Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni yönetime katkı sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni yönetime katkı sunacağız

GÜNDEM 25.12.2024 17:09:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni yönetime katkı sunacağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arap ve İslam âleminin, Suriye'nin yeniden inşasına liderlik etmesinin diğer ülkelere de örnek olması gerektiğini belirterek, "Suriyeli kardeşlerimizi 13 yıl nasıl yalnız bırakmadıysak, bundan sonra da tüm kapasitemizle yanlarında olacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel’in Suriye meselesini halen doğru okuyamadığını belirterek, grup toplantısındaki açıklamalarından ötürü eleştirdi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı açıklamalarla iç ve dış gündemi değerlendirdi.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre, Suriye'de Esed zulmünün ve savaşın bıraktığı yıkımın toplam maliyetinin 500 milyar dolara yaklaştığını aktararak, uluslararası toplumun desteği olmadan, savaş yorgunu Suriye'nin, böyle bir yükün altından tek başına kalkmasının mümkün olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arap ve İslam âleminin, Suriye'nin yeniden inşasına liderlik etmesi, diğer ülkelere de örnek olması gerekiyor. Suriyeli kardeşlerimizi 13 yıl nasıl yalnız bırakmadıysak, bundan sonra da tüm kapasitemizle yanlarında olacağız" dedi. 

"Önce MİT Başkanımızı, ardından da Dışişleri Bakanımızı süratle Şam'a gönderdik. Büyükelçiliğimizi hemen faaliyete geçirdik. AFAD'ımız, Sednaya Hapishanesi başta olmak üzere işkencehanelerde incelemelerde bulundu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakanlıklarımız, kurumlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kendi alanlarında hazırlıklarını yoğun bir şekilde yapıyor. Yakında Halep Başkonsolosluğumuzu hizmete açıyoruz. Yeni yönetimin lideri Sayın Ahmet eş-Şera'nın süreci çok iyi idare ettiğini, verdiği ılımlı ve yapıcı mesajlarla takdir topladığını görüyoruz. Enerjiden ulaştırmaya, şehircilikten eğitim ve sağlığa, güvenlikten ticarete kadar ihtiyaç duydukları her alanda Suriye'ye destek vereceğiz" diye konuştu.

Suriye'nin kendini toparlaması, kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi, devletin yeniden temel görevlerini yapabilir hâle gelmesi için yeni yönetime katkı sunacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toprak bütünlüğüne yönelik saldırılar karşısında da Türkiye olarak tavizsiz duruşumuzu muhafaza edeceğiz. Selden kütük kapma yarışında olan kim varsa, Suriye halkıyla birlikte karşısında milletimizi de bulacaktır. DEAŞ ve PKK başta olmak üzere her iki ülkenin de bekasına kasteden terör örgütlerinin başını ezmekte kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü canilerin ya kendilerinin silahlara veda edeceğini ya da silahlarıyla birlikte Suriye topraklarına gömüleceğini vurgulayarak, "Kürt kardeşlerimizle aramıza kandan duvar örmeye çalışan terör örgütünü ortadan kaldıracağız." sözlerini sarf etti.

Terör örgütü ve destekçilerinin nasıl bir hesabı varsa, kendilerinin de bir hesaplarının olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabırlı, kararlı ve dikkatli bir şekilde hareket ederek emperyalistlerin oyunlarını bozacaklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, diğer tüm etnik ve dini gruplarıyla biz aynı gökyüzüne bakıyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Mazimiz gibi istikbalimiz de müşterektir. Hepimiz ortak bir medeniyetin çocuklarıyız; geleceğimizi de inşallah gönül gönüle vererek ortaklaşa inşa edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"SAYIN ÖZEL, SURİYE MESELESİNİ HÂLEN DOĞRU OKUYAMIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ'ın, sadece Batılı ülkeler için değil, Suriye, Irak ve Türkiye için de yok edilmesi gereken bir tehdit kaynağı olduğunun altını çizerek, bu vahşi yapıyla göğüs göğüse çarpışan tek NATO müttefikinin Türkiye olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şunları kaydetti:

https://twitter.com/RTErdogan/status/1871899948276384147

"Dolayısıyla bu konuda hiç kimse bize ders veremez, bunun üzerinden bize sınır çizemez. Bizim tek gayemiz, Suriye'den başlayarak bölgemizin her karış toprağında barışın, huzurun, istikrarın güçlü bir şekilde sağlanmasıdır. Başkaları için Suriye'nin güvenliği ve huzuru ikinci sırada yer alabilir. 910 kilometre sınırımızın olduğu bir ülkeyle biz bu lükse sahip değiliz. Suriye ne kadar hızlı ayağa kalkar ve kendini toparlarsa, vatan hasreti çeken kardeşlerimizin gönüllü dönüşleri de o derece hız kazanacaktır. Ülkemizdeki Suriyeli muhacirlerden kısa süreli veya kalıcı olarak geri dönmek isteyenlere gereken her türlü kolaylığı sergiliyoruz. Belli bir süre giriş-çıkışlara da izin vereceğiz. Yaza doğru, okulların da tatile girmesiyle birlikte sınır kapılarındaki yoğunluk biraz daha artacaktır. Bununla ilgili tedbirlerimizi de şimdiden alıyoruz".

"Bu süreçte politikamız şu olacaktır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dönmek isteyene yardımcı olacağız; ama kimseyi zorla göndermeyeceğiz. Türkiye'nin ekonomik, akademik, bilimsel ve ticari hayatına katkı yapan kardeşlerimizden kalmak isteyenlere de kapımızı kapatmayacağız. Muhalefet, hep yaptığı gibi mutlaka bu süreci zehirlemeye çalışacaktır. 3 haftadır Esed'in yasını tutanların, Şam'daki müttefiklerini kaybetmenin öfkesini, mazlumlardan çıkarma niyetleri şimdiden kendini belli ediyor. Sayın Özel'in, dün grupta yaptığı açıklamaları son derece talihsizdir; bilgisiz ve saha gerçeklerinden kopuktur. Sayın Özel, Suriye meselesini hâlen doğru okuyamıyor. 13 yıldır bir kez olsun doğru bir politika geliştiremeyen CHP, aynı hatasını Sayın Özel'in liderliğinde de sürdürüyor. Türk siyaseti adına bu, çok büyük bir nakısadır. Esed'in ülkeden kaçışının ertesi günü mikrofon karşısına geçip, ırkçı atak geçirenlerden vicdanlı davranmalarını beklemek elbette ham bir hayaldir. Ne harabeye dönmüş şehirler, ne topraktan fışkıran toplu mezarlar, ne Sednaya gibi ölüm kampları, ne ellerinde fotoğraflarıyla hücre hücre evlatlarını arayan anaların feryatları... Evet, bunların hiçbiri onların vicdanını harekete geçiremiyor. Nasırlaşmış kalplere, nefretin mil çektiği gözlere ne yapsak boş. Bizim görevimiz, meydanı bunlara terk etmemektir" diye konuştu.

Yorum Ekle

DESKİ, Kocabaş’ın İçme Suyu Sorununu Kalıcı Olarak Çözüyor

Ordu Yumurta Sektöründe Büyüme Dönemi

İşgal rejimi Batı Şeria’da onlarca kişiyi alıkoydu

Bingöl Valiliği’nden soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Siirt’te hastanede uyuşturucu skandalı: 19 tutuklama

BESO Başkanı Çiftçi: Batman'a özel "E-Ticaret Platformu" kuruyoruz

KSO Başkanı Zeytinoğlu: Kapasite kullanım oranları geriledi

İstanbul Ataşehir’de yeni istihdam ve hizmet kompleksi açıldı

Bursa'da NAYDEM’de eğitimler başladı

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Diyarbakır'da peynir tesisinde patlama: 2’si ağır 6 yaralı

Başkent trafiğine kaynak önlemi

Güven hizmet ve perakendede arttı, inşaatta geriledi

Türkiye dijital kullanımda güçlü

Akk, Ankara’yı çözüm için buluşturuyor: “Neden yoksuluz?” çalıştayı ile “Yoksulluğa, yoksunluğa hayır!”

Bakan Yumaklı: Su Kanunu’nun 2026’da yasalaşmasını diliyoruz

Çüngüş'ün bu mahallesinde su ve yol yok, çocuklar 2 yıldır okula gidemiyor

Bingöl’e 2 ambulans daha tahsis edildi

Umut Kervanı'ndan Batman'da yüzlerce muhtaç aileye gıda yardımı

NASA, Ay’a dönüyor: Mars yolculuğunun temeli atılıyor

Bursa'da doğum iznindeki öğretmenin re'sen atamasına mahkeme 'dur' dedi

Ordu’da içme suyu yatırımları hız kesmeden sürüyor

Bursa Büyükşehir ailesi yeni yılı birlikte kutladı

UTSAF’tan MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’ya ‘Sağlık Turizmi Zirvesi’ teşekkürü

ABB’den çocuklara sanat dolu aralık ayı

Cemil Vardar, "Tecrübe ve İstikrar" diyerek yeniden adaylığını açıkladı

ABB’den AB destekli kırsal tarım projesi

Sadettin Saran uyuşturucu soruşturmasında adli kontrolle serbest bırakıldı

Akk’den yılın son yürütme kurulu toplantısı: 2025 yılı değerlendirildi, 2026 yılının yol haritası oluşturuldu

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Ambulans filomuzu 6 bin 308’e çıkardık

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

Kayseri Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğrencileri Önlük Töreniyle Mesleğe Adım Attı

İzmir’de Dijital Sanat ve Yapay Zekâ Masterclass’ı

Afet bilinci Kocaeli'de animasyonla anlatılıyor

İzmir’de yapay zekâ ve dijital sanat buluşması

KAYÜ Aşçılık öğrencileri önlüklerini giydi

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR