Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

BUSİAD Eğitim ve Gelişim Zirvesi’ne yoğun ilgi

BUSİAD Eğitim ve Gelişim Zirvesi’ne yoğun ilgi

EKONOMİ 13.09.2025 12:47:57 0
BUSİAD Eğitim ve Gelişim Zirvesi’ne yoğun ilgi

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Eğitim ve Gelişim Çalışma Grubu tarafından organize edilen 3. Eğitim ve Gelişim Zirvesi BUSİAD Evi bahçesinde gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Bu yıl üçüncüsü düzenlenen zirvenin teması “Harmoni” olarak seçilirken, zirvenin açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, “Salt kendi çıkarlarını düşünenler toplum oluşturamaz. Toplum, o toplumu oluşturan insanların, toplumun sürdürülebilirliği için koydukları katkıyla doğru orantılı olarak gelişir diyerek sözlerine başladı. Küçükkayalar, bu yılki zirvenin mottosunun harmoni olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Toplum da birbirine uyumlu parçaların bir araya gelmesinden oluşuyor. Tek tek seslerin iyi bir müzik oluşturması için bir harmoni nasıl şartsa, toplumdaki farklı kesimlerin ortak bir amaç doğrultusunda eğitilmesi de o kadar şart.

Bunu cumhuriyetimizin ilk yıllarında çok güzel yapmışız. Tıpkı muasır medeniyetlere ulaşma hedefi için yüz yıl önce atılan adımların tüm olumsuzluklara rağmen bugün hala ufuktaki hedef olarak durması gibi.

Toplum olarak harmonimizi kaybettiğimiz bir gerçek. Ancak düzeltilemeyecek bir şey yok. Umutsuzluk karakterimiz değil. Tüm toplumu iyi eğitimle, ortak hedeflere yöneltmek için çabalamalıyız.

Biz BUSİAD olarak sürekli umutla elimizden geleni yapıyoruz. BEGEV’den Ar-Ge mühendisi yetiştirme programına kadar BUSİAD kurulduğundan beri hep eğitimin içinde oldu. Durmak BUSİAD’ın karakterinde yok. Harmoni oluşturmak için başkemancı rolüne hep talibiz.”

BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim ve Gelişim Çalışma Komitesi Sorumlusu Orçun Sarıca ise insan kaynaklarının bugün geldiği noktanın stratejik bir konuma ulaştığını ve yönetim kararlarında önemli bir yer edinmesi gerektiğini söyledi.

2021 yılında saatlik işçilik maliyetinin MESS ortalamasının 4.9 euro olduğunu ifade eden Sarıca, bugün 13.3 euroya çıkıldığını ve rekabet edilen ülkelerin gerisine düşüldüğünü kaydetti. Sarıca, “Tabi ki maliyet tek başına değil. Organizasyonları daha verimli yapmak zorundayız. 100 kişi ile yapılan bir işi 80 kişi yapabilir hale getirmeliyiz. Kazandığımız 20 kişi şirkete kar yazsın diye değil, rekabetçi kalıp 100 kişinin istihdamının korunması için.

“HARMONİ İÇİNDE YÖNETMELİYİZ”

İnsan kaynakları profesyonellerinin harmoni içinde yönetmesi gerektiği bir süreç var. Bu dönem zor bir dönem. Eğitime ve gelişime yapılacak yatırımla birlikte hem kaliteyi hem de verimliliği artırmak mümkün. Dijital yetkinliklere yapılacak yatırımlarla süreçleri yalınlaştırmak mümkün. Bütün bu süreçleri doğru iletişimle ve harmoniyle yönetmek mümkün.

Bu ülke bizim bizim. Bu şirketler bizim. Bu çalışanlar bizim. Değer yaratacak stratejileri doğru kurmaya ihtiyaç var” diye konuştu.

Zirve’nin ilk oturumunda Hangy Akademi ortakları Gülin Özdemir Dindar ile Yılmaz Dindar, uyum için oyun yaklaşımını interaktif olarak katılımcılarla gerçekleştirdi.

“TAKDİRİ BEKLETMEYİN”

Dindar çiftinden sonra bir sunum gerçekleştiren HRthinksMe Danışmanlık Kurucusu Kurucusu Alper Toper ise “Pozitif Kültürün İpuçları” başlıklı sunumunda, pozitif kültürle yönetilen şirketlerin negatif kültürle yönetilenlere göre çok daha başarılı olduğunu ifade etti. Pozitif kültürün teşekkürle başladığını kaydeden Toper, takdir eden yönetici ile çalışmak isteyenlerin oranın yüzde 70 olduğunu söyledi. Toper, rakamlarla desteklediği sunumunda “Takdiri bekletmeyin” ana fikriyle sonlandırdı.

EĞİTİM VE GELİŞİM ÇALIŞMA GRUBU...

Zirvenin ikinci oturumu ise BUSİAD Eğitim ve Gelişim Çalışma Grubu’nun lideri Onur Bayrakgil’in konuşmasıyla başladı. Bayrakgil, Eğitim ve Gelişim Çalışma Grubu’nun 4 ana noktaya kilitlendiğini belirterek, “Zirve, İK’nın kodları, bakım okulu ve Lider Gelişim Programı ana hedeflerimiz” dedi.

Eğitim ve Gelişim Çalışma Grubu’nun Endüstriyel ve Teknik Eğitimler lideri Vesile Bahtiyar ise Bakım Okulu ve sonrasında hedeflenen mavi yaka eğitimleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Yakında başlayacak olan BUSİAD Liderlik Gelişim Programı hakkında ise Özlem Baş Bahtiyar detaylı bir bilgilendirmede bulundu.

İK’nın Kodları programı hakkında bilgi veren Elif Yurdanur se programın devam ettirileceğini de kaydetti. Yurdanur’un bilgilendirmesinin ardından programdan mezun olanlar için bir tören de düzenlendi.

EKONOMİK GELİŞMELER...

Zirve’nin son bölümüne doğru Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BUSİAD Ekonomi Danışmanı Doç. Dr. Derya Hekim ise dünya ve Türkiye ekonomisinin geldiği durumu ve beklentilerini katılımcılara aktardı. Doç. Dr. Hekim, dünya ekonomisinde Trump etkisine yer verdiği sunumunda, Çin’de talep daralması yaşandığını da dile getirdi. Doç. Dr. Hekim, Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin rakamsal bilgiler de verdikten sonra, dezenflasyon sürecinin sürdüğünü ancak beklentilerden daha yavaş gerçekleştiğini de kaydetti. Hekim, burada hizmet enflasyonundaki katılığa da özel vurgu yaptı.

Zirve’nin son konuşmacısı ise Happywork Studio Kurucusu Mine Dedekoca oldu. Dedekoca, teknolojik gelişmelere rağmen insanın odakta kalması gerektiğini ifade etti. Dedekoca, teknoloji ile insan kaynaklarının ilişkisi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Yapay zekanın bizim için var olduğunu unutmamız gerektiğini de belirten Dedekoca, “Yapay zeka bizim değil biz yapay zekanın efendisi olduğumuzu unutmamalıyız” dedi.

Zirve sonunda, sosyal medyada en çok paylaşım yapan katılımcılara Bursaspor forması hediye edildi.

Yorum Ekle

Çakır: Kıymetli Ereğli halkı bu çileyi hak etmiyor

Güven endeksi aralıkta inşaatta geriledi, hizmet ve perakendede arttı

Konya'da kamyonet devrildi: Sürücü yaralandı

İşgal rejiminden küstah paylaşım

Küllümağara define avcılarının hedefi haline geldi

Lav okyanusuyla kaplı süper Dünya astronomları şaşırttı

Yavuz Ağıralioğlu: ‘Bu yürüyüş, sayılara değil inanca dayanıyor’

Üç aylar başladı, Regaip kandili bugün: Regaip kandili nedir? Regaip kandili nasıl idrak edilir?

Bakan Bolat: Piyasalarda artık aşırı oynaklık bulunmuyor

Diyarbakır’da peynir üretim tesisinde patlama: 2’si ağır 6 yaralı

TÜİK: İşgücü maliyeti 45 bin 777 TL’ye yükseldi

Tesla Model 3’lerde kapı açma mekanizması mercek altında

İl Emniyet Müdürü Kayhan AY’dan öğrencilere anlamlı ziyaret

Milletvekili Hüseyin Özhan’dan Regaip Kandili mesajı

Emine Erdoğan’dan Regaip gecesi mesajı

ADD Adıyaman Şube Başkanı Kenan Özcan’ın İsmet İnönü’nün Vefat Yıl Dönümü Mesajı

Eskisaray Mahallesi’nde asfalt yama ve yenileme çalışmaları başladı

Bursa'da emeklilere yeni yıl desteği

Bursa'da akıllı şehircilik konuşuldu

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

Konya Meram’da Renkli Fener Alayı Coşkusu

Bahçıvan: Sanayi için en büyük beklenti finansman rahatlaması

Kamboçya–Tayland sınırındaki çatışmalarda ölü sayısı 96’ya ulaştı

DMM, "Hatay’da enkazlar gizlendi" iddialarını yalanladı

HÜDA PAR’dan Libya’ya başsağlığı mesajı

MHP Kozlu İlçe Yönetiminden Gemis'e ziyeret

Özgün Medya Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Aydın Özgün’e “Yılın Gazetecisi” ödülü

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni yapılanma

Dicle Elektrik’ten Şanlıurfa-Mardin Karayolu’na led aydınlatma

Aralıkta güven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde arttı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

Kayseri Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğrencileri Önlük Töreniyle Mesleğe Adım Attı

İzmir’de Dijital Sanat ve Yapay Zekâ Masterclass’ı

Afet bilinci Kocaeli'de animasyonla anlatılıyor

İzmir’de yapay zekâ ve dijital sanat buluşması

KAYÜ Aşçılık öğrencileri önlüklerini giydi

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR