Tarih: 29.03.2024 08:56

Çinli bir şirketin başkanı Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na rüzgar santrallerinin inşasını anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Çin'e yaptığı çalışma ziyareti kapsamında Kazakistan Cumhurbaşkanı, Devlet Enerji Yatırım Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Liu Mingsheng ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olanlar da dahil olmak üzere enerji sektöründe daha fazla işbirliği olanakları tartışıldı.

Kassym-Jomart Tokayev'e, China Power International Holding'in bir yan kuruluşunun Kazakistan'da aktif olarak faaliyet gösterdiği bilgisi verildi. Son 5 yılda Zhanatas'ta rüzgar enerjisi projesi oluşturuldu, Karaganda'da ise güneş enerjisi santrali inşa edildi.

Çin'in en büyük enerji şirketlerinden birinin başkanı, Zhambyl ve Pavlodar bölgelerinde tahmini yatırım hacmi 1 milyar doların üzerinde olan toplam 1 GW kapasiteli rüzgar enerjisi santrallerinin inşası için yeni yatırım projelerinin uygulanmasından bahsetti.

Liu Mingsheng ayrıca Kazakistan'da büyük ölçekli hidroelektrik projelerinin uygulanması ve kombine çevrim gaz türbinlerinin inşası konusundaki umutları araştırma niyetini de açıkladı.

Cumhurbaşkanı, ülkemizin yenilenebilir enerji alanındaki en iyi uluslararası teknoloji ve uygulamaları çekmekle ilgilendiğini kaydetti.

Görüşmenin sonunda Kassym-Jomart Tokayev, Liu Mingsheng'i Haziran ayında yapılması planlanan Astana Uluslararası Forumuna katılmaya davet etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —