Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Çalışma ve Sosyal Güvenlik'ten TÜDKİYEB'e ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik'ten TÜDKİYEB'e ziyaret

GÜNDEM 17.10.2024 14:00:00 0
Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve beraberinde Bakanlık bürokratlarından oluşan heyetin Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği’ne (TÜDKİYEB) yapmış oldukları ziyarette başta yetiştiricilerin sosyal güvenlik konuları olmak üzere çoban istihdamına ilişkin konular değerlendirildi.

ANKARA (İGFA) - TÜDKİYEB’e gerçekleştirilen ziyarete Bakan Yardımcısı Özçelik’in yanısıra; Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Ali Aybey, Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcısı Mahir Gümüş, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Kutay Subaşı, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Işık, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü/Mevzuat ve Uluslararası Antlaşmalar Daire Başkanı Harun Aydoğmuş, Çalışma Genel Müdürlüğü/Çalışma Mevzuatı Daire Başkanı Ziya Kürşat Babayiğit, İŞKUR/Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Oğuz Düzgün, Bakan Yardımcısı Özel Kalem Müdürü Güray Topal ve Çalışma Genel Müdürlüğü/Çalışma Uzman Yardımcısı Emine Uçar katılım sağladı.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Genel Başkan Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile müştereken yaptığımız çalışmalarda ana hedefimiz yerli ırklarımızı ıslah etmek, küçükbaş hayvan sayımızı artırarak kırmızı et açığını kapatmak olduğunu belirterek, "Diğer Bakanlıklarımızın da sorunlarımıza çözüm ortağı olması manasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız ve beraberindeki üst düzey bürokratlar ile Merkez Birliğimizi ziyaretleri sektörümüz açısından oldukça anlamlı ve özel bir gün olmuştur. Dolayısıyla bu ziyarette Sayın Bakan Yardımcım ve yüce heyetiyle daha önce dile getirdiğimiz çiftçi ve yetiştiricilerimizin sorunları ile ilgili görüşlerimizi tekrar gündeme getirip sorunların acilen çözüme kavuşturulması talebinde bulunduk" diye konuştu.

Çelik, küçükbaş hayvancılığın çok zor şartlar altında gerçekleştirildiğini ve çobansız sürdürülemeyeceğine dikkat çekti. Sosyal güvenlik primlerinin asgari ücret üzerinden alınması sebebiyle yetiştiricilerimizin çok yüksek primler ödemek zorunda kaldığını, sosyal güvenlik primlerinin ödenmesinde yetiştiricilere katkı sağlanmasının teşvik edici olacağını belirten Çelik, "Bu manada Tarım BAĞ-KUR priminin yüzde 14,5’inin çiftçi, yüzde 20’sinin Devlet tarafından ödenmesinin uygun olacağını, çiftçilerin emekliliklerinde haksızlık yaşandığını, sosyal güvenlik kapsamındaki işçi ve memurlar başta olmak üzere diğer meslek grupları 7.200 gün prim ödeyerek emekli olurken çiftçilerin 9.000 gün prim ödeyerek emekli olabildiklerini, bu durumun mutlaka düzeltilerek emeklilik prim gün sayısının 7.200 prim güne düşürülmesini, ayrıca yerli çoban istihdam edemeyip yabancı çoban çalıştırmak zorunda kalan işletmelerin yabancı çobanların çalışma izinleri konusunda sıkıntı yaşadıklarını, bu nedenle yabancı çoban çalıştırılacak ise bunların kayıt altına alınması ve yasal prosedürler içinde istihdamına imkân verecek düzenlemeler yapılması gibi düşüncelerimizi dile getirdik. Sayın Bakan Yardımcımız ve heyetinin yapmış oldukları ziyaretin sorunlarımıza çözüm noktasında kayıtsız kalmadıklarını göstermesi açısından memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyor bir kez daha kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle

TBMM’de Bütçe Maratonu: 2026 Bütçesi’nin kritik maddeleri kabul edildi

Kars, "Veliaht" dizisiyle ekranlara Taşınıyor: Vali Polat ekibi kabul etti

Ağasarlı evladımızdan Türkiye ikinciliği gururu

“Türkiye’de barış nasıl tesis edilir?” Van TSO’da masaya yatırıldı

Saadet Partisi’nden ‘Yerli Ürünümüz Hamsi Etkinliği’

Daşdöner’den esnafa yakıt müjdesi”

Kaş’ta kış ortasında dolu

Serik’te itfaiyeden hayat kurtaran müdahale

Antalya Gazipaşa’da yaralı yaban keçisi tedavi altına alındı

Kars Belediyesi’nde "Sıfır Bütçe" ile büyük başarı: Başkan Senger’den anlamlı ödül

Sarıkamış’ta büyük anma öncesi kritik toplantı: "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"

Kars Kuyumcular Derneği’nde İlhan Soylu ile "Yola Devam"

Sarıkamış şehitleri anısına hamleler yapılacak: Dev turnuva başlıyor!

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilara Özbek Yılmaz, hasta kabulüne başladı

Vali Ziya Polat Kars sokaklarında esnafa bereketli kazançlar diledi

Güdül’de Türk Sanat müziği korosu çalışmalara başladı

Kristal Karlar Diyarında dev organizasyon: FIS Sarıkamış Cup başlıyor!

Selim’de yerli malı heyecanı: Kaymakam Semiz ve Başkan Koç miniklerle buluştu

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, ​çiftçiye 2 milyar liralık dev destek: Ödemeler bugün hesaplarda!

Yedek Subay Ali Can memleketinde hayatını kaybetti

Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger’den Kars Spor sevdalısı Ahmet Can’a doğum günü sürprizi!

Antalya’da markette cinayet: 2 ölü

SDÜ’de Meclis simülasyonu

Gençlik Merkezi projesinde ilk adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı

Avukat Şeymanur sesiyle Kayseri'yi salladı

Mardin’de tır ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

İlçe Yönetim Kurulu Haftalık Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Eczacılar Öz Bakımı Güçlendiriyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi

Kocaeli'de TEKNOFEST öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR