Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Bursa Osmangazi’ye değer katacak projelerini anlattı

Bursa Osmangazi’ye değer katacak projelerini anlattı

GÜNDEM 23.06.2024 17:51:28 0
Bursa Osmangazi’ye değer katacak projelerini anlattı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halk TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına konuk oldu. Osmangazi’nin tarihi ve kültürel değerlerini görüntüler eşliğinde ekranlardan milyonlarca kişiye anlatan Başkan Aydın, Osmangazi için hazırladıkları birbirinden önemli projeleri de canlı yayında tüm Türkiye ile paylaştı.

BURSA (İGFA) - Halk TV ekranlarında Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu “Görkemli Hatıralar“ programı, Sümbüllü Bahçe Konağı’nda canlı olarak yayınlandı. Programa canlı yayın konuğu olarak Başkan Aydın’ın yanı sıra değerli sanatçılar Nida Ateş ve Menteşeli Cengiz de katıldı. Sanat, müzik ve tarihe dair oldukça keyifli bir sohbetin gerçekleştiği programda, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu üyeleri de birbirinden güzel dans gösterilerini sergiledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yeni nesil belediyecilik anlayışından hareketle Osmangazi’de birbiri ardına hayata geçirecekleri tüm Türkiye ile paylaştı. Osmangazi için hazırladıkları en önemli projelerinden bir tanesinin dünyada ‘old city’ diye tabir edilen ‘eski şehri’ ortaya çıkarmak olduğunu dile getiren Başkan Aydın, “Bursa’da turistlerin konaklama süresi maalesef 1.8 gün. Bizim bu süreyi çoğaltmamız gerekiyor. Gelen turistin konaklaması, alış veriş yapması, gezmesi, yemesi içmesi ekonomiyi de canlandırmak adına çok önemli. Bunu başarabileceğimiz nokta da Hisar bölgesi. Kaleiçi, Tahtakale Hanlar bölgesi ve Muradiye gibi tarihi noktaları içine alan Hisar bölgesini ‘eski şehir’ olarak ortaya çıkararak, buralarda turist konaklama süresini uzatma adına çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

“İPEK YOLU AKSI PROJESİNE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Yeni dönem için hazırladıkları ‘İpek Yolu Aksı’ projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Aydın, “Bu proje bizim önümüzdeki dönem için en önm verdiğimiz projemiz. Stratejik planda da en önemli noktaya koyuyoruz. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nden başlayacak olan bu aks, Bursa’nın gastronomi merkezlerinden Kayhan Çarşı üzerinden devam edecek. Kent ekonomisinin kalbinin attığı Uzun Çarşı ve Kapalı Çarşı’yı içine katacak olan tarihi aks, inanç turizmi için önemli bir noktalardan olan Ulucami ile birlikte Bursa surları içerisinde yer alan Üftade Türbesi’nin ardından Osmanlı Devleti’nin kurucuları Osman Gazi ile Orhan Gazi türbelerinin de yer aldığı yer aldığı Hisar bölgesine doğru devam edecek. Bu tarihi aks, Fabrika-i İpekhane Hümayun dediğimiz Muradiye Mahallesi’nde yer alan eski ipek fabrikasında son bulacak” diye konuştu.  

1924 yılında kurulan eski ipek fabrikası için kamulaştırma çalışmalarında sona geldiklerini belirten Başkan Aydın, “1992 yılında faaliyetlerine son vermiş olan eski ipek fabrikasını tarih, kültür ve sanat merkezi yapacağız. Konserlerin, sergilerin, gastronomi festivallerinin yeni adresi burası olacak. Bursa’ya gelen bir turist bu tarihi ipek yolu aksında tarihi, kültürü, sanatı, inanç turizmini ve gastronomiyi bulabilecek.  500 bin metrekarelik Hisar bölgesini kent turizmine kazandırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

HASAN ALİ YÜCEL DÜNYA KLASİKLERİ KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR

Başkan Aydın, Osmangazi Meydanı'nda önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Genç Kafe içerisinde Türkiye'de ilk olacak bir kütüphaneyi de yurttaşlara kazandıracaklarının müjdesini vererek, "Genç Kafe içerisinde 600 kitaplık Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi'ni de çok yakında vatandaşlarımıza kazandırıyoruz. Gençlerimizi, ücretsiz wifi hizmeti ve çorba ikramının olacağı güzel bir mekan ile önümüzdeki günlerde buluşturacağız” dedi. Başkan Aydın, Bursa’nın önemli değerlerinden olan Zeki Müren ve Müzeyyen Senar'ın eserlerinin yaşatılacağı birer müzeyi de Osmangazi'de açacaklarını sözlerine ekledi.

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi'nin Halk Dansları Topluluğu ile birlikte Bursa'nın en sevilen halk oyunlarından Küçük Oyun (Aşağıdan)'a eşlik ederek programa renk kattı.

Yorum Ekle

Şırnak İl Emniyet Müdürü Sazak, Cizreli muhtarlarla bir araya geldi

Şanlıurfa’da silah ve uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli hakkında işlem

Umut Kervanı'ndan 3 aylar mesajı: Dua ve yardımlarımız mazlumlar için olmalı

Palandöken: Esnaf yapılandırma bekliyor

Bursa Osmangazi'de Ecem Boyacı sahne aldı

Doğu Anadolu’da yaklaşık 9 milyon fidan ve tohum toprakla buluşturuldu

Gazze için dörtlü görüşme

Yeme bozuklukları sadece kilo sorunu değildir

İzmir’de 'Duraktayım' uygulaması genişletildi

Bursa İznik’te modern yol ve sosyal alan projesi hayata geçiyor

HÜDA PAR İlçe Başkanı Göçtürk: Dicle ilçemizin yol, su ve ulaşım sorunları giderilmeli

Kuran kursu öğrencileri 'Yerli Malı Haftası’nda eğlendi

Kocaeli'nin 'Üç Jokerli Konken'ine Almanya ilgisi

Bursa'da Işın Karaca rüzgârı

İzmir'de tencere ve tava senfonisi!

Erdoğan: Savunma sanayiinde dünyada ilk 10 hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz

Gaziantep Fırat-OSB İsale Hattı Projesi'nin açılışı gerçekleşti

Kocaeli Gölcük’e Büyükşehir'den yeni mezarlık alanları

Düzce Belediyesi'nde görev değişiklikleri

Meteorolojiden Muğla ve Antalya için sarı kodlu yağış uyarısı

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

Umut Kervan'ından Bursa'da yüzlerce ihtiyaç sahibi çocuğa bot ve mont desteği

Şanlıurfa’da motosiklet kazası

Şanlıurfa’da arazi anlaşmazlığı silahlı kavgaya dönüştü

Kartepe Tramvay Hattı’nda ilk kaynak gerçekleşti

Mavi Vatan'da güçlenen donanma!

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 925'e yükseldi

DBB’den kadınlara uygulamalı teknik eğitim

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Sadettin Saran uyuşturucu soruşturması kapsamında ifade verdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR