Bugün, 24 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Bursa'da 'Üreten Kadınlar' buluşması

Bursa'da 'Üreten Kadınlar' buluşması

GÜNDEM 15.12.2023 19:46:20 0
Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’nın açılış töreni, Merinos Fuar Alanı’nda düzenlendi.

BURSA (İGFA) -Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ilkini 2021 yılında düzenlendiği Üreten Kadınlar Buluşması, bu yıl “Cumhuriyet’in 100.Yılında Güçlü ve Öncü Kadınlar” temasıyla 15-17 Aralık tarihleri arasında Merinos AKKM Fuaye Alanı’nda gerçekleştiriliyor.

Bursa’da aktif olarak faaliyet gösteren 90 kadın kooperatif ve derneğin katılacağı buluşmada, Merinos AKKM’de açılacak stantlarda, kadınların el emeği göz nuruyla hazırladıkları ürünler satışa sunuldu.

Üretici kadınların gücüne güç katan buluşmanın açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve eşi Sevinç Aktaş’ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Mustafa Şentop, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, meclis üyeleri, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“ŞEHRİN VE GÜZEL ÜLKENİN GEÇMİŞTEKİ GÜCÜSÜNÜZ”

Kadın Ritim Grubu performansı gösterisiyle başlayan programda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2. Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’nın hayırlara vesile olmasını diledi. Her buluşmanın kendisini heyecanlandırdığını ancak Üreten Kadınlar Buluşması’nın daha da heyecan verdiğini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, 5-6 yıl önce Bursa’da Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı 3 tane, Ticaret Bakanlığı’na bağlı 4 tane kadın kooperatifinin bulunduğunu, ancak bu sayısının toplamda 48’e ulaştığını belirtti. Gelinen noktadan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek bu başarıya imza atan tüm kadınları tebrik eden Başkan Aktaş, Bursa’daki tarihi kültürel zenginliğin birikmesinde en büyük payın kadınlara ait olduğunu dile getirdi. “Sizler, bu şehrin ve güzel ülkenin geçmişteki gücü, gelecekteki teminatısınız” diyen Başkan Aktaş, “Ortaya koyduğunuz her eser, sevginiz, emeğiniz ve özverinizle üstün bir değer kazanıyor. Bursa’nın artık çok çalışkan gayretli ve üretken sanayici, iş insanı ve kooperatiflerde kadınları var. Bu buluşmanın ikincisini düzenliyoruz. Bu buluşma, sadece bir sergi ve satış organizasyonu değil, aynı zamanda bir aile, bir toplum olarak bir araya gelmenin, dayanışmanın ve birbirimize destek olmanın bir ifadesidir. Kooperatifler her durumda kadınlar için bir etkileşim, fırsatlara erişim ve dayanışma imkânı sağlamaktadır. Ayrıca yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde yoksulluğun azaltılmasında ve kadınların iş gücüne katılımlarının arttırılmasında önemli çözüm araçlarından biridir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak daha ne kadar destek verebiliriz, daha ne dokunuşlar yapabiliriz hesabıyla hareket ediyoruz” dedi.

“DÜNYAYA, BURSA’NIN LEZZETLİ ÜRÜNLERİNİ ULAŞTIRMALIYIZ”

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 17 ilçede faaliyet gösteren kadın kooperatif ve derneklerini ziyaret ederek onların görüş ve taleplerini dinlediklerini anlatan Başkan Aktaş, yer tahsisinden üretim malzemelerinin teminine, masa, sandalye ve çevre düzeni ihtiyaçlarının giderilmesinden salça makinesi, kurutma fırını, derin dondurucu, hamur yoğurma makinesi, hamur açma makinesi, erişte kesme makinesi, soğuk pres makinesi gibi birçok ekipman desteği verildiğini söyledi. Kurutma fırınlarının kullanılması amacıyla eğitimler verildiğini de belirten Başkan Aktaş, “Bugün de kadın kooperatiflerinin bilinirliğini artırmak ve kooperatiflere ilgi duyan kadınları sürece dâhil edebilmek amacıyla ikinci buluşmamızı düzenliyoruz. Bu etkinlik sadece birkaç gün sürecek olsa da, burada başlayan dayanışma ve iş birlikleriyle geleceğe uzanan güçlü bağlar kuracağınızı düşünüyorum. Bizler pandemi sürecinde İstanbul’daki toptancılardan alışverişler yapmadık. Kadın kooperatiflerimiz özel izinlerle ekstradan mesailer yaptı. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 13 bin çalışanı var. Her yıl başında onlara erzak dağıtımı yapıyoruz. Yaklaşık 8-10 milyonluk bir bütçe. Bu sene 13 bin personelimizin erzak ihtiyacını kadın kooperatiflerimizden temin edeceğimizi ilan ediyorum. Her başarının bir başlangıç hikayesi vardır. Bizler artık Türkiye’yi de aşıp dünyaya rol model olacak hamleler yapmalıyız. Bütün dünyaya, Bursa’nın lezzetli, bereketli ürünlerini ve el işlerini ulaştırmalıyız. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve bereketli bir buluşma olmasını diliyorum” diye konuştu.

TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop, ikincisi düzenlenen buluşmanın hayırlı olmasını diledi. Üreten ve burada sergileyen kadınları ve oluşturdukları birlikleri de tebrik eden Şentop, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu dile getirdi. Doğuştan üretici bir kabiliyete sahip olan kadınların üretimlerinin daha görünür hale getirilmesi gerektiğini anlatan Şentop, kadın üretiminin parasal değere çevrilmesi halinde Türkiye ekonomisine de büyük bir değer katacağını söyledi. Bu bakımdan kooperatiflerin önem arz ettiğini belirten Şentop, “Kadınların emeklerinin desteklenmesi ve sergilenmesi gerekiyor. Bu bakımdan programın önemli olduğunu düşünüyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Bursa, kadın kooperatiflerinin çalışması bakımından örnek teşkil ediyor. Programda emeği geçenleri tebrik ediyorum. Başka şehirlere de buradaki faaliyetleri örnek almasını tavsiye ediyorum” dedi.

Yorum Ekle

Rusya yeni hafif çok amaçlı uçağının uçuş testini gerçekleştirdi  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dış politika ve Gazze mesajı

RTÜK, Prime Video’nun ‘Aşkın Gücü’ programına ceza verdi

Gölbaşı ilçesinde Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

2026'nın ilk kitap fuarı Adana'da

Adıyaman’da 'Gaza Anlayışı ve Gazilik' konferansı

Senegal'de tekne alabora oldu: 12 ölü

Yeni asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Filistin hayır kermesine katıldı

Ümit Özdağ'ın Cumhurbaşkanı'na hakaret davası beraat

Adana Buruk TOKİ’de temel hizmetlere erişimde sorunlar yaşanıyor

Siirt’te okul servisinin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

AK Parti Adıyaman heyeti ve Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın bir araya geldi

Asgari ücret açıklandı, Adıyaman’da vatandaş ve işveren tepkili: ‘Geçinemiyoruz, en az 35 bin olmalıydı’ - Videolu Haber

Bursa Mudanya'da kaçak yapılara karşı kararlı adım

Şile Ağva'da işyerine patlayıcı saldırı!

HÜDA PAR Denizli İl Başkanlığı’ndan Regaip Kandili mesajı

Libya askeri heyeti Ankara'da

Kısa video bağımlılığı çocuklarda dikkat eksikliğine ve okulda başarısızlığa neden oluyor

Küçükçekmece’ye hayırsever desteğiyle yeni aile sağlığı merkezi açıldı

Mardin’de silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Libya askerî heyeti Ankara’da

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Dokuz Eylül'de sanattan spora engelsiz kariyer

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları" için 81 ilde imza seferberliği

Dünya gastronomi sektörü İstanbul’da buluştu

Arpaguş: Müslüman, tüm insanların hak ve özgürlüklerini mukaddes bilir

Manisa Zabıtası öğrenciler için sıkı denetimde

Muğla Köyceğiz'de ortak alanlar Büyükşehir güzelliği

Düzce’de silah kaçakçılığı operasyonu: 6 şüpheli gözaltında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Türkiye'ye uluslararası 272 madalya gururu

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

Bursa Teknik Üniversitesi mavi ekonomi politikalarını araştıracak

Keçiören’de Stajyer Öğrencilere Sağlık Eğitimi Verildi

Ankara Keçiören'de stajyer öğrencilere sağlık eğitimi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR