16407,98%-1,86
43,61% 0,18
51,44% 0,17
6814,41% 1,24
11644,36% 0,00
Program, Özlüce Rasim Özdenören Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlendi.
Programa; Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, Nilüfer İlçe Millî Eğitim Müdürü Abdullah Şahin’in yanı sıra AFAD, UMKE, İHH ve OSB İtfaiyesi ekiplerini temsilen görevli personel, MEB AKUB ile Genç MEB AKUB gönüllü öğrencileri katıldı.
Programda, 6 Şubat depremleri sürecinde yaşananlar ve Millî Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi ekiplerinin afet bölgesinde yürüttüğü özverili saha çalışmaları ele alındı.
Etkinlik kapsamında Genç MEB AKUB öğrencileri tarafından yapılan konuşmaların yanı sıra, afet farkındalığı temasını işleyen drama gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.
Programda, yardımlaşma ve dayanışmanın, afetlere karşı toplumsal direnci güçlendiren temel unsurlar olduğu vurgulandı.
Programda söz alan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek millet olma şuurunun önemine değindi.
Çokgezer, afet döneminde görev yapan ekiplerin fedakârlıklarını vurgulayarak, "Bursa MEB AKUB ekiplerimiz deprem bölgesinde çok zorlu şartlarda görev başındaydılar. Psikososyal müdahale ekiplerimiz, öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz sonsuz bir gayretle deprem yaralarını sarmak için mücadele ettiler. Bu ülke kendilerine minnettardır" dedi.
Eğitimin sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını belirten Çokgezer, okulların beceri temelli eğitim anlayışıyla geliştirilmesi ve merhametli bireyler yetiştirilmesi konusundaki kararlılığı ifade etti.
Anma programı; protokol üyeleri ve öğrencilerin 6 Şubat deprem sürecini yansıtan fotoğraf sergisini gezmesi ve ekipler tarafından kurulan bilgilendirme stantlarının ziyaret edilmesiyle devam etti. Etkinlik, katılımcılarla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. (İLKHA)