıza da bu konudaki duyarlılıkları ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“EŞİT ŞARTLAR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yükseköğretim sistemindeki öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını, farklı engel düzeylerindeki öğrenci sayısının ise 58 bin civarında olduğunu aktaran Rektör Vekili Ak, “Bu sayı göz önüne alındığında gerek Yükseköğretim Kurulunun bu alanda yürüttüğü çalışmalar gerek Üniversitemizin ortaya koyduğu faaliyetlerin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha net bir biçimde görüyoruz.  Tüm öğrencilerimizin yükseköğretime erişimini önemsiyor, özel gereksinimli öğrencilere engelsiz bir eğitim-öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğümüz de erişilebilirliğe önem veren çalışmalar yürütüyor” ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle

TÜRK SAĞLIK SEN SAMSUN ŞUBE BAŞKANI GÖKAN ŞAHİN’DEN ÖNEMLİ BASIN AÇIKLAMASI

Malatya'da işyeri kurşunlanması sonrası karakol önünde kavga: 3 yaralı

Ateşkesi ihlal eden işgal ordusu sarı hattı geçtiği gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

KUMLUCA’DA ÜRETİCİYE “YABAN” DARBESİ HEM DOĞA HEM EKONOMİ VURUYOR!

Bakan Fidan: israilin devam eden ihlalleri inanılmaz şekilde süreci daha zor hale getiriyor

Zelenskiy: Kontrolümüzde olmayan yerlerde seçim düzenlenmeyecek

Malatya'da pat pat kazası: 3 yaralı

Malatya'da feci kaza: 1 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı: Gazze barış planının ikinci aşamasına dair fikir alışverişinde bulunuldu

Hırvatistan ile Bosna-Hersek arasında radyoaktif atık tesisi gerilimi

KAHRAMANLARINA SAHİP ÇIKMAYANLAR BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDER!

Samsun Valiliği’nden Gıda OSB Açıklaması: Yatırımlarla Büyüyor

ALANYA DOĞU ÇEVRE YOLU VE DEMİRTAŞ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Lula da Silva: ABD’nin Venezüella'ya yönelik saldırganlığı insani bir felakete yol açabilir

Belediye Başkanı Geçit: Üç aylar manevi yenilenmenin zamanıdır

Ağlama, israfdır o yaşlar sənə,

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

Mehmet Âkif Ersoy

Sakarya'da trafik kazası: 5 yaralı

Bingöl'de “Fetih Şuuru ve Üç Aylar” konferansı düzenlendi

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Ramsey’in Adıyaman Gölbaşı Caddesi’ndeki mağazası hizmete girdi - Videolu Haber

Rusya, 1003 Ukraynalı askerin cenazesini teslim etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR