Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Bursa Mudanya'dan Gemlik Körfezi ile buluşacak

Bursa Mudanya'dan Gemlik Körfezi ile buluşacak

GÜNDEM 10.07.2024 13:44:06 0
Bursa Mudanya

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in dönemiyle birlikte aylık basın toplantılarının üçüncüsü gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Merinos AKKM'de gerçekleştirdiği Temmuz ayı basın toplantısı kapsamında yerel ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turizm potansiyelini hareketlendirmek amacıyla kıyı sahil ilçeleriyle birlikte çalışmalar yaptıklarını anlatan Bozbey, Mudanya'da BURFAŞ Plajı Sosyal Tesisi'ni faaliyete geçirdiklerini söyledi. Büyükşehir olarak 24 adet plajını faaliyete geçirdiklerini anlatan Bozbey, ilçelerin her bir köşesine eşit bir şekilde ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti. 

Cumartesi Mudanya'da bir proje başlatacaklarını belirten Bozbey, "Mudanya Gemlik Küçükkumla, Mudanya ve Tirilye olmak üzere Körfez ulaşımında yeni projeyi başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımız Mudanya'da araçlarını bırakarak belirli saatlerde Mudanya'dan Gemlik ve Kumla'ya gidebilir. Mavi Şehir gibi değil, belirli hatlara sefer yapmayı düşünüyoruz" açıklamalarıyla Körfez ulaşımı konusunda Mudanya'da temel atacaklarını duyurdu.

Basın toplantısında Büyükşehir iştiraklerinden Bursa Tarım AŞ'nin de faaliyetlerini paylaşan Başkan Bozbey, diğer şirketlere yönelik de aylık çalışmalarını anlattı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın çalışmalarından olan Üniversiteden Görükle'ye giden metro hattının hayal olduğunu öne süren Başkan Bozbey, böyle bir projenin olduğunu ancak hayata geçen bir durum olmadığını, Görüklüleri ve Bursalıları kandırmacadan ibaret olduğunu iddia etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Hükümetin Bursa'da yapımına devam ettiği ya da projeleri yarım kalan çalışmaları. Bu projeleri her fırsatta dile getirip takipçisi olacağımızı belirtiyorum. Bursa, bizim için siyaset üstüdür. Bu çalışmaları yerinde takip ederek Bursalılara her konu hakkında bilgiyi vermek istiyoruz. Projelerin kentimize kazandırılması için herkesten destek istiyoruz" dedi. 

"Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı 2020'de başlanmış, 2025'te bitmesi planlanıyor" diyen Bozbey, " Seçim öncesi temeli atılan Üniversite-Görükle metro hattı, aslında böyle bir proje yok, sadece tasarımda var. Herhangi bir finansman ayrılmamış. Üniversite'den Görükle'ye giden bir projenin hayal olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız çeşitli kredilerle ve görüşmelerle birlikte bu hattı gerçek anlamda nasıl yapılacağını paylaşacağız" dedi.

Emek-Şehir Hastanesi hattında ihtiyaç duyulan vagonların siparişinin henüz daha verilmediğini de belirten Bozbey, "68 araç olması gerekiyor. Bakanlık 'Biz bu araçları almayacağız' demişler. Toplamda TL bazında bakarsak 5,5 milyar TL civarında araç alımından bahsediyoruz. Bu hattı yapan Bakanlık almayacağını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi'ne topu atmıştır. Bunu almayacak mıyız? Elbette alacağız, ama bunu kamuoyunun bilmesi gerek. Yeterki 2025 sonuna kadar o hattın tamamlanmasını istiyoruz. 68 araç durumuyla ilgili ön görüşmeleri yapıyoruz. Kredi şeklinde konuşuyoruz. Bunları daha sonra açık ve şeffaf şekilde paylaşacağız. 68 araç alımını Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle

Curling’de Algı Büyüyor, Sonuç Küçük Kalıyor

Son iki haftada FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 76 şüpheli yakalandı

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Jandarmadan 28 ilde FETÖ’ye darbe

Umut Kervanı 25 Aralık’ta Sudan yolcusu 

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Güçlü toplum olmadan güçlü devlet olmaz

Tofaş’tan potadaki tartışmalı Goaltending kararıyla ilgili açıklama

AK Partili Kılıç'tan TBMM'de kardeşlik ve birlik mesajı

Kocaeli'de üst geçitlere buzlanma müdahalesi

KANLI NOEL SALDIRILARININ 62. YILDÖNÜMÜ UNUTMA; UNUTTURMA; BİR DAHA ASLA YAŞAMA!!!

Düzce'de ayı ve domuz sürüsü köy evlerine indi!

Tekkeköy Belediye Başkanı Candal’dan Üç Aylar Vurgusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Azerbaycan’a gidiyor

Türk denizciliğinin altın yılı... 2 römorkör ve 6 bot hizmete alındı

Kocaeli'de tramvay uzatılıyor...

ABB’den “Soruşturma İzni” iddialarına açıklama: Konu usulsüzlüğün engellenmesidir

Hendek ve Marmara’ya yeni adalet binaları geliyor

Konya Karatay’ın 5’inci Güneş Enerjisi Santrali devreye alındı

RATEM’de Seçim Günü

UNRWA: Gazze’de yaşlılar ve engelliler hayati risk altında

İzmir Bornova’da kısa film şöleni başlıyor

MHP Erzurum'dan sendikalara güçlü mesaj

Bursa ulaşımda kalite ve güveni arttırıyor

Düzce’yi “Şap” korkusu sardı

Çankaya Belediyesi ilçenin dört bir yanını ışık bahçesine çevirdi

Düzce Belediyesi’nde “2025’in son atamaları” yapıldı

Bursa suyunu konuştu

Güncellenen doğum yardımında ilk çocuklar öne çıktı

IPARD-III kapsamında 156 yerel eylem grubuna 2,2 milyar lira hibe desteği

21 Aralık: Neden yılın en uzun gecesi?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR