Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5950,58% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

BUTTİM'den TETSİAD başkan adayı Ufuk Ocak'a destek

BUTTİM'den TETSİAD başkan adayı Ufuk Ocak'a destek

EKONOMİ 19.09.2025 13:14:06 0
BUTTİM

BUTTİM, TETSİAD Başkan Adayı Ufuk Ocak’ı ağırladı. Ev tekstili sektörünün sorunları, hedefleri ve iş birliği fırsatlarının konuşulduğu buluşmada, BUTTİM'in katkıları ve sektörün gücünü artırma çalışmaları ele alındı.

BURSA (İGFA) - BUTTİM, ev tekstili sektörünün önemli buluşmalarından birine ev sahipliği yaparak, TETSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Ufuk Ocak’ı ağırladı.

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ağırladığı ziyarette, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Ufuk Ocak, BUTTİM’de faaliyet gösteren firmaları da ziyaret ederek esnafın görüş ve taleplerini dinledi. Ziyarette sektörün güncel sorunları, ihracat hedefleri, uluslararası rekabet koşulları gibi konular ele alınırken, iş birliği ve ortak vizyonun önemi vurgulandı.

“ÜLKEMİZE VE ŞEHRİMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bursa’nın ve BUTTİM’in ev tekstili sektöründeki merkezi konumuna dikkat çeken Sadık Şengül, Bursa'nın köklü tekstil geleneği, üretim kapasitesiyle ve ihracat potansiyeliyle Türkiye’nin ev tekstili sektöründe lokomotif şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, "BUTTİM olarak bizler, bu potansiyeli daha da büyütmek, firmalarımızın hem ulusal hem de uluslararası pazarda güçlenmesi ve ihracat kapasitelerini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. BUTTİM çatısı altında faaliyetlerini sürdüren firmalarımız, yalnızca Bursa ekonomisine değil aynı zamanda ülkemizin ihracat kapasitesine da çok ciddi katkı sağlamaktadır. Bursa’yı ev tekstilinde dünya çapında bilinen ve tercih edilen bir marka haline getirmek ve sektör temsilcilerimizin her alanda daha güçlü bir yapıya kavuşması için yeni projeler geliştiriyor, uluslararası fuarlardan ticaret heyetlerine kadar birçok alanda öncülük ediyoruz. Bu doğrultuda sektör paydaşlarımızla iş birliği içinde olmaya, ülkemize ve şehrimize katma değer sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Görüşmede TETSİAD Yönetim Kurulu Başkan Adayı Ufuk Ocak’a desteklerini ileten Şengül, “TETSİAD’ın sektördeki misyonu ve sağladığı katkılar çok değerli. Yıllardır sektöre yön veren bir çatı kuruluş olan TETSİAD, yalnızca üreticilerimizin sorunlarına çözüm aramakla kalmamış, aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası alandaki gücünü de artırmıştır. Sayın Ufuk Ocak’ın yıllardır sektörümüze kazandırdığı değerli çalışmaları, vizyonu, tecrübesi ve ortaya koyduğu güçlü perspektif ile sektörümüzün gücünü artıracak çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyor, bu önemli yolculukta Sayın Ufuk Ocak’a ve ekibine başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“SEKTÖRÜMÜZÜN BAŞARISI, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ATACAĞIMIZ ADIMLARLA MÜMKÜN”

Yaptığı açıklamada iş birliği ve ortak vizyonun önemine vurgu yapan TETSİAD Başkan Adayı Ufuk Ocak ise, “Ev tekstili sektörümüz, sahip olduğu bilgi birikimi, tasarım gücü ve üretim kapasitesiyle dünya ölçeğinde söz sahibi olabilecek potansiyele sahip. Ancak bu potansiyeli tam anlamıyla değerlendirebilmemiz için ortak bir vizyona ve güçlü iş birliklerine ihtiyaç var. Bursa, ihracat hacmi ve üretim kalitesiyle bu vizyonun merkezinde yer alıyor. BUTTİM’in sektöre sağladığı katkılar, ülkemizin ihracat hedefleri açısından büyük önem taşıyor. Bizler de TETSİAD çatısı altında, BUTTİM gibi güçlü merkezlerle yakın iş birliği içerisinde olarak sektörümüzü daha ileriye taşımaya kararlıyız. Sektörümüzün başarısı, birlik ve beraberlik içinde atacağımız adımlarla mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Ziyarette, BUTTİM esnafıyla da bir araya gelerek firmaların beklentilerini de dinleyen Ocak, BUTTİM'in, ev tekstili sektörümüzün kalbinin attığı bir merkez olduğunu belirterek, "Burada faaliyet gösteren her bir firmamız, hem Bursa ekonomisine hem de Türkiye’nin ihracatına doğrudan katkı sunmaktadır. Bu sebeple, esnafımızın görüşlerini dinlemek, taleplerini ve beklentilerini sahada birebir görmek, sektörel gelişimimiz adına büyük önem taşıyor. Aldığımız geri dönüşler doğrultusunda stratejilerimizi uygulanabilir bir şekilde geliştirecek, her alanda firmalarımızın yanında olacağız" diye konuştu. Ocak, Sadık Şengül’e nazik misafirperverliği, sektöre sunduğu katkılar ve kendilerine verdiği güçlü destekten ötürü teşekkür etti.

Yorum Ekle

Türk Futbolunda Bir İlk: Hakem Halil Umut Meler Maç Sonu Konuştu

32 ilde DEAŞ operasyonu: 170 şüpheli yakalandı

ABD’de Green Card programı süresiz olarak askıya alındı

Kayseri Büyükşehir'den Erciyes'e ulaşım kolaylığı

Adıyaman'da JASAT operasyonu... Kasten öldürmeden aranan şahıs yakalandı

Kocaeli’nin yerel lezzetleri tanıtıldı

CHP’li Yontar: Bireysel emeklilikte sistem değil, sistem­sizlik var!

Mali Sistemi Sarsan Operasyon: 26 Şirket ve Mali Müşavirler Hedefte

5 ilde mali müşavirlere yönelik sahte fatura operasyonu: 43 gözaltı

Altın fiyatları hafif satıcılı seyirde

Kayseri Talas 2026'da rengarenk olacak

32 ilde DEAŞ'a 170 gözaltı!

Kocaeli Büyükşehir'den Başiskele’ye yeni imar yolu

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Milli Eğitim'den inceleme

Trabzon'da İletişim'den dezenformasyon ve dijital dolandırıcılıkla mücadele eğitimi

32 ilde DAİŞ operasyonu: 170 gözaltı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Kayseri zabıtası denetimlerini sıklaştırdı

Keşan zehir soluyor! Yetkililer sessiz

Bursa Gürsu'da 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ışığında fidanlar toprakla buluştu

Canlı Yayında Şantaj İddiası: “Aynalı Oda” Dosyaya Girdi

Akıl Sandıkta, Vicdan Nöbette Uyuyor

Ünlülere Uyuşturucu Operasyonunda Dikkat Çeken İddia: Gözaltındaki İsim Eski Kamu Çalışanı mı?

Ülke genelinde yağış beklenmiyor

Cumhurbaşkanlığı büyük ödülleri sahiplerini buldu... Erdoğan'dan kültür ve sanat vurgusu

Gazze'de patlamamış mühimmat can almaya devam ediyor

Yurt genelinde bugün de yağış yok! Buzlanma ve don olaylarına dikkat!

İzmir'de Turgay Baransel kuyumculara yeniden talip

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZDAĞ’DAN MANAVGAT BELEDİYESİNE ZİYARET

ESRA EROL İHMAL EDİLEN ÇOCUKLARIN HAYATINI KURTARDI!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

Kocaeli’nin yerel lezzetleri tanıtıldı

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Milli Eğitim'den inceleme

Trabzon'da İletişim'den dezenformasyon ve dijital dolandırıcılıkla mücadele eğitimi

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

MEB’in dijital servisleri ÖBS ve OVA’dan 600 bini aşkın kişi yararlandı

Geleceğin bilim insanları Beylikdüzü'nde yetişiyor

ÖSYM Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı giriş belgeleri yayımlandı

MEB, 'Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar'a hazırlanıyor

Bursa İnegöl’de geleceğin mobilya üreticilerine sürdürülebilir çevre eğitimi

Gaziantep'te öğretmenlere akıl ve zeka oyunları eğitimi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR