Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5950,58% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Çalık: Öldürmek için değil yaşatmak için sahipleneceğiz

Çalık: Öldürmek için değil yaşatmak için sahipleneceğiz

GÜNDEM 3.06.2024 17:05:46 0
Çalık: Öldürmek için değil yaşatmak için sahipleneceğiz

Beylikdüzü Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti. Başkan Çalık, meclis konuşmasında geçtiğimiz günlerde İsrail’in Refah’taki çadır kente düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı. Sokak hayvanları ile ilgili hazırlanan yasa tasarısı konusuna da değinen Başkan Çalık, “Sokak hayvanlarının uyutulması konusunun sakinlikle, daha doğru yöntemlerle çözüme kavuşturulması gerektiğine inanıyorum. Bizler öldürmek için değil, yaşatmak için sahipleneceğiz. Sokaktaki can dostlarımızı koruma altına alacağımız yeni bir merkezi inşa ediyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL (İGFA) - Beylikdüzü Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Açılış konuşmasına mayıs ayında şehit olan polis ve askerleri rahmet ve minnetle anarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mayıs ayındaki önemli gün ve haftalara da değindi. Konuşmasında ayrıca İsrail tarafından Refah’ta bulunan çadır kente düzenlenen, 45 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınayan Başkan Çalık, “İsrail’in düzenlediği saldırıda ölen çocukları tüm dünya gördü. Dünya kamuoyu üç maymunu oynamaya devam ediyor. Biz nerede bir mazlum varsa yanında olacağız. Nerede bir zalim varsa karşısında duracağız. Bu çocukların suçu ve günahı neydi? Kamuoyunun bu konuyu daha net görmesi adına bu insanlık dışı alçak saldırıyı Beylikdüzü Belediye Meclisi’nden kınıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış, dünyada barış sözü bizim yol haritamız olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Can dostlarımız için yeni bir merkezi inşa ediyoruz

Konuşmasının devamında sokak hayvanları ile ilgili hazırlanan yasa tasarısı konusuna da değinen Başkan Çalık, hiçbir canlının ne sebep olursa olsun uyutulmasından yana tavır almadıklarını belirterek, “Maalesef bu konuda da ikiye bölünmüş durumdayız. Sokak hayvanlarının uyutulması konusunun sakinlikle, daha doğru yöntemlerle çözüme kavuşturulması gerektiğine inanıyorum. Hayvanlara karşı olan hassasiyetimi herkes biliyor. Bizler öldürmek için değil, yaşatmak için sahipleneceğiz. Sokaktaki can dostlarımızı koruma altına alacağımız yeni bir merkezi de inşa ediyoruz. Bunun müjdesini de buradan vermiş olayım. Benim de iki tane köpeğim var. Biz Yaşam Vadisi’nin bir kolunda yaklaşık yirmi beş, otuz dönümlük bir alanda sokak canlılarımızın doğal ortamlarda olacağı, huzurla yeşil alanlarını kullanabileceği bir ortamı inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“Beylikdüzü huzurun başkenti olmaya devam edecek”

Karacaahmet Sultan Gürpınar Cemevi ile Türkiye’de yarışma ile yapılmış ilk cemevi olan Fatma Ana Cemevi’nin, İBB Meclisi’ndeki CHP grubunun çoğunluk oyları ile imar planlarına “ibadethane alanı (cem evi)” olarak işlendiğini dile getiren Başkan Çalık, “Karacaahmet Sultan Gürpınar Cemevi’nin bulunduğu parsel kapalı ve açık spor tesis fonksiyonundaydı. Biz bu alanı ibadethane alanı, cemevi olarak planlara işledik. Kavaklı Mahallesi’nde bulunan Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi’nin bulunduğu parsel, sosyal ve kültürel tesis alanı olan imar fonksiyonunu da aynı şekilde ibadethane alanı, yani cemevi olarak planlarımıza işledik. Emeği geçen başta imar komisyonunda o mücadeleyi veren CHP Grup Başkan Vekilimiz Erkan Erdoğan beye ve onun nezdinde bütün İstanbul Büyükşehir Belediyesi üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Beylikdüzü tüm inançların özgürce yaşandığı bir kent olmaya, huzurun başkenti olmaya devam edecek” diye konuştu.

 

İkinci oturum 07 Haziran Cuma günü

Beylikdüzü’nde yaptıkları her işi Beylikdüzü Aklı ile yaptıklarını da vurgulayan Başkan Çalık, “Ben yaptığı her işe bir anlam yükleyen, her işin bir felsefesi olması gerektiğine inanan bir yerel yöneticiyim. 7 den 77’ye her bireyimizin aklına ihtiyaç duyduğumuzu her yerde söyledik. Ne mutlu ki ortak akılla çalıştık. Bugüne nefes yarına umut olan 252 proje yaptık. Sahici, hayata ve insana dokunan projeler yaptık. Kadınların, çocukların, gençlerin, yoksulların hayatına dokunacak işleri hayata geçirdik. Bu beş yılda da Yarının Öncüsü olacak işlere imza atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. CHP, AK Parti ve MHP grup başkan vekillerinin de gündem dışı söz aldığı meclis toplantısının ikinci oturumunun 07 Haziran Cuma günü saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

Yorum Ekle

Tüketici Güven Endeksi aralıkta 83,5 oldu

Uzman Klinik Psikolog İlhan: Toplumda dijital zehirlenme mevcut ve bu zehirlenme devam ediyor

Afganistan ve Pakistan heyetinden HAKSİAD’a ziyaret

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan'dan "üç aylar" mesajı

Türkiye'de bir ilk: Kalbin içini kaplayan dev kitle başarıyla çıkarıldı

Sakarya Altındere’de altyapı sonrası üstyapı da yenileniyor

Türkiye İttifak Partisi Bursa teşkilatı tanıtıldı

Konya Karatay'ın İstanbul üssüne yoğun ilgi

Rizeli Genel Müdür Velioğlu, Gazeteci Bayrak'ı yalnız bırakmadı

İstanbul ve 4 ilde vergi kaçakçılığı operasyonu: 35 gözaltı

Çektiği fotoğraflarla, mazideki Bursa’nın izlerini bugüne taşıyor

Molla Remzi Uçar’dan üç aylar mesajı: Dualarımızda Gazze’yi unutmayalım

Sosyal korumaya 4 trilyon 964 milyar 532 milyon TL harcandı

Batman İl Müftüsü Durmuş: Üç Ayları bir ganimet bilerek değerlendirmeliyiz

Ağrı'da durdurulan bir tırda 163 kilo 900 gram eroin ele geçirildi

Siirt’te transit araç ile otomobil çarpıştı: İki sürücü yaralandı

Başkan Tutdere’den Galataport daveti: ‘Kadın emeğine destek olun’ - Videolu Haber

Adıyaman’da Genç Erkekler Voleybol İl Müsabakaları tamamlandı

Sakarya'da 100 yıllık tarihe ışık olacak konak

Gebze'de 90 sokakta yol çalışması

Başiskele’nin Yeni Prestij Caddesi Şekilleniyor

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: Aralarında oyuncu da var

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

Yahudi çeteler Filistinli çocuğu araçla ezdi

Hindistan’da yabani filler 5 kişiyi öldürdü

Şanlıurfa’da 21 mahallede su kesintisi yaşanacak

Bakan Tunç’tan DEM Parti’nin ‘barış yasası’ önerisine yanıt

Sakaryalı çocuklardan yerinde inceleme

Konya Selçuklu, Tanıtım Günleri'nde yerini aldı

Gaziantep'de Kamil Ocak Spor Salonu 'Gazi Oyunları' ile kapılarını açıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

CISV Türkiye ve Karsan’dan çocuklara sürdürülebilirlik eğitimi

İzmir'de sınıf başkanının vaadi Başkan Büyükakın ile yerine geldi

Bursa Yenişehir'de ritim kursuna yoğun ilgi

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Millî Eğitim Müdürlüğü'nden İnceleme

Meslek lisesi öğrencileri, elektrik panosuyla kodlama robotu üretiyor

Kocaeli’nin yerel lezzetleri tanıtıldı

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Milli Eğitim'den inceleme

Trabzon'da İletişim'den dezenformasyon ve dijital dolandırıcılıkla mücadele eğitimi

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR