Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Bursa İnegöl’de “Medeniyet Tasavvuru ve Kimlik” söyleşisine yoğun ilgi

Bursa İnegöl’de “Medeniyet Tasavvuru ve Kimlik” söyleşisine yoğun ilgi

GÜNDEM 21.08.2025 14:36:06 0
Bursa İnegöl’de “Medeniyet Tasavvuru ve Kimlik” söyleşisine yoğun ilgi

Akademisyen ve fikir adamı Prof. Dr. Sadettin Ökten, İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği “Medeniyet Tasavvuru ve Kimlik” konulu söyleşi programı için İnegöl’e geldi.

BURSA (İGFA) - Bursa İnegöl Belediyesi Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü, ülkemizin yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Akademisyen, fikir adamı ve yazar unvanlarına sahip Prof. Dr. Sadettin Ökten’in konuşmacı olarak katıldığı “Medeniyet Tasavvuru ve Kimlik” konulu söyleşi programı düzenledi.

Çarşamba günü 15.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen söyleşi programı, ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Salonu tamamen dolduran vatandaşların yanı sıra söyleşi programı sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanarak daha fazla kitleye erişmesi sağlandı. Canlı yayını da çok sayıda kişi takip etti.

İNSANA YATIRIM YAPMAK İSTİYORUZ

Söyleşi programının açılışında vatandaşlara yönelik bir selamlama konuşması yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapıyoruz. Çok değerli Prof. Dr. Sadettin Ökten hocamızı şehrimizde ağırlıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin yetiştirdiği önemli bir şahsiyet. Biz de bugün şehrimiz adına istifade etmek adına kendisini davet ettik. Belediyecilik olarak çok şeyler yapılıyor olabilir. Şehirleşme adına eksiklerimiz vardır, iyi yönlerimiz vardır. Bizler İnegöl Belediyesi olarak iyi bir kurum olduğumuzu düşünüyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Eksik yönlerimizi sürekli olarak iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu da aslında bizleri çok dinamik tutuyor. Cenabı Allah bizlere akıl nimeti verdi ve akıl etmez misiniz diye buyurdu. Dolayısıyla bunu çok daha iyi kullanmak adına ciddi bir çaba içerisindeyiz. Evet sahada belki istediklerimizi tam olarak yansıtamıyor olabiliriz. Bazen Büyükşehir kanunu, bazen ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi diyerek bazı şeyleri anlatmak durumunda kalıyoruz ama işin hülasası iyi bir belediyecilik yapmak istiyoruz. Ve bunun içerisinde de en önemli kısmı insana yatırım yapmak istiyoruz. Biz bu şehirleri altınla da kaplasak, en güzel yapıları da yapsak içinde insan unsuru eksik olduğunda bir şeyler eksik kalmış olacak” dedi.

DİNLEYİCİLERİN ZİHNİNDE KALICI İZLER BIRAKTI

Başkan Taban’ın ardından sahneye Prof. Dr. Sadettin Ökten çıktı. Prof. Dr. Sadettin Ökten, düşünce dünyasını besleyen derin anlatımları ve hayatın içinden verdiği örneklerle yaklaşık 1 saat süren söyleşide dinleyicilere ufuk açıcı mesajlar sundu. Kültür, medeniyet ve insan üzerine geliştirdiği fikirlerle dikkat çeken Prof. Dr. Sadettin Ökten, konuşmasında teoriyi pratiğe bağlayan örneklendirmeleriyle katılımcılara yeni perspektifler kazandırdı. Kimlik ve medeniyet tasavvuru diye bir başlık koyduklarını anımsatan Ökten, bu kimlik ve medeniyet meselesinin kendisinin uzun yıllardan beri zihninde, gönlünde olan bir problem olduğunu ifade etti. Medeniyet tasavvuru ve kimlik ekseninde şekillenen söyleşide, tarihsel bir perspektifle bireyin ve toplumun zihni inşasına dair çarpıcı analizler sunan Prof. Dr. Sadettin Ökten, konuşmasında medeniyet kavramını sadece fiziki unsurlar üzerinden değil, anlam dünyası ve değerler ekseninde ele aldı. Kimliğin bu bağlamda nasıl şekillendiğini de etkileyici örneklerle ortaya koydu. Derinlikli anlatımıyla medeniyetin sadece bir yapı değil, bir iddia ve anlam meselesi olduğuna dikkat çeken Ökten, kimlik inşasının da bu anlam çerçevesinde şekillendiğini ifade etti. Söyleşi boyunca medeniyet ve kimlik ilişkisini hem bireysel hem toplumsal düzlemde irdeleyen Prof. Dr. Sadettin Ökten, tarihsel örnekler ve düşünsel çözümlemelerle dinleyicilere güçlü mesajlar verdi. Akademik birikimini sade ve anlaşılır bir dille aktaran Ökten, örneklerle zenginleştirdiği anlatımıyla dinleyicilerin zihninde kalıcı izler bıraktı.

Yorum Ekle

Zelenskiy: Kontrolümüzde olmayan yerlerde seçim düzenlenmeyecek

Malatya'da pat pat kazası: 3 yaralı

Malatya'da feci kaza: 1 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı: Gazze barış planının ikinci aşamasına dair fikir alışverişinde bulunuldu

Hırvatistan ile Bosna-Hersek arasında radyoaktif atık tesisi gerilimi

KAHRAMANLARINA SAHİP ÇIKMAYANLAR BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDER!

Samsun Valiliği’nden Gıda OSB Açıklaması: Yatırımlarla Büyüyor

ALANYA DOĞU ÇEVRE YOLU VE DEMİRTAŞ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Lula da Silva: ABD’nin Venezüella'ya yönelik saldırganlığı insani bir felakete yol açabilir

Belediye Başkanı Geçit: Üç aylar manevi yenilenmenin zamanıdır

Ağlama, israfdır o yaşlar sənə,

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

Mehmet Âkif Ersoy

Sakarya'da trafik kazası: 5 yaralı

Bingöl'de “Fetih Şuuru ve Üç Aylar” konferansı düzenlendi

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Ramsey’in Adıyaman Gölbaşı Caddesi’ndeki mağazası hizmete girdi - Videolu Haber

Rusya, 1003 Ukraynalı askerin cenazesini teslim etti

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle bir araya geldi

Teknolojinin kalbi Bursa'da attı

Japonya'da otomobil ile yolcu treni çarpıştı

Başkan Bozbey'den gençlere 'hayal kurun' tavsiyesi

Filistin’in Direnişi ve Dirilişi Akademik Çalıştay ve Toplumsal Farkındalık Programı düzenlendi

Adıyaman’da şoförler odası seçiminde yarış başladı: Aday Ahmet Gündüz’den seçim bürosu açılışı - Videolu Haber

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR