Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Bursa Osmangazi’de ikisi bir arada hizmet

Bursa Osmangazi’de ikisi bir arada hizmet

GÜNDEM 26.04.2023 18:40:07 0
Bursa Osmangazi’de ikisi bir arada hizmet

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yerel belediye tarafından Yunuseli Mahallesi’ne kazandırılan, bünyesinde hem otopark hem de kapalı pazar yerinin bulunduğu örnek tesis, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

BURSA (İGFA)  -  Gerek pazarcı esnafının daha iyi şartlarda çalışması gerekse vatandaşların hijyenik ve sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmeleri adına bugüne kadar ilçenin birçok noktasına kapalı pazar alanları inşa eden Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi’ne de üstü kapalı modern bir pazar alanı kazandırdı.

Toplam 3 bin metrekare alana sahip Yunuseli Kapalı Pazar Alanı’nın üst katı 100 araç kapasiteli otopark, alt katı ise 115 tezgâh kapasiteli kapalı pazar alanı olarak hizmet vermeye başladı.

Vatandaşlara konforlu alışveriş imkânı sunan Yunuseli Kapalı Pazar Alanı ve Otoparkı’nın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak kadim şehir Bursa’ya sahip çıktıklarını belirterek, Osmangazi Belediyesi olarak çalışmalarla şehrin kültürüne, değerlerine, yeşiline sahip çıktığını ifade ederek, 'Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ile Bursa’mızı 136 ülke ile buluşturduk. Şehrin çöküntü bölgelerini kentsel dönüşüm projeleriyle yeniledik. Örnek bir kentsel dönüşüm projesi olan Osmangazi Meydanı ile şehrimize güzel bir imza atıyoruz. Şehir merkezine yeni fonksiyon kazandırarak yeni bir cazibe merkezi oluşturuyoruz. Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) ile Türkiye’de sosyal belediyeciliğin en zirve projesini hayata geçirdik. Tarihi mirasa sahip çıkma noktasında da öncü bir belediyeyiz. Hisar bölgesinde 1326 Bursa’sını ortaya çıkarıyoruz' diye konuştu.

OSMANGAZİ YATIRIMLARLA GELİŞİYOR

Osmangazi’nin gelişim bölgeleri olan Yunuseli, Hamitler, Güneştepe, Demirtaş ve Panayır’da 2009 yılından itibaren 49 bin 914 yeni konut kazandırıldığını ifade eden Başkan Dündar, “Deprem kuşağında olan Bursa’da 50 bin güvenli ve planlı konut inşa etmiş olduk. 10 yıllık süreçte depreme dayanıklı ve modern bir şehir için çalışıyoruz.” diye konuştu. Yunuseli, Yenibağlar ve Güneştepe’nin 180 bin nüfuslu bir bölge olduğuna dikkat çeken Dündar, bu bölgenin gelişimiyle birlikte sosyal donatı alanlarını da kazandırdıklarını kaydetti. Macera Bursa’nın bölgeye inşa ettikleri en güzel projelerden biri olduğunu anlatan Başkan Dündar, “Yunuseli Mahallemizi bugüne kadar birçok yatırımla buluşturduk.  Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı başta olmak üzere, 15 tane park, bisiklet yolları, asfalt çalışmaları ve cami çevre düzenleme çalışmalarıyla birlikte bu mahallemiz Bursa’nın gözde semtlerinden biri oldu.” diye konuştu.

ALA: “OSMANGAZİ, İLMEK İLMEK DOKUNARAK HİZMETLERLE BULUŞUYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da yaptığı konuşmada Bursa’nın birbirinden güzel hizmetlerle donatıldığına vurgu yaptı. Osmangazi Belediyesi’nin güzel bir hizmetini daha vatandaşlara sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ala, “Osmangazi Belediyemiz tarafından kazandırılan bu güzel ve modern pazar alanı esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Rabbim bereketli kazançlar nasip etsin. Pazarcımız, ihracatçımız, yatırımcımız, üreticimiz, çalışanımız, işçimiz, memurumuz, çiftçimiz, hep birlikte yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Etrafımızda bu kadar problem varken dünyadaki 122 ülkeden daha fazla ihracat yapabilen Bursa’nın merkezindeyiz. Bu tesisin inşasında, Türkiye’nin gelişmesinde her bir pazarcımızın da tuğlası var. Her insanımızın büyük emeği var. Bana bazen şehir dışında ‘Bursa nasıl?’ diye soruyorlar. İki kelimeyle özetliyorum. Üreten şehir, hizmet eden şehir. Bu şehirde herkes bir iş yapıyor, üretiyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, bu şehirde ilmek ilmek dokuduğu hizmetleri anlattı.  Her mahallede, her sokakta hizmetleri var. Bizim görevimiz, milletimize hizmet etmek. Yaptığımız hizmetlerin kalitesini yükseltmektir. Bu yüzden hepimize istikrar lazım.” dedi.

Yunuseli Mahalle Muhtarı İbrahim Bahar ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu da, yapılan hizmetten dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun’un duasıyla yeni pazar alanının açılış kurdelası kesildi.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Hindistan, Pakistan'a giden suyu kesti

Muğla açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem

Siirt’te zorlu kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yapıcıoğlu: Memleketin her meselesinde ilkeli duruşumuzu koruyor, uygulanabilir çözümler üretiyoruz

Kayseri'de trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Aileyi hedef alan anlayışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençliğin ahlak ve anlam krizi görmezden gelinemez!

Fransa’da çiftçilerin protestoları devam ediyor

HÜDA PAR'ın 13'üncü kuruluş yıl dönümü Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı

Küba'da virüsler tüm ülkede salgına yol açtı, vaka sayısı artıyor

AKARYAKIT SEKTÖRÜNÜN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ AFYON’DA MASAYA YATIRILDI

Mardin’de tır ile otomobil kazasında otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi İstanbul'da gerçekleştirildi

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Şehit Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlere vefa

“Sudan Halkı ile Dayanışma Günü” etkinliği gerçekleşti

HAMAS: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurulması ilhak projesinde tehlikeli bir tırmanış ve yeni bir suç teşkil etmektedir

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

CGTN: Çin, Hainan Serbest Ticaret Limanı'nda ada genelinde kapılarını dış dünyaya nasıl daha fazla açıyor?

Manisa'da 4 milyon TL'lik bozulmuş kokoreçe imha!

TİMBİR heyetinden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım’a ziyaret

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

ANTALYA DA SÜPER ORGANİZASYON TTB.2026.Kadir Hıdır

Tekkeköy ve Çırakman Mahalleleri İmar Planı Değişikliği Askıya Çıkarıldı

İstanbul Merkezli Vergi Kaçakçılığı ve Kara Para Operasyonu: 5 İlde Eş Zamanlı Baskın

ASELSAN'dan 410 milyon dolarlık dev ihracat anlaşması

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

CISV Türkiye ve Karsan’dan çocuklara sürdürülebilirlik eğitimi

İzmir'de sınıf başkanının vaadi Başkan Büyükakın ile yerine geldi

Bursa Yenişehir'de ritim kursuna yoğun ilgi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR