Bugün, 24 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14164,11%-0,02
  • DOLAR

    42,83% 0,04
  • EURO

    50,62% 0,52
  • GRAM ALTIN

    6125,18% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

Bursa Büyükşehir'den Muhtarlar Günü'nde anlamlı buluşma

Bursa Büyükşehir'den Muhtarlar Günü'nde anlamlı buluşma

GÜNDEM 20.10.2025 16:46:59 0
Bursa Büyükşehir

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey demokrasi ve kent dayanışmasının en güçlü halkalarından biri olan muhtarlar ile 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde bir araya geldi.

Adiviye ELBAŞ - gazeteabc / BURSA (İGFA) - Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Muhtarlar Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Bursa’da görev yapan muhtarlarla buluştu. Başkan Bozbey, “Muhtarlar, bizim gözümüz, kulağımızdır. Mahallelerimiz güçlü olursa Bursamız da güçlü olur. Aramızdaki dayanışma devam ettikçe Bursamız çok daha güzel bir kent olacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde düzenlenen muhtarlar buluşması, Muhtarlar Korosu’nun mini konseriyle başladı.

Programda konuşan Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, Bursa'nın ve Bursalı'nın gülümsemesi için, mahallelerimizin gelişimi ve huzuru için hep birlikte omuz omuza yol arkadaşlığına devam edeceklerini söyledi. "Bu konuda Bursa muhtarları olarak en yakın yol arkadaşları ve en büyük yardımcılarınız olacağınızdan hiç şüphemiz olmasın" diyen Yılmazer, şunları kaydetti:

"Değerli başkanım, sizlere ulaşmak çok kolay. Sizlerden geri dönüş almak da çok kolay. Ama muhtar arkadaşlarımın bizlere ilettiği sıkıntılar aramızda var. Yol arkadaşlarında yaşadığımız sıkıntıları da bu kürsüden paylaşmak istiyorum. Sizin iyi bir kent yöneticisi olduğunuzu, kimseyi ötekileştirmediğinizi ve her daim rahatlıkla ulaşabildiğimiz herkesi biliyoruz. Ancak maalesef birçok muhtar arkadaşımız bazı daire başkanlarımıza, daire müdürlerimize, şube müdürlerimize ya da çalışma arkadaşlarına ulaşamıyor ve geri dönüş alamıyor. Bu konuda da en az sizin kadar hassas olmalarını sağlamanızı sizlerden, dolayısıyla da Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetiminden bekliyoruz. Niçin? Bursa'mıza çok daha güzel, çok daha verimli hizmetler edebilmek için. Çünkü muhtar arkadaşlarımız şahsi talepleri için değil, sizlerin yerel yönetimlerin yapması gereken hizmetleri çok daha ince süzgeçten geçirip, bu kadar sıkıntının olduğu süreçte önceliklendirerek sizlere getiriyor ve çok daha az maliyete, çok fazla insana ulaşabilecek hizmetlerin sağlanmasını sağlıyor.

Evet, bir başka konuda da maalesef sıkıntı yaşıyoruz. Kraldan çok kralcı olan, samimi ve özverili çalışmayan çalışma arkadaşlarımız var. Bizler çok dikkate almasak da bizleri yok saymaya çalışan arkadaşlarımız mevcut. Sizlerin de ismini kullanarak "Başkan böyle istedi, böyle söyledi" şeklinde gözdağı vermeye ya da ötelemeye çalışmakta. Bizleri, sizlerin ufkuna, bakış açınıza, her şeye eşit yaklaşarak ve odaklı, inisiyatif kullanılan siyasi görüşlere bakmadan yapılması gerekenleri yapmaya çalışan anlayışınızdan çok uzakta olan çalışma arkadaşlarınıza lütfen bir kez daha ikaz etmenizi rica ediyorum. Derdimiz Bursa, derdimiz Bursalı'ya hizmet üretmek. Tüm bunların ışığında yukarıda olanlara süzgeçten geçirilmiş bilgilerin aktarıldığı ve sizlerin de her şeyi göremeyeceğini biliyoruz. Bizler 1060 muhtarla sizlere Bursamıza hakkıyla hizmet etme noktasında, gören göz, duyan kulak olarak her daim samimi ve özverili yol arkadaşlığına tüm samimiyetimizle devam edeceğiz. Yerinde yönetim ilkesini tam anlamıyla uygulama çabasıyla hizmet verme gayretinde olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününün tekrar kutluyor, başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat eden muhtar ve yöneticilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu arada Muhtarlar Günü'nde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, muhtarlığın bir gönül işi olduğunu ifade ederek, "Hiç bir zaman biz biliriz demedik. Her zaman birlikte karar verelim. Sizlerin önceliği nedir diye hep sorduk. Bir çok talep olabilir mahallerimizle ilgili ama önceliğini belirlerseniz daha kolay hizmet ederiz dedik. Sizlerden gelen tüm talepleri dikkate alıyoruz. 2025 yılının ilk 9 ayında 9876 talep geldi muhtarlarımızdan bundan yüzde 76’sını çözdük. Yine sizlerden gelen öneri ile nüfusu 10 bin olan personel desteğini sizlerin isteği üzerine sağladık. Öncelikleri sizler belirlediğiniz andan itibaren arkadaşlarımız bu öncelikleri belirleyerek sıraya alıyorlar. Bursanın kent yasası adına verdiğimiz çevre düzeni planında ilk söz hakkını muhtarlarımıza verdik. Muhtarlarımızın önerileri bizim için çok önemliydi. Geleceğin bursasını sizlerle beraber inşaa ediyoruz. Bizim yolumuz belli. Ayrıştırmaya değil birleşmeye bütünleştirmeye geldi. 1061 muhtarımızın fikirlerine ve görüşlerine saygı duyuyorum" diye konuştu.

Bozbey, kapılarının hem muhtarlara, hem de vatandaşlara açık olduğunu söyledi.

Konuşmalar sonrasında hep birlikte pasta kesimi gerçekleştirildi.

Yorum Ekle

Kurtulmuş: Ortak rapor süreci hayati bir eşik

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Şahin'den üst solunum yolu enfeksiyonları uyarısı

Bursa Nilüfer Belediyesi yönetim sistemi belgelerini yeniledi

Bursa Büyükşehirli sporcu tarih yazdı

Düzce'de silah operasyonu: Binlerce silah parçası ele geçirildi

İzmit'te 1 Ocak'tan itibaren kurallara uymayan işletme mühürlenecek!

Kütahya Belediyesi’nden İlaçlama Filosuna Yeni Takviye

MSB’den taziye mesajı

KOBİ’lere IBAN tuzağı

Mersin Şehir Tiyatrosu’ndan yeni bir prömiyer

Bilecik’te kaçak tütün operasyonu

Ordu’da tarihi miras yeniden hayat buluyor

Konya Protokolü Ankara’da Bakan Yumaklı ile görüştü

"Van Gogh: Işığında izinde" sergisi 22 Şubat'a kadar İstanbul DDM'de

Sakarya Büyükşehir atletleri rekor kırıyor

BOSAB'ın yeni vizyonu 'yeşil dönüşüm'

Trabzon’da çocukların gelişimine tiyatro katkısı

"İstikameti: İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" özel gösterimiyle 8. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'nde

Siirt’te uyuşturucu testi skandalında çember daralıyor: 5 ilde baskın, 10 firari

Diyanet-Sen Şube Başkanı Cihan'dan, namaza yönelik saygısızlığa sert tepki

TDV Tarsus Şubesi’nden öğrencilere çorba ikramı

Bursa'da yüzmede Osmangazi imzası

Bursa Nilüfer’de iki kaçak yapı daha yıkıldı

Bursa Yenişehir'de Başkan Özel'in çağrısı karşılık buldu

Teknogirişimlerin yüzde 13'ü kadın girişimci... En büyük engel yüksek maliyetler

Dünyanın hafızası Sakarya'ya taşındı

Berke: Siyonist rejim Gazze'deki askeri hezimetini siyaset ve medya hamleleriyle örtmeye çalışıyor

Batman'da AMATEM kuruluyor

Bakan Yerlikaya olay yerinden açıkladı... Ses kayıt cihazı ve kara kutu çıkarıldı

Keçiören'de pazar sonrası hijyen seferberliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Keçiören’de Stajyer Öğrencilere Sağlık Eğitimi Verildi

Ankara Keçiören'de stajyer öğrencilere sağlık eğitimi

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

Siirt’te "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Çocuklara "İyi ki doğ-Muş" ile sürpriz ziyaret

Kocaeli Çayırova’da ‘Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitimi’ programı başladı

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR