Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Büyükkılıç ailesinden Alzheimer Merkezi

Büyükkılıç ailesinden Alzheimer Merkezi

GÜNDEM 22.09.2024 09:25:05 0
Büyükkılıç ailesinden Alzheimer Merkezi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’ye kazandıracağı ve yapımını hayırsever ağabeyi Ramazan Büyükkılıç’ın üstlendiği 30 milyon TL maliyetli Türkiye’nin en modern ve donanımlı Alzheimer Merkezi olacak Naciye-Ramazan Büyükkılıç ve Kızları Alzheimer Gündüz Bakım Evi’nin temeli 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde atıldı.

KAYSERİ (İGFA) - Yerel yönetimlerde görev aldığı ilk günden bu yana ‘önce insan’ diyerek yerel yönetimlerin imkânlarını Kayserililer için seferber eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ülke çapında takdir toplayan insan ve sağlık odaklı projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Bu kapsamda, Büyükkılıç’ın ‘Yeni 5 Yıl’ projeleri arasında yer alan ve en anlamlı yatırımlardan biri olarak değerlendirilen ve yapımını Başkan Büyükkılıç’ın hayırsever ağabeyi Ramazan Büyükkılıç’ın üstlendiği Naciye-Ramazan Büyükkılıç ve Kızları Alzheimer Gündüz Bakım Evi için temel atma töreni düzenlendi.

Melikgazi İlçesi Erenköy Mahallesi’nde bulunan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi yanında düzenlenen temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ve hayırsever ağabeyi Ramazan Büyükkılıç ile kızlarının yanı sıra, TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Sayın Bayar Özsoy, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, ilçe belediye başkanları, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Türkiye Alzheimer Derneği Kayseri Şube Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve oda temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde, anlamlı ve özel bir projenin temelinin atıldığı törende konuşan Başkan Büyükkılıç, konuşmasının selamlama kısmında hayırsever ağabeyi Ramazan Büyükkılıç’tan, ‘Yetişmemde de vesile olan değerli büyüğüm, öğretmenim, ağabeyim. Aynı zamanda hayırseverliğiyle gönlümüzde taht kuran, bizlere örnek ve önder olan büyüğüm’ ifadeleri ile söz etti.

Alzheimer Gündüz Bakım Evi projesinin insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle hayata geçirilmesi gereken önemli konulardan biri olduğuna dikkat çeken Büyükkılıç, “Bir nörolog gözüyle hakikaten bu alanda bir eksikliği hissettiğimizi biliyorum. Bu konuda da daha önceden çabaların olduğunu da herkes biliyor. Ancak bazı konularda insanın gücü yetmeyebiliyor, çünkü daha öncelikli konular söz konusu olabiliyor. Fakat bu da tam olarak insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle hayata geçirilmesi gereken önemli konulardan biri” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve Kocasinan belediyelerinin çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik çalışmalarından da söz etti. 

Başkan Büyükkılıç, konuşmasında hayırsever ağabeyi Ramazan Büyükkılıç’a teşekkür ettiği bölümlerde duygu dolu anlar yaşadı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da çok duygusal anlar yaşadıklarını kaydederek, “Ne mutlu Büyükkılıç ailesine, hep beraber omuz omuza bir hayır için çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Allah bereketini arttırsın, kabul eylesin” ifadelerinde bulundu.

Büyükkılıç’ın hayırsever ağabeyi Ramazan Büyükkılıç ise hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Bu hayırlı işin bir serüveni var. Benim eşim 12 yıldır Alzheimer hastası. Başkana dedim ki Kayseri’mizde hastane var, okul var, üniversite var, engelsiz yaşam merkezi var neden bir Alzheimer merkezi yok. Bununla biz hemhal olalım dedim. Başkan da arsayı buldu, projeyi hazırlattı, gereği olan bağışı da ben yaptım. Bu tesis için gerekli olan bağış bedelini ben yalnız kazanmadım. Sevgili eşim ve kızlarım en büyük desteğim oldu. Kızlarıma sizlerin huzurunda ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu tesis vatana, millete, Kayseri halkına hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, dualar eşliğinde Alzheimer Merkezi olacak Naciye-Ramazan Büyükkılıç ve Kızları Alzheimer Gündüz Bakım Evi’nin temeli atıldı.

Üç ana bölümden oluşacak Alzheimer Merkezi binasında, ilk bölüm, hastalığı çok ilerlememiş ve temel ihtiyaçlarını kendi başına karşılayabilen erkek ve kadın hastalar için ayrı bölümler şeklinde tasarlanırken ev ortamı hissi veren üç daireden oluşan bu daireler hastaların günün büyük kısmını rahat ve güvenli bir şekilde geçirebilecekleri alanlar olarak planlandı. Hastaların her türlü ihtiyacının düşünüldüğü dairelerde ana atölyeler, yemek salonları, çok amaçlı yedek atölyeler, mutfaklar, banyo ve WC'ler, mescit ve teras gibi yaşam alanları bulunuyor.

İlk bölümdeki dairelere hizmet veren destek birimlerinden oluşacak şekilde tasarlanan ikinci bölümde konferans ve eğitim salonu, poliklinikler, personel odaları, ıslak hacimler, ofisler ve teknik birimlerin yer alıyor.

Üçüncü bölüm ise daireler ile hizmet birimlerini birbirine bağlayan giriş kısmında planlanarak fuaye, dinlenme, danışma gibi alanları içerecek şekilde projelendirildi.

1655 metrekare toplam inşaat alanına sahip olan ve 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü gibi anlamlı bir günde temeli atılan bu anlamlı proje, hastaların hem kendilerini rahat hissedecekleri hem de sosyal etkileşim ve aktivitelere katılabilecekleri çok yönlü bir yaşam alanı sunacak.

Yorum Ekle

Bursa’da düzenlenen operasyonda yüzlerce litre alkol ele geçirildi

Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Antalya’da yasa dışı yaban keçisi avına 973 bin lira ceza

Gazeteci Barış Terkoğlu gözaltına alındı

Konya Selçuklu'da çocuklar için tatlı telaş

HAKSİAD: 28 Bin TL insanca yaşam için yetersiz

Malatya'da sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil döner salonuna daldı

İşgal zindanlarında esirlere sistematik işkence ve aç bırakma

Mardin’de genç hafızlar finalde bir araya geldi

Yetimler Vakfı Regaip Kandili münasebetiyle Gazze'de sıcak yemek dağıttı

Malatya’da spor altyapısına önemli yatırım

Perakende sektöründen ‘Pazar tatili’ çağrısı

Can Armando Güner Galatasaray’ın radarında

Malatya'ya dev spor yatırımı... Tecde Spor Kompleksi’ne temel

Bursa Büyükşehir'den taşkınlara karşı temizlik seferberliği

Bursa Büyükşehir’den Vakıflar kararına tepki: Antakya Ulu Cami’yi zamanında bitirebiliriz!

Prof. Dr. Yasin Aktay: Türkiye, modernleşme ve batılılaşma adı altında kendi kimliğinden uzaklaştırıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu rekoru

Adıyaman’da yeni yıla doğru çiçek satışlarında artış yaşandı - Videolu Haber

2025'te en fazla imza Mattia Ahmet için toplandı

Mehmet Akif Ersoy Gölcük’te anıldı

Zincir marketler için pazar günü uzlaşısı

Konya’da maddi hasarlı zincirleme trafik kazası

Konya’da dolandırıcılık operasyonu: 3 ilçede milyonluk vurgunlar önlendi

Belediye Başkanı Taşkın'dan muhtarlarla istişare toplantısı

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerine ilişkin kamuoyuna ortak hassasiyet gösterme çağrısı

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Mersin Büyükşehir hizmetlerini güçlendiriyor

Çorum’da Halk Ekmek’te fiyat değişmedi

Kars’ta Hanımlara Yönelik Regaib Kandili Özel Programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Erasmus+ Bursa'ya 2025'te 535 katılımcı hareketliliği sağladı

Sakarya'da Türk İşaret Dili kursu tamamlandı

Muğla Büyükşehir gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

Bursalı gençlerin eğitim desteği hesaplarda

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

Kayseri Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğrencileri Önlük Töreniyle Mesleğe Adım Attı

İzmir’de Dijital Sanat ve Yapay Zekâ Masterclass’ı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR