Bugün, 24 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Bursa'da öğretmenler yemin etti

Bursa'da öğretmenler yemin etti

GÜNDEM 24.11.2023 16:34:58 0
Bursa

Öğretmenler günü Bursa'da ve tüm yurtta törenlerle kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri Bursa'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, çelenk sunumunun ardından ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerin kabirlerine ziyarette bulundu.

BURSA (İGFA) -  24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri, İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonunda gerçekleştirilen programa Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Bursa Protokolünün yanı sıra idareci, öğretmen ve öğrenci ile çok sayıda davetli katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, görevlerini layığıyla tamamlayarak emekli olan öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diledi.

Öğretmenliğin genç dimağları hayata hazırlamak olduğunu kaydeden Demirtaş, "Onlara ilmek ilmek saygıyı, sevgiyi, iyiliği ve güzelliği nasip etmektir. Öğretmenlik yol göstermektir, istikamet belirlemektir. Tüm benzetmelerin kifayetsiz sözlerin tıkanması kucak kucak şükran ifadesidir öğretmenlik. Velhasıl her yılın 24 Kasım'da gözlerinize sevinç, huzur ve gururdan oluşan bir damla gözyaşını doldurmaktır. Değerli öğretmenlerim Cumhuriyet'in 2. yüzyılını karşıladığımız Türkiye 100 yılı vizyonu hedeflerimizi hayata geçirmeye başladığımız günleri hep birlikte yaşıyoruz. Hiç kuşkusuz bu anlamlı dönemin de başrolünde sizler bulunuyorsunuz. Milletimizin kutlu medeniyet yürüyüşünde istikbalin parlayan yıldızı olmasını hep birlikte sağlayacağız. Türkiye güçlü bir hayata geçirecek nesli layıkıyla yetiştireceğiz. O sebeple evlatlarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmalıyız. Bunu gerçekleştirirken onları kendi milli ve manevi değerlerimizle ihya ve inşa etmeliyiz. Tarihini, kültürünü, medeniyetini tanıyan bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Ahlakı, doğruluğu ve dürüstlüğü şiar edinmesini sağlamalıyız. İnsana her koşulda doğru olmayı, iyinin, güzelin ve hakikatin yanında saf tutmayı öğretmeliyiz. Kıymetli öğretmenlerim, geçmişte sizlerin gönlüne giren, hayatınıza dokunan rol model olan öğretmenleriniz olduğu gibi sizler de bugün aynı yaklaşımı öğrencilerimize sergilemelisiniz. Zira küçük bir dokunuş bir insanın hayatını baştan ayağa değiştirmektedir. Öte yandan öğrencilerinizi kendi öz evlatlarınızdan ayırmamalısınız. Kaybedilecek tek bir fert yoktur. Şiarlarına uygun olarak var gücümüzle çalışmalıyız. Her bir öğrencinin kendini gerçekleştirmesi adına onun kabiliyetini ortaya çıkarmak uğruna, gecemizi gündüzümüze katmalıyız. Onların sigara, uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklara müptela olmamaları için aileleriyle iş birliğini en üst düzeyde tutmalı iletişimi asla kesmemelisiniz" diye konuştu.

Kendisinin de üniversiteyi bitirdikten sonra bir yıl ücretli öğretmenlik yaptığını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Sizinle ilgili empati yapabilmesi için özellikle öğretmenlerimizle alakalı empati yapabilmesi için birilerinin bir yıl da olsa öğretmenlik yapması lazım. Şubat tatili, üç ay yaz tatili, hafta sonu tatili gibi kısıtlamalarla her ne kadar mesleği küçültme, mesleğin kolay olduğunu, birileri yansıtmaya çalışsa da vallahi çok zor bir mesleği icra ediyorsunuz. O yönüyle de az önce kıymetli Millî Eğitim Müdürümüzün dediği gibi eli öpülesi öğretmenleri bu manada yâd etmek, ölenleri rahmetle anmak, hayatta olanlara hiçbir zaman saygıda kusur etmemek bana göre her bir bireyin borcudur, vazifesidir. Ben şu an seksenli yaşlara varmış, yetmişli yaşların üzerinde olan öğretmenlerimi gördüğümde belki bazılarını okul yıllarındayken kızıyordum ama şu an onları açıkçası saygıda hiç kusur etmiyorum. Önümü iliklemeden asla konuşmuyorum. Ve onların ne kadar değerli ve kıymetli insanlar olduğunu çok daha fazla merak etmeye çalışıyorum." dedi.

Törende konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise, Bursa'da yaklaşık 2 bin eğitim yöneticimiz ve 40 bin öğretmenle bu bilinçle çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin töreninin ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

Program Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesinin hazırladığı "Bir El Uzandı Ömrüme...Öğretmenin eli..." öğretmenler günü Oratoryosu ile sona erdi.

Programda Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi tarafından öğretmenler gününe özel resim sergisi düzenlendi. Vali Mahmut Demirtaş, program bitiminde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Yorum Ekle

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç ayları en verimli şekilde değerlendireceğiz

Filistin Âlimler Birliği’nden Arifan Külliyesi Vakfı’na ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Hava kirliliği ve akciğer hasarı PM2.5 tehlikesine karşı düşük maliyetli önlem: C vitamini

Mardin’de durdurulan bir araçta uzun namlulu silahlar ele geçirildi

Bakan Fidan, HAMAS heyetiyle Ankara’da görüştü

Vali Varol, Yiğit Ali Çavuş Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı

Bakan Kurum'dan deprem bölgesi için "Tohum" filmi paylaşımı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

Bursa Büyükşehirli Arya Aydoğan dünya dördüncüsü

İstanbul'da Darülaceze'de erken yeni yıl yemeği

İstanbul Photo Awards Sergisi Sakarya’da Açıldı

Bursa Büyükşehirli Milli Sporcu Tarihe Geçti

Balıkesir Havran’da Su Sorunu Çözüme Kavuştu

Gaziantep Büyükşehir’den Uygun Fiyatlı Konut Projeleri

Kocaeli Büyükşehir’den Başiskele’ye Prestij Cadde

Kremlin: Washington, Moskova’nın Ukrayna’ya ilişkin tutumunun tüm unsurlarının farkında

Anahtar Parti 100 bin üye barajını aştı

Çocuklarda diş korkusunu önlemede erken kontroller önemli

Alzheimer’a erken müdahale umudu: Deneysel ilaç beyindeki hasarı azalttı

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit'ten Regaip Kandili mesajı

Adıyaman Gölbaşı’nda zabıta ekiplerinden okul kantinlerine denetim

Adıyaman birincisi Kız Voleybol Takımı’ndan Kaymakam Aslan’a ziyaret

Adalet'ten yurt dışı tebligatlara yeni tebliğ

Fahiş fiyatlara karşı 'asgari' uyarı! Denetimler yoğunlaşacak

Düzce Yığılca sanayi sitesinde korkutan yangın!

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'ndan sulh ve uzlaşı raporu

Siyonist işgalcilerin saldırılarında Gazze'de bir şehit, çok sayıda yaralı

Malatya'daki kütüphane gençlerin buluşma noktası oldu!

KOBİ’ler ekonominin can damarı... 2024’te 3,9 milyon girişim faaliyette

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

Bursa Teknik Üniversitesi mavi ekonomi politikalarını araştıracak

Keçiören’de Stajyer Öğrencilere Sağlık Eğitimi Verildi

Ankara Keçiören'de stajyer öğrencilere sağlık eğitimi

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

Siirt’te "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Çocuklara "İyi ki doğ-Muş" ile sürpriz ziyaret

Kocaeli Çayırova’da ‘Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitimi’ programı başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR