Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan PKK'nın fesih kararı sonrası 'ortak Kurtuluş Savaşı' vurgusu

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, PKK’nın fesih kararını duyurmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 12.05.2025 13:56:00 0
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, PKK’nın fesih kararını duyurmasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Uçum'un mesajında Türklerin ve Kürtlerin emperyalizme karşı verilen varoluş mücadelesinde Kurtuluş Savaşını kazandıklarını hatırlatması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararını aldığını duyurmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Terörsüz Türkiye sürecinin hayata geçtiğini dile getiren Uçum, "Baştan belirtelim ki; Terörsüz Türkiye hedefine ulaşarak Türkiye Yüzyılını gerçekleştirmek, vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını veren aziz şehitlerimizin yüce hatıralarına bağlılığımızın bir gereği ve temel ödevimizdir. Görünen o ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük ülke liderliğinde, Sayın Bahçeli’nin cesur siyasi öncülüğüyle devlet inisiyatifi olarak başlayan ve devlet politikası olarak yürütülen Terörsüz Türkiye gerçeğe dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

'ORTAK KURTULUŞ SAVAŞI'

Türklerin ve Kürtlerin emperyalizme karşı verilen varoluş mücadelesinde Kurtuluş Savaşını kazanarak ve Türkiye Cumhuriyetini kurarak ebediyete kadar kader birliği yaptıklarını ifade eden Uçum, "Atatürk ’Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir’ ifadesiyle, Türkler ve Kürtler de içinde, Türkiye halkının tüm bileşenlerinin Türk Milletinin asli unsuru olduğu tespitini yaptı. Bu tespit cumhuriyetin temel kurucu ilkelerinden biri oldu. Millet; geçmişi bugünü ve geleceği kuşatan bir kavram olduğu için bugün de bu ilke aynen geçerlidir, yani Türk Milletinin esası Türkiye halkıdır. Türkiye halkı çeşitliliğimizin Türk Milleti birliğimizin güvencesidir. Bugünler Türk, Kürt, Çerkez, Arap, Alevi, Sünni de için de Türk Milletinin tüm bileşenlerinin kaderlerinin bir ve aynı, gelecek vizyonlarının tek olduğunun tüm dünyaya gösterildiği günlerdir. Terörsüz Türkiye için yapılan açıklamaların ortaya koyduğu şudur; Kürtler, Türk Milletinin asli kurucu bileşenidir. Kürtler, Türk Milletinin ayrılmaz parçası sıfatıyla Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve daimi sahibidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir. Türkiye Yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır. Tam da bu paradigmaya uygun olarak yapılan tüm açıklamalar Terörsüz Türkiye’ye geçişte temel aşamanın tamamlandığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

'SONUÇ DEĞİL BAŞLANGIÇ'

Açıklamaların Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti ile bütünleşmesinin tarihsel teyidi ve ilanı olduğuna dikkati çeken Uçum, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Sayın Bahçeli’nin Türkiye’yi esas alan siyasetteki muhteşem birlikteliği ve uyumu, halkın olağanüstü desteği, siyaset kurumunun sorumlu yaklaşımı, devletin tüm kurumlarıyla ve tam kapasite olarak sürecin yürütücülüğünü yapması Terörsüz Türkiye’ye geçişin güvencesi olmuştur. Geldiğimiz noktada Terörsüz Türkiye için şu tespitleri yapmak artık mümkündür; Terörsüz Türkiye bir sonuç değil yeni bir başlangıçtır. Terörsüz Türkiye hedefine ulaşılması ve bu aşamasının sona ermesiyle Türkiye için tarihsel bir yükseliş dönemi başlamaktadır. Yeni dönem, Türkiye’yi her bakımdan güçlendirecektir. Demokrasi ve hukuk alanında kapsamlı reformların yapılacağı, ulusal ve yurtsever demokrasi hukukunun somutlandığı yeni bir aşamaya geçileceği herkesin kabulündedir. Görüldüğü üzere Kurtuluşla başlayan, cumhuriyetin ilanıyla tescillenen kuruluş sürecimiz, Terörsüz Türkiye’ye geçişi takiben yeni anayasa başta olmak üzere kapsayıcı reformların yapılmasıyla tamamlanacaktır. Böylece kuruluşunu tamamlamış Türkiye, cumhuriyetin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı yapma hedefine yönelik büyük yürüyüşüne engelsiz ve daha güçlü bir şekilde devam edecektir. Halkımızın tüm unsurlarının asli bileşen olduğu birliğimizin teminatı Büyük Türk Milletinin gözü aydın olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Editörü

admin

admin@tum1haber.com
Yorum Ekle

Suriye'de Kuneytra kırsalına giren işgalciler kontrol noktası kurdu

​Balıkesir'de İHA boş araziye düştü

Denizli Büyükşehir’den Babadağ’a hizmet atağı

Edirne Keşan’da su kesintileri... Kadıköy Barajı'nda su kalmadı!

Şanlıurfa’da teşvik dolandırıcılığı operasyonu: 4 tutuklama

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Asnuk’tan ‘mücbir sebep’ çağrısı: ‘Süre uzatılmalı’

Bu kış yuvalar Balıkesir Büyükşehir’in desteğiyle ısınacak

Türkiye İttifakı Partisi Bursa’da üye kayıtlarını başlattı

Süt Birliği başkanından tarıma sert eleştiri

Yıl sonuna kadar 81 ilde kapsamlı gıda denetimi yapılacak

İşgalciler ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'nin dört bir yanında saldırılar

Leyla Zana’ya yönelik tezahüratlara Adıyaman’da tepki gösterildi: ‘Açıkça nefret suçudur’ - Videolu Haber

Balıkesir Sındırgılı depremzede çiftçiye hayvan yemi desteği

Türkiye'den Filistin'e ticari destek... Hurma kotası 7 bin tona çıkarıldı!

Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u konuk ediyor: İşte muhtemel 11’ler

Harvard'a Filistin bedeli: Trump yönetimi finansman kararını yargıya taşıdı

​ Şişli’de kontrolden çıkan otomobil dehşet saçtı: 3 ölü, 6 yaralı

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi

Kayserili hayırseverlerin desteğiye Birdal Camii ibadete hazır

Balıkesir itfaiyesi gücüne güç katıyor

Bursa Nilüfer’de yeni yıl coşkusu başladı

Gazze Direniş Güvenliği: Tövbe süresi bitti, işbirlikçiler tek tek yakalanacak

ASAT’tan Muratpaşa İçme Suyu Terfi İstasyonu’na 201 milyon TL yatırım

AyShen Özkan Jewelry lansmanı yapıldı

Malatya'da dereye düşen işçi hayatını kaybetti

Gölbaşı ilçesinde yeni gündüz bakım evi açıldı

Döviz alım satım listesinde değişiklik!

Edirne – İstanbul hızlı tren hattında kritik eşik aşıldı

Rusya Odesa'yı vurdu: 8 ölü, 27 yaralı

Gaziantep'te 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR