Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Bursa Büyükşehir’den kadın istihdamına destek

Bursa Büyükşehir’den kadın istihdamına destek

EKONOMİ 22.08.2024 18:08:42 0
Bursa Büyükşehir’den kadın istihdamına destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Bursa Kalkınma Derneği (BUKAD) işbirliği ile düzenlenen ‘Kalkınma için Kadın Akademisi Zirvesi’ne katıldı. Kadınların sosyal hayat ve iş yaşamında daha fazla yer almaları gerektiğinin altını çizen Başkan Bozbey, Büyükşehir Belediyesi olarak bu doğrultuda adımlar atmayı sürdüreceklerini söyledi.

BURSA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Bursa Kalkınma Derneği (BUKAD) iş birliği ile Kırcı Hotel’de düzenlenen ‘Kalkınma için Kadın Akademisi Zirvesi’ne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUKAD Başkanı Yasin Ömür ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadınların hem iş hem de sosyal yaşamda daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı.

“KADINLAR, EN AZ ERKEKLER KADAR SOSYAL HAYAT VE İŞ YAŞAMINDA OLMALI”

Gelişmiş ülkelerde kadınların kent yaşamı ve iş gücüne katılımının yüksekliğine dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, “Kadının güçlenmesi, en az erkekler kadar iş yaşamının, sosyal yaşamın, kültürel yaşamın içinde yer alması son derece önemli. Gelişmiş ülkelere baktığımızda bu ülkelerde kadının iş yaşamına katılım oranları yüksek. Birey anlamında kendini daha özgür hissetmesi, daha iyi kararlar vermesinin, geleceği ile ilgili bireysel anlamda bir karar oluşturabilmesinin önünü de açan bir durumdur” dedi.

“MESLEKİ EĞİTİM AKADEMİSİ, KADIN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAYACAK”

Özellikle kadın istihdamı konusunda Türkiye’nin ve Bursa’nın gerilerde yer aldığını hatırlatan ve Büyükşehir Belediyesi olarak konuyu fazlası ile önemsediklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Belediye olarak iş gücüne katılım konusunda çeşitli kurslar, etkinlikler, eğer çocukları varsa kreşlerle ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kreşlerimizin sayısını arttıracağız. Çalışan annelerin çok rahatlıkla çalışabilmelerini sağlamamız gerekiyor. Nüfus içerisinde yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek ise o zaman demektir ki çalışanların da yüzde 50’sinin kadın olmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. İş bulamayan, istihdam konusunda sıkıntılar yaşayan kadınlar da var. Onlarla ilgili de belediye olarak meslek edindirme projelerimizi yakın süre içerisinde başlatıyoruz. Kadın ağırlıklı bir proje olacak. Mesleki eğitim akademisi dediğimiz bir akademiyi yakında kuruyoruz. Meslek eğitimlerini akademi üzerinden de vermeyi planladığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

“KADINLAR SİYASETTE DE DAHA FAZLA YER ALMALI”

Kadınların siyasette de daha aktif rol almasının önemine değinen Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Bozbey, “Kadınlar siyasete biraz mesafeli yaklaşıyor.  Ancak siyasetin içinde de bir denge unsuru ve siyasetin gerçekten toplum adına yapılan bir anlayış olduğu, kadınların siyasete girmeleri halinde fazlasıyla ortaya çıkacaktır. Kadınlar siyasette aktif rol oynayıp, dengeyi oluştururlarsa birkaç gün önce yaşanan olayların benzerlerini görmeyiz” diye konuştu. Parlamentonun yüzde 50’sini kadınların oluşturması halinde çok daha farklı tartışmaların, çocuklarla, çevreyle, gelecekle ilgili konuların düzeyli şekilde konuşulacağına inandığını belirten Başkan Bozbey, “Parlamentoda bulunan kadınlar bu mücadeleyi zaten yürütüyor. Ancak kadın milletvekili sayımız yetersiz. Bu dengenin sağlanması gerekiyor. Aynı zamanda yerelde, belediye meclislerinde de kadınların daha fazla yer almalarını arzu ediyoruz. Bu konuda çalışmalar da var. Özellikle Bursa Kent Konseyi bazında kadınların aktif rol almasını ve orada yapılacak olan çalışmalarda kent adına, çocuklar adına, çevre adına, gelecek adına orada olmaları son derecede önemli” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Çakır: Kıymetli Ereğli halkı bu çileyi hak etmiyor

Güven endeksi aralıkta inşaatta geriledi, hizmet ve perakendede arttı

Konya'da kamyonet devrildi: Sürücü yaralandı

İşgal rejiminden küstah paylaşım

Küllümağara define avcılarının hedefi haline geldi

Lav okyanusuyla kaplı süper Dünya astronomları şaşırttı

Yavuz Ağıralioğlu: ‘Bu yürüyüş, sayılara değil inanca dayanıyor’

Üç aylar başladı, Regaip kandili bugün: Regaip kandili nedir? Regaip kandili nasıl idrak edilir?

Bakan Bolat: Piyasalarda artık aşırı oynaklık bulunmuyor

Diyarbakır’da peynir üretim tesisinde patlama: 2’si ağır 6 yaralı

TÜİK: İşgücü maliyeti 45 bin 777 TL’ye yükseldi

Tesla Model 3’lerde kapı açma mekanizması mercek altında

İl Emniyet Müdürü Kayhan AY’dan öğrencilere anlamlı ziyaret

Milletvekili Hüseyin Özhan’dan Regaip Kandili mesajı

Emine Erdoğan’dan Regaip gecesi mesajı

ADD Adıyaman Şube Başkanı Kenan Özcan’ın İsmet İnönü’nün Vefat Yıl Dönümü Mesajı

Eskisaray Mahallesi’nde asfalt yama ve yenileme çalışmaları başladı

Bursa'da emeklilere yeni yıl desteği

Bursa'da akıllı şehircilik konuşuldu

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

Konya Meram’da Renkli Fener Alayı Coşkusu

Bahçıvan: Sanayi için en büyük beklenti finansman rahatlaması

Kamboçya–Tayland sınırındaki çatışmalarda ölü sayısı 96’ya ulaştı

DMM, "Hatay’da enkazlar gizlendi" iddialarını yalanladı

HÜDA PAR’dan Libya’ya başsağlığı mesajı

MHP Kozlu İlçe Yönetiminden Gemis'e ziyeret

Özgün Medya Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Aydın Özgün’e “Yılın Gazetecisi” ödülü

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni yapılanma

Dicle Elektrik’ten Şanlıurfa-Mardin Karayolu’na led aydınlatma

Aralıkta güven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde arttı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

Kayseri Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğrencileri Önlük Töreniyle Mesleğe Adım Attı

İzmir’de Dijital Sanat ve Yapay Zekâ Masterclass’ı

Afet bilinci Kocaeli'de animasyonla anlatılıyor

İzmir’de yapay zekâ ve dijital sanat buluşması

KAYÜ Aşçılık öğrencileri önlüklerini giydi

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR