Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14197,16%-0,23
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,29% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6075,15% 1,74
  • Ç. ALTIN

    9754,73% 1,17

CHP'de 'değişim' iç çatışmaya mı dönüşüyor?

CHP'de 'değişim' iç çatışmaya mı dönüşüyor?

SİYASET 20.07.2023 08:45:13 0
CHP

Aralarında Muharrem Erkek ve Engin Altay’ın da olduğu CHP’li bazı kurmayların, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları toplantının bir kısmının YouTube üzerinden sızdırılması tartışmalara neden oldu. İmamoğlu, toplantı videosunu kimin, nasıl sızdırdığını araştıracaklarını söyledi

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki (CHP) 'değişim' tartışması, Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevden ayrılması amacıyla nasıl bir çalışma yürütüldüğüne ilişkin bir toplantının videosunun sızdırılmasıyla yeni bir boyut kazandı. Ana muhalefet partisi CHP'de 14 Mayıs'ta parti oyu dolayısıyla milletvekili sayısında artış sağlanamaması ve 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kaybedilmesiyle 'değişim' talebi gündemde. CHP tabanındaki seçim sonuçlarına yönelik eleştiriler üzerine 'değişime hazırım' diyen Kılıçdaroğlu, ilk önce Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yani yakın çalışma ekibini yenileyerek, 'kaptan' olarak gemiyi güvenli limana ulaştıracağını söyledi. Bu yaklaşımı yeterli olmayınca Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanılığı seçiminde aldığı yüzde 48 oyla toplumdaki ulusalcı, Kürt, muhafazakar, ülkücü farklı kesimleri barıştırdığı ve böylece aslında değişimi gerçekleştirdiği görüşünü paylaştı. 'Başörtülüsü, başı açığı, seküleri, Atatürkçüsü, milliyetçisi biraraya geldiyse büyük bir değişimi zaten başlatmışız demektir. Ama biz toplum olarak neyin değiştiğine değil, neyin değişmediğine bakarsak hata yapmış oluruz. Değişen şeyler yüzde 20'lerden yüzde 48'lere uzanan kitlelerdir. Değişen şeyler, asla görüşülemez denilenle görüşmek, ittifak yapmaktır' sözleriyle genel başkanlıktan ayrılmayacağı şeklinde yorumlanan Kılıçdaroğlu'na karşı lider değişimi talebi ise hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde, olağanüstü Parti Meclisi (PM) toplantısı ve ilçelerdeki kongre sürecine Kılıçdaroğlu yönetimince müdahale edilmesini engelleme hazırlığı yapıldığı kamuoyuna taşındı. Kılıçdaroğlu'yla seçim öncesinde MYK üyesi olarak görev alan bazı isimlerin katılımıyla yapılan çevrimiçi toplantı, Youtube'da 'Değişim Gerçeği' adlı bir hesaptan paylaşıldı. Kılıçdaroğlu'nun karşı hamlesi: PM pazar günü toplanıyor Kemal Kılıçdaroğlu ise, İmamoğlu öncülüğünde yürütülen olağanüstü PM toplantısı çağrısına karşı Pazar günü PM'yi olağan toplantıya davet etti. Bugün içinse Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu ekibi tarafından kamuoyuna açıklama yapılacağı yönündeki hazırlığı öğrenerek MYK'yı sabah toplantıya davet etmesi de dikkat çekti. CHP MYK toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li bazı kurmaylarla yaptığı çevrimiçi toplantı kaydı YouTube'a sızdırıldı
İmamoğlu'nun hazırlığı 'ihanet' suçlamasıyla sızdırıldı 'İşte yüzyılın ihaneti. Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet' başlığıyla sızdırılan videonun altında açıklama bölümünde yer alan yazıdaki, 'İmamoğlu'nun Değişim A Takımı ile gizli darbe toplantısı' ifadesi dikkat çekti. Yazıda, 'Tamamı partiye çökmüş, dönemlerdir her türlü malı götürmüş, son seçimde milletvekili listesini yapmış kişiler. Değişim manifestosunu Bülent Tezcan yazıyor, örgütleri Tekin Bingöl ayarlıyor' ifadesiyle geçmişte Kılıçdaroğlu'nun yakın çalışma arkadaşı olmalarına vurgu yapıldı. Yazıda ayrıca, 'Ayağa kalk CHP örgütü, ihaneti gör, partine sahip çık' denilmesi de göze çarptı. Eski MYK Video kapsamında olağanüstü PM çağrısı hazırlığına eski MYK üyeleri Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Muharrem Erkek ve Selin Sayek Böke ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in destek verdiği görüldü. Videoda yer almamalarına rağmen tanıtım yazısında, Hakkı Süha Okay, Pınar Uzun, Sevgi Kılıç, Gökan Zeybek ve Ahmet Hakan Uyanık'ın da ekipte bulunduğu açıklandı. 14 Mayıs'ta İstanbul milletvekili olduktan sonra CHP Grup Başkanvekili olan Gökhan Günaydın'ın doğrudan hazırlık sürecini yürüttüğü de görüldü. Ayrıca PM üyeleri Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Yaşar Selman, Erbil Aydınlık ve Turan Aydoğan'ın da sürece katıldığı öne sürüldü. İmamoğlu: 'Aile meselesi gibi konuşuyoruz' İBB Başkanı İmamoğlu ise bugün, kendisi ile CHP'li bazı kurmayların çevrimiçi yaptıkları toplantı kaydının sızdırılması hakkında yaptığı açıklamada, bu görüşmelerin hiçbir gizli tarafı olmadığını belirterek, 'Biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle çekinmeden açık ve seçik kalbimizde ne varsa birarada, bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya da devam edeceğiz. Oradan sağlıklı karar çıkması için de yapılan her işlemi takip etmeye devam edeceğiz' dedi. Toplantı videosunu kimin, nasıl sızdırdığını araştıracaklarını söyleyen İmamoğlu, sızdırma meselesiyle ilgili soruya, 'Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Konuşulan konular partinin konularıdır. Bunlarla ilgili hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım. Ama masalarda konuşmaya devam edeceğim' yanıtını verdi. Öztrak: 'Yarışmaya 'evet' diyoruz ama...' CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İmamoğlu öncülüğündeki toplantıdan CHP Genel Merkezi olarak video yayınlanmadan önce haberdar olmadıklarını açıkladı.
Öztrak, bugünkü MYK sonrası yaptığı basın açıklamasında, “Millet zulüm altıdayken zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz. Yarışmaya 'Evet' diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Genel merkezimizin de bu görüşmeden haberi yoktu. Partimizin yönetimi, 100 yıllık partimizi limana yanaştırmaya kararlıdır' dedi.
      Yıldız Yazıcıoğlu

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Altın güne yükselişle başladı: Gram altın 6 bin 167 liradan işlem görüyor

Batı Şeria’da işgal rejimi saldırılarında 6 Filistinli yaralandı

Peygamber Sevdalıları Vakfı: Üç aylar arınmanın, tövbenin ve rahmetin mevsimidir

İşgalciler el-Halil'de Filistinlilere ait 6 evi yıkma kararı aldı

Güney Kore’nin ilk ticari uzay roketi denemesi başarısız oldu

AB’den Trump’a Grönland uyarısı: “Danimarka’nın egemenliği tartışma konusu olamaz”

Besni’de tek taraflı trafik kazası meydana geldi

Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı yükseltildi... İdari para cezaları artırıldı

Konya Açık Veri Portalı ile veri odaklı katkı

İstanbul Maltepe’nin engelsiz çocukları voleybol coşkusunu yaşadı

İZBAN İstasyonu’nda tatbikat gerçeği aratmadı

Yöresel çarşıda 850 kilo tarihi geçmiş sucuk imha edildi

Tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezaları artırıldı

Brent petrol 61,38 dolardan işlem görüyor

Batman'da 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı

Gölbaşı Kaymakamlığı TYP noter kurası sonuçları açıklandı

Antik Çağ'ın sofrası Aktopraklık'ta canlandı

Türkiye Pakistan savunma sanayii iş birliğine 'BASDEC' imzası

2026'da elektrikte serbest tüketici limiti düşüyor

Konya–Karaman hızlı tren hattı ile ulaşım 40 dakikaya indi

ABD’de uçak kazası: 5 ölü

Bursa'da su ürünlerine denetim: 615 kilo istavrite el konuldu

Şile Belediyesi soruşturmasında yeni operasyon: 22 şüpheli yakalandı

Kocaeli'de torf üretimi ile 50 milyon lira tasarruf sağlanıyor

“Sessiz Çığlıklar Türkan” Bornovalı seyirciyle buluşacak

Bursa Büyükşehir'le Çamlık Bulvarı konfora kavuştu

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni ve güçlü bir yatırım daha! denildi.

ÜNLÜ STRATEJİST Abdullah Çiftçi’DEN SURİYE KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Şile Belediyesi’ne ikinci dalga operasyon: 22 gözaltı

Bakan Kurum’dan deprem bölgesi için "tohum" filmi paylaşımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

Bursa’da Mesleki Eğitim İçin Özel Eğitim Eğitimi

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yeni müjde!

Bursa’da özel eğitimde mesleki eğitim için eğitici eğitimi

İstanbul Maltepe'de ‘Birlikte Güzel Yaş Almak’ semineri

Bursa Yıldırım’dan fotoğraf tutkunlarına eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR