Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5950,58% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Bursa Osmangazi'den 'can dostu' protokol

Bursa Osmangazi'den 'can dostu' protokol

GÜNDEM 16.01.2025 14:12:15 0
Bursa Osmangazi

Bursa'da Osmangazi Belediyesi ve Bursa Veteriner Hakimleri Odası arasında imzalanan protokol kapsamında, Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nden köpek sahiplenen vatandaşlar, can dostunun ilk doz karma aşısını, ilk doz iç-dış parazitini ve ilk genel muayenesini Bursa Veteriner Hakimleri Odası’na bağlı veteriner kliniklerinde ücretsiz olarak yaptırabilecek. 

BURSA (İGFA) - Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde can dostların daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri adına yılardır kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları yürüten Osmangazi Belediyesi, sokak köpeklerinin sahiplenilmesi noktasında önemli bir protokole imza attı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa Veteriner Hakimleri Odası Başkanı Melike Baysal arasında imzalanan protokol kapsamında, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde belediye ekipleri tarafından kısırlaştırılan, kuduz aşısı vurulan, iç-dış parazit uygulaması yapılan, miktoçip ve küpe takılarak kayıt altına alınan sokak köpeklerini sahiplenen vatandaşlar, sahiplendiği can dostunun ilk doz karma aşısını, ilk doz iç-dış parazitini ve ilk genel muayenesini Bursa Veteriner Hakimleri Odası’na bağlı veteriner kliniklerinde ücretsiz olarak yaptırabilecek. Yapılan işlemlerin maliyeti, Osmangazi Belediyesi tarafından karşılanacak.

Protokol imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Geçtiğimiz yıl 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklik hem belediyeleri, hem hayvanları, hem de vatandaşları çok zor duruma soktu. Hiçbir kaynak ayırmadan belediyeleri sokak hayvanları konusunda birinci derecede sorumlu tutmak, belediyeleri cezalandırmak anlamına geliyor. Hayvan barınağı olmayan birçok belediye var. Her türlü eleştiriye ve itiraza rağmen maalesef Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe gidildi. Türkiye’nin en büyük hayvan barınaklarından birine sahip olan Osmangazi Belediyesi olarak hem can dostlarımızın hayatı hem de toplumun güvenliği için üst düzey hizmet vermeye çalışıyoruz. Ancak bir milyon nüfuslu bir ilçede bizim barınağımızın da ihtiyaçları karşılaması mümkün değil. Ek bir hayvan barınağı konusunda çalışmalar yürütüyoruz” dedi. 

“KÖPEK SAHİPLENDİRME HIZINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Osmangazi Belediyesi olarak 2024 yılında 703 sokak hayvanını sahiplendirdiklerini belirten Başkan Aydın, “Bursa Veteriner Hakimleri Odası ile imzaladığımız bu protokol ile barınağımızdan köpek sahiplenen vatandaşlarımıza bir nebze de olsa maddi destek sağlayacak bir uygulamayı başlatıyoruz. Bu protokol ile kentimizdeki köpek sahiplendirme hızını arttırmak istiyoruz. Umarım Bursalılar da bu konuda gereğini yaparlar ve can dostlarımıza daha yaşanabilir bir Osmangazi ve Bursa temin ederiz” diye konuştu. 

Bursa Veteriner Hakimleri Odası Başkanı Melike Baysal da yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz yıl, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklik, ne yazık ki belediyelerin zora girmesine neden oldu. Çünkü, sokaklardan alınıp kısırlaştırılan hayvanlarının tekrardan alındıkları yere bırakılması yasaklandı. Belediyelere ait olan barınakların kapasiteleri sınırlı olduğu için bir süre sonra sokaklardan alınan hayvanların barınakta tutulması imkansız hale geliyor. Aralık ayında yapılan İl Hayvan Koruma Kurulu Toplantısı’nda gördük ki Bursa’da yapılan hayvan kısırlaştırma sayısı oldukça azalmış durumda. Sadece Bursa için değil tüm Türkiye’de kısırlaştırma sayılarında düşüş var. Bizler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikten sonra hayvanları, kanundan korumak durumunda kalıyoruz. Bu protokol, kanunları ihlal etmeden sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi noktasında taşın altına elimizi koymamıza vesile oldu. Bu dünyanın hayvanlar için yaşanabilir bir yer olması adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu protokolün hem bizim, hem hayvanlar için hem de Osmangazi Belediyesi için faydalı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle

Papanikolaou, iç saha maçlarındaki seyirci avantajına dikkat çekti

Muharrem İnce'den GMİS'e ziyaret

Yapay zekâ yeni bir tehdit çağının fitilini ateşliyor

1 Ocak’ta toplu ulaşım ücretsiz olacak

Şırnak'ta pizza yedikten sonra ölüm iddiası: İş yerinin gıda maddeleri temiz çıktı

Bakan Yerlikaya duyurdu: Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ismi değişiyor

Ankara'da konut satışları Kasım'da yüzde 14,87 azaldı

Devrim şehidi Kubilay Bursa Osmangazi’de anılacak

İzmir'de su yönetimi ve kentsel dönüşümde yeni dönem

Soylu’dan Mehmet Akif Ersoy İddialarına Sert Yanıt: “Bu Bir Şerefsizliktir”

Bursa Gürsu’da ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile Doğa Canlanıyor

Başiskele’ye Yeni İmar Yolu: Kocaeli Büyükşehir’den Yatırım

Ankara Keçiören’de Gönüllülük Hareketi Güçleniyor

Egzoz muayenesiz araçlara 13,7 milyon lira ceza

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

Siyonist Yahudiler Kudüs'ü adım adım kuşatıyor: 3 bin 380 konutluk yeni yerleşim hamlesi

ABD, Green Card programını askıya aldı

Adıyaman genelinde güvenlik ve acil durumlar masaya yatırıldı

Besni’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Bursa BUSADER üyeleri 2026'ya hazır

Bursa Nilüfer Belediyespor Beykoz deplasmanından zaferle döndü

İzmir Büyükşehir'den dayanışma merkezi

Parıltının Altı Çamur, Üstü Filtre

Melikgazi’de Metruk Yapılar Tarih Oluyor

Mersin’de Unutulmaz Bir Türk Sanat Müziği Konseri

Gaziantep’te izinsiz kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı

Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 6 firari yakalandı

Adıyaman'da kasten adam öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Kahta’da öğrencilere enerji verimliliği semineri

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

Meslek lisesi öğrencileri, elektrik panosuyla kodlama robotu üretiyor

Kocaeli’nin yerel lezzetleri tanıtıldı

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Milli Eğitim'den inceleme

Trabzon'da İletişim'den dezenformasyon ve dijital dolandırıcılıkla mücadele eğitimi

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

MEB’in dijital servisleri ÖBS ve OVA’dan 600 bini aşkın kişi yararlandı

Geleceğin bilim insanları Beylikdüzü'nde yetişiyor

ÖSYM Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı giriş belgeleri yayımlandı

MEB, 'Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar'a hazırlanıyor

Bursa İnegöl’de geleceğin mobilya üreticilerine sürdürülebilir çevre eğitimi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR