Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

BUSİAD'ın Eğitim ve Gelişim Zirvesi'ne yoğun ilgi

BUSİAD'ın Eğitim ve Gelişim Zirvesi'ne yoğun ilgi

GÜNDEM 12.09.2025 12:49:22 0
BUSİAD

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Eğitim ve Gelişim Çalışma Grubu tarafından organize edilen 3. Eğitim ve Gelişim Zirvesi BUSİAD Evi bahçesinde gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Bu yıl üçüncüsü düzenlenen zirvenin teması “Harmoni” olarak seçilirken, zirvenin açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, “Salt kendi çıkarlarını düşünenler toplum oluşturamaz. Toplum, o toplumu oluşturan insanların, toplumun sürdürülebilirliği için koydukları katkıyla doğru orantılı olarak gelişir diyerek sözlerine başladı.

Küçükkayalar, bu yılki zirvenin mottosunun harmoni olduğunu hatırlatarak, “Toplum da birbirine uyumlu parçaların bir araya gelmesinden oluşuyor. Tek tek seslerin iyi bir müzik oluşturması için bir harmoni nasıl şartsa, toplumdaki farklı kesimlerin ortak bir amaç doğrultusunda eğitilmesi de o kadar şart. Bunu cumhuriyetimizin ilk yıllarında çok güzel yapmışız. Tıpkı muasır medeniyetlere ulaşma hedefi için yüz yıl önce atılan adımların tüm olumsuzluklara rağmen bugün hala ufuktaki hedef olarak durması gibi. Toplum olarak harmonimizi kaybettiğimiz bir gerçek. Ancak düzeltilemeyecek bir şey yok. Umutsuzluk karakterimiz değil. Tüm toplumu iyi eğitimle, ortak hedeflere yöneltmek için çabalamalıyız" dedi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim ve Gelişim Çalışma Komitesi Sorumlusu Orçun Sarıca ise, insan kaynaklarının bugün geldiği noktanın stratejik bir konuma ulaştığını ve yönetim kararlarında önemli bir yer edinmesi gerektiğini söyledi. 2021 yılında saatlik işçilik maliyetinin MESS ortalamasının 4.9 euro olduğunu ifade eden Sarıca, bugün 13.3 euroya çıkıldığını ve rekabet edilen ülkelerin gerisine düşüldüğünü kaydetti.

Zirve’nin ilk oturumunda Hangy Akademi ortakları Gülin Özdemir Dindar ile Yılmaz Dindar, uyum için oyun yaklaşımını interaktif olarak katılımcılarla gerçekleştirdi.

“TAKDİRİ BEKLETMEYİN”

Dindar çiftinden sonra bir sunum gerçekleştiren HRthinksMe Danışmanlık Kurucusu Kurucusu Alper Toper ise “Pozitif Kültürün İpuçları” başlıklı sunumunda, pozitif kültürle yönetilen şirketlerin negatif kültürle yönetilenlere göre çok daha başarılı olduğunu ifade etti. Pozitif kültürün teşekkürle başladığını kaydeden Toper, takdir eden yönetici ile çalışmak isteyenlerin oranın yüzde 70 olduğunu söyledi. Toper, rakamlarla desteklediği sunumunda “Takdiri bekletmeyin” ana fikriyle sonlandırdı.

EĞİTİM VE GELİŞİM ÇALIŞMA GRUBU...

Zirvenin ikinci oturumu ise BUSİAD Eğitim ve Gelişim Çalışma Grubu’nun lideri Onur Bayrakgil’in konuşmasıyla başladı. Bayrakgil, Eğitim ve Gelişim Çalışma Grubu’nun 4 ana noktaya kilitlendiğini belirterek, “Zirve, İK’nın kodları, bakım okulu ve Lider Gelişim Programı ana hedeflerimiz” dedi.

Eğitim ve Gelişim Çalışma Grubu’nun Endüstriyel ve Teknik Eğitimler lideri Vesile Bahtiyar ise Bakım Okulu ve sonrasında hedeflenen mavi yaka eğitimleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yakında başlayacak olan BUSİAD Liderlik Gelişim Programı hakkında ise Özlem Baş Bahtiyar detaylı bir bilgilendirmede bulundu.

İK’nın Kodları programı hakkında bilgi veren Elif Yurdanur se programın devam ettirileceğini de kaydetti. Yurdanur’un bilgilendirmesinin ardından programdan mezun olanlar için bir tören de düzenlendi.

EKONOMİK GELİŞMELER...

Zirve’nin son bölümüne doğru Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BUSİAD Ekonomi Danışmanı Doç. Dr. Derya Hekim ise dünya ve Türkiye ekonomisinin geldiği durumu ve beklentilerini katılımcılara aktardı. Doç. Dr. Hekim, dünya ekonomisinde Trump etkisine yer verdiği sunumunda, Çin’de talep daralması yaşandığını da dile getirdi. Doç. Dr. Hekim, Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin rakamsal bilgiler de verdikten sonra, dezenflasyon sürecinin sürdüğünü ancak beklentilerden daha yavaş gerçekleştiğini de kaydetti. Hekim, burada hizmet enflasyonundaki katılığa da özel vurgu yaptı.

Zirve’nin son konuşmacısı ise Happywork Studio Kurucusu Mine Dedekoca oldu. Dedekoca, teknolojik gelişmelere rağmen insanın odakta kalması gerektiğini ifade etti. Dedekoca, teknoloji ile insan kaynaklarının ilişkisi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Yapay zekanın bizim için var olduğunu unutmamız gerektiğini de belirten Dedekoca, “Yapay zeka bizim değil biz yapay zekanın efendisi olduğumuzu unutmamalıyız” dedi.

Zirve sonunda, sosyal medyada en çok paylaşım yapan katılımcılara Bursaspor forması hediye edildi.

Yorum Ekle

Japonya açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem

Mete Büyükmurat: ‘Gaziantep savunması emperyalizme verilmiş tarihi bir cevaptır’

Kılıç Ege Nakliyat, Arslan Kılıç’ın Vizyonuyla Samsun–İzmir Hattında Güvenin Adı Oldu

Ukrayna'dan Donbass için "askerden arındırılmış bölge" önerisi

Vaiz Gökalp'tan namaz ile alay edilen görüntülere tepki : Bir beğeni uğruna iman kaybedilmemeli

“KEŞKE BİRİLERİNDE ZAMANINDA YÜREK OLSAYDI DA ÖCALAN’I ASABİLSEYDİ”

Bir Telin Üzerinde Bir Millet

Baltık Denizi’nde Rus keşif uçağına engelleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Burhan görüşmesinde Türkiye-Sudan ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı

Çanakkale açıklarında 34 düzensiz göçmen yakalandı

Kapıkule'de 31 kilogram kokain ele geçirildi

Mogadişu’da halk 56 yıl aradan sonra ilk kez doğrudan oy kullandı

İngiltere'de dev obruk tekneleri yuttu

Göller için eylem planı hazır... Su Kanunu'nun 2026'da yasalaşması bekleniyor

Numan Kurtulmuş'tan Takala'ya taziye telefonu

Sabiha Gökçen'de ikinci pistin etkisi rakamlara yansıdı... 11 ayda 2024'ün rekoru kırıldı!

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı’dan RTÜK’e çağrı: Daha ne zamana kadar bu gidişatı izlemekle yetineceksiniz?

Mersin’de huzur ve güven için geniş kapsamlı denetim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan liderini ağırladı

112 üniversite arasında Dokuz Eylül'den çifte başarı

Kütahya otizmli bireylere yönelik çalışmaların destekçisi

Polonya'nın Paris Büyükelçisi Rosciszewski görevden alındı

Gazi şehire uluslararası standartlarda yeni salon

İstanbul Büyükşehir'den Maltepe'deki çalışmalara yakın mercek

Bilecik Pazaryeri'nde yeni yıl öncesi denetim seferberliği

Kütahya'da şehit ve gaziler kandilde dualarla anıldı

Kocaeli Çayırova’yı olası afetlere hazırladı

Eski BİK Aydın Şube Müdürü Topaloğlu hakkındaki beraat kararı kesinleşti

Umut Kervanı Hatay’da Regaib Kandili dolayısıyla gıda yardımında bulundu

Hindistan'da kamyon ile yolcu otobüsü çarpıştı: 9 ölü, 21 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

112 üniversite arasında Dokuz Eylül'den çifte başarı

Kocaeli Çayırova’yı olası afetlere hazırladı

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Erasmus+ Bursa'ya 2025'te 535 katılımcı hareketliliği sağladı

Sakarya'da Türk İşaret Dili kursu tamamlandı

Muğla Büyükşehir gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

Bursalı gençlerin eğitim desteği hesaplarda

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR