Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14197,16%-0,23
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,29% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6075,15% 1,74
  • Ç. ALTIN

    9754,73% 1,17

BUMKAD 'Mühendislikle Güçlenen Dünya' konferansı düzenledi

BUMKAD 'Mühendislikle Güçlenen Dünya' konferansı düzenledi

EKONOMİ 26.06.2024 12:08:08 0
BUMKAD

Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD), tarafından üçüncüsü düzenlenen Dünya Kadın Mühendisler Günü Konferansı'nı 'Mühendislikle Güçlenen Dünya' teması ile gerçekleşti.

BURSA (İGFA) - Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) tarafından gerçekleştirilen Dünya Kadın Mühendisler Günü Konferansı Podyum Davet'te yapıldı.

Gerçekleştirilen basın toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, BUMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ülfet Öztürk ve birçok yönetim kurulu üyeleri de katılım sağladılar.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren BUMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ülfet Öztürk, "Mühendislik, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olup, toplumların gelişiminde ve modern dünyanın şekillenmesinde merkezi bir rol oynamıştır. Bugün, mühendisliğin bu köklü geleneği, yapay zekanın sağladığı devrim niteliğindeki imkanlar ile birleşerek yeni bir çağın kapılarını aralamaktadır. Biliyoruz ki yapay zeka mühendislik dünyasında muazzam bir değişim potansiyelini oluşturacaktır. Bursa Mühendis Kadınlar Derneği olarak altını çizdiğimiz ilk konu mesleğimizin cinsiyetleştirilmesi algısını ortadan kaldırarak kız çocuklarımızın STEM alanına yönlenmesini sağlamak ve böylece Kadın Mühendis Sayısının arttırılmasına destek olmaktır. Bununla beraber toplumsal cinsiyet rolleri nedeni ile sahadan ayrılan kadın mühendislerimizin tekrar sahalara , mesleklerine dönmelerini sağlamayı bir görev bildik. Toplumsal cinsiyet rolleri ve mesleğin cinsiyetleştirilmesi konusunda 100 yıl öncesinden bir örnek paylaşmak istiyorum. İlk kadın mühendislerimizden Melek Erbul hanım bir röportajında gazeteci Hikmet Ferudun Es tarafından kendisine yöneltilen 'Yapacağınız  köprülerden erkekler emniyet edip geçer mi? Sorusuna 'Benimki tamamıyla hesap işidir, ölçü işidir. Hesap ve ölçü doğru olunca artık emniyet meselesi kalmaz' cevabını vererek, konunun kendisinin cinsiyetiyle bir ilgisi olmadığını açıkça söyler." şeklinde konuştu.

"TÜM KADIN MÜHENDİS ADAYLARIMIZIN ARKADASINDAYIZ"

BUMKAD'ın 5 yaşında genç bir sivil toplum kuruluşu olarak yüksek çalışmalara imza attığını belirten Başkan Öztürk, "Türkiye'nin tüm kadın mühendis adaylarına destek veriyoruz. 'Kutup Yıldızım' projesi ile 100 kadın mühendis adayımızın yolculuğuna eşlik ettik, kesişen yollarımızı ayırmıyoruz, sahadan ayrılan 18 kadın mühendisimizin tekrar sahalara dönmesini sağladık, Bursa'da başlattığımız liselerde 'Geleceğin Meslekleri ve Fütürizm' seminerlerimiz ile bu yıl 1870  öğrencimize dokunduk. 11 kadın mühendisimizin TEV&BUMKAD burs fonu destekleri ile burslarını karşılıyoruz. BUMKAD bugün 105 üyesi ve 12 kurumsal üyesi ile büyümeye devam ediyor, yaptığımız faaliyetlerimiz sadece bizlerin çabası ile değil bugün bu salonu dolduran bize güvendiklerini gösteren sizler ile beraber oluyor. Bize verdiğiniz destekler için ve bizimle olduğunuz için minnettarız." dedi.

"DAHA FAZLA KADIN MÜHENDİS İÇİN DESTEKLERİMİZİ SUNACAĞIZ"

Yapay zekanın giderek geliştiğini gözlemlediğimiz bir dönemde olduğumuzu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Mühendislik alanlarında kadınların mutkala olması gerektiğini bir kez daha paylaşmak istiyorum. Bir kesimimiz işsizlik konusunda kaygılanıyor. Üniversitelerin bu konuda yeni alanlar açması gerekiyor ama kullandığımız her şey, oturduğumuz sandalye dahi bir mühendislik hesabının sonucudur. Onun için ben burada sizlerin karşısında dünyanın her yerinde insanın yaşamını kolaylaştırmak için çalışan bütün mühendisleri yürekten kutluyorum. 'Mühendislikle Güçlenen Dünya' çok yerinde ve anlamlı bir konu olarak bugünün konusu. Kadın mühendislerin daha fazla işin içinde olması ve katkı sağlaması önemli bir durumdur. Bursamızın dirençli kent olması için oluşturulan projelerimizde kadın mühendislerimizin bakış açısı bizler için önemli. Gelecekte mühendislik alanında daha fazla kadın mühendislerinde yer alması için desteğimizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle

Batman OSB yolunda trafik kazası:  4 yaralı

Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Mevlana Haftası, Kocaeli'de Şeb-i Arus programıyla taçlandı

Türkiye ile Azerbaycan arasında 12. Dönem KEK Protokolü imzalandı

Özgür Özel: CHP İçin Muhalefet Bitti, İktidar Hazırlığı Başladı

Ömer Çelik’ten SDG Tartışmalarına Net Yanıt: Parti ile Kabine Arasında Çatlak Yok

İlkay Aydemir, “The Best of the Antalya” Ödül Törenine Katıldı

Çin'den AB'nin ek gümrük vergisi kararına misilleme

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat’tan Coca-Cola'nın sözde yatırımına tepki

Çekya'nın yeni nükleer reaktör inşasına AB soruşturması

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Yılbaşı sofrasında sağlık uyarısı: Aşırıya kaçmayın!

Bursa Büyükşehir'den çiftçiye 'çevreci' destek

Şeyh Muhammed Dejdal Camii'nin ibadete açılmaması bağımlıların iştahını kabartıyor

Bolu’da 3.5 büyüklüğünde deprem

ETİS yılbaşı öncesi uyardı: Güvenli olmayan e-ticaret sitelerine dikkat!

“İyilikte Kadın” kampanyasına uluslararası tanıtım

Gönüllüler bir araya geldi Güçlükonak'ta köy okulunda 2 bin kitaplık kütüphane açıldı

Türkiye'den Şam'a üst düzey ziyaret

İzmit Kanlıbağ’da spotçuların kaldırım işgaline mühürleme

DEÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü 50 yaşında

Mardin halkı: Yılbaşı Hristiyanlara ait bir gelenek, Müslümanlar o geceyi ibadetle geçirmeli

Adana’da bir haftada 18 bini aşkın trafik ihlali tespit edildi

Bursa Yenişehir’de doğa yürüyüşüne büyük ilgi

Antalya Kentsel Yenileme Projesinde ilk etap tamamlandı

Anahtar Parti Sözcüsü Geçen: ‘Açlık sınırının altında gelirle yaşam dayatılıyor’

Trabzon’da asfalt çalışması için yol geçici olarak kapandı

Konya’da su ürünleri denetimleri sürüyor

Batman'da AMATEM'in ihalesi yapıldı

Batman'da toplu sünnet şöleni düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

Bursa’da Mesleki Eğitim İçin Özel Eğitim Eğitimi

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yeni müjde!

Bursa’da özel eğitimde mesleki eğitim için eğitici eğitimi

İstanbul Maltepe'de ‘Birlikte Güzel Yaş Almak’ semineri

Bursa Yıldırım’dan fotoğraf tutkunlarına eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR