Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Cezaevinde Özgecan Aslan'ın katilini öldürmüştü: 'Cinayeti dört kişi planladık'

20 yaşındayken bindiği minibüste katledilen Özgecan Aslan’ın katili cezaevinde Gültekin Alan tarafından öldürülmüştü.

ASAYİŞ 26.03.2025 10:41:00 0
Cezaevinde Özgecan Aslan

20 yaşındayken bindiği minibüste katledilen Özgecan Aslan’ın katili cezaevinde Gültekin Alan tarafından öldürülmüştü. Olayla ilgili görülen davada Gültekin Alan, cinayeti dört kişiyle birlikte işlemek üzere anlaştıklarını belirtti.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in Adana Cezaevi'nde öldürülmüş, babası Necmittin Altındöken'in de yaralanmıştı.

İLK ÖNCE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

 

Saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada Gültekin Alan, ona yardım ettiği iddiasıyla infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö., silahı cezaevine soktuğu iddia edilen hükümlü Hüsamettin B., eşi Gamze B. ile Ahmet Tekin B., Ferat Y. ve Serkan A. hakkında Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme heyeti, yargılama sonunda Gültekin Alan'ı 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca, Alan'a 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüsten' 18 yıl, 'hakaretten' 1 yıl 4 ay, 'yasak eşyaları cezaevine sokmak, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet' suçlarından 6 yıl, 'infaz koruma memurlarını hürriyetlerinden alıkoymadan' da 4 yıl 5 ay 10 gün olmak üzere toplam 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası daha verildi. Diğer sanıklar delil yetersizliğinden beraat etti.

DOSYA TEKRAR GÖRÜLDÜ

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 2 Kasım 2021'deki sanıklar hakkında verdiği eski kararlarında direnmesini yerinde görmemesi üzerine dava dosyası uyuşmazlık nedeniyle Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderildi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu yaptığı değerlendirmede, yerel mahkemenin sanık Gültekin Alan hakkında verdiği mahkûmiyet hükümlerinin onanmasına karar verdi. Diğer sanıklar Hüsamettin B., eşi Gamze B. ile Ahmet Tekin B. ve Ferat Y. hakkında 'nitelikli kasten öldürme ve nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından verilen beraat kararları bakımından, anılan suçların sabit olup olmadığının tespiti bakımından eksik araştırma ile hüküm kurulduğu gerekçesiyle bozulmasına karar verdi. Çoğunluk görüşüne katılmayan iki Ceza Genel Kurulu üyesinin de "Sanık Gültekin Alan hakkında kurulan mahkûmiyet hükümleri bakımından da eksik araştırmayla hüküm kurulduğu" düşüncesiyle karşı oy kullandığına dikkat çekildi.

'CİNAYETİ DÖRT KİŞİ PLANLADIK'

 

Alan, "Siz cezaevine silahı sokanlara ceza vermediniz ki ben silahı cezaevine sokanları söyleyeyim. Bu nedenle silahı cezaevine sokanlarla ilgili beyanda bulunmayacağım. Bu silahın sokulması ile ilgili Hüsamettin ve eşini suçladınız. Adamların bu suçla hiçbir ilgisi yoktur. Benim kararım onandı, niçin bana bunu soruyorsunuz" dedi.

Mahkeme başkanının, beraat kararlarının kısmen bozulduğunu söylemesi üzerine Alan, "Beraat kararları bozuldu ise söyleyeceğim. Biz bu cinayeti işlemeye 4 kişi birlikte karar verdik. Birisi Ferat Y., birisi Ahmet Tekin B., diğeri de Adem Ç.'dir. Silahı cezaevine getirttiren Ahmet Tekin B.'dir. Silahın cezaevine geliş masrafını ödeyen de Ferat Y.'dir" dedi.

GÜLTEKİN ALAN'IN İFADESİ İNANDIRICI BULUNMADI

Mahkeme heyeti, hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verilen ve cezası onanan Gültekin Alan'ın bu ifadesini inandırıcı bulmadı. Heyet, sanıkların 'nitelikli kasten öldürme ve nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarını işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Sanıklardan Ferat Y. hakkında ise tensip zaptında sehven yapılan hata nedeniyle karar verilmedi. Daha sonradan fark edilen hata üzerine sanık Ferat Y. yönünden davanın devamı kararlaştırıldı.

4 SANIK BERAAT ETTİ

Tüm dosya kapsamı birlikte ele alınıp değerlendirildiğinde; sanıkların cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden, şüpheden sanık yararlanır ilkesi de gözetilerek sanıklar Hüsamettin ve Gamze B., Ahmet Tekin B., Hacı Ahmet Ö.'nün müsnet suçlardan 5271 Sayılı CMK.'nun 223/2-e madde uyarınca delil yetersizliği nedeniyle beraatlarına karar verilmiştir" denildi.

Haber Editörü

admin

admin@tum1haber.com
Yorum Ekle

Adıyaman'da minibüs şarampole devrildi: 4 yaralı

Kayseri Erciyes sezonu açtı

CHP lideri Özgür Özel Edirne'den iktidara yüklendi: Salonların partisi değil, meydanların partisiyiz

Tofaş potada son saniye ile kaybetti!

Kayseri Büyükşehir personeline ilk yardım eğitimi

Tayvan açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı! Muğla ve Antalya alarmda

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Bazı bölgelerde sağanak etkili olacak

Bursa Nilüfer Lions'tan renkli alışveriş şenliği

Polisin "dur" ihtarından kaçan araç feci kazaya karıştı: 5 ölü

Nevide Çiçek’ten Siverek sonrası sessizlik: Ayrılığın nedeni merak konusu 

Bel ağrısı ve bel fıtığında ameliyat her zaman gerekli değil

Mübarek üç aylar bugün başlıyor

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

TÜRK SAĞLIK SEN SAMSUN ŞUBE BAŞKANI GÖKAN ŞAHİN’DEN ÖNEMLİ BASIN AÇIKLAMASI

Malatya'da işyeri kurşunlanması sonrası karakol önünde kavga: 3 yaralı

Ateşkesi ihlal eden işgal ordusu sarı hattı geçtiği gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

KUMLUCA’DA ÜRETİCİYE “YABAN” DARBESİ HEM DOĞA HEM EKONOMİ VURUYOR!

Bakan Fidan: israilin devam eden ihlalleri inanılmaz şekilde süreci daha zor hale getiriyor

Zelenskiy: Kontrolümüzde olmayan yerlerde seçim düzenlenmeyecek

Malatya'da pat pat kazası: 3 yaralı

Malatya'da feci kaza: 1 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı: Gazze barış planının ikinci aşamasına dair fikir alışverişinde bulunuldu

Hırvatistan ile Bosna-Hersek arasında radyoaktif atık tesisi gerilimi

KAHRAMANLARINA SAHİP ÇIKMAYANLAR BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDER!

Samsun Valiliği’nden Gıda OSB Açıklaması: Yatırımlarla Büyüyor

ALANYA DOĞU ÇEVRE YOLU VE DEMİRTAŞ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Lula da Silva: ABD’nin Venezüella'ya yönelik saldırganlığı insani bir felakete yol açabilir

Belediye Başkanı Geçit: Üç aylar manevi yenilenmenin zamanıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR