Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

BTÜ'de 6. Havacılık ve Savunma Günleri başladı

BTÜ'de 6. Havacılık ve Savunma Günleri başladı

GÜNDEM 11.10.2023 16:40:28 0
BTÜ

Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) ‘6. Havacılık ve Savunma Günleri’ bugün başladı. Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu (UHSST) öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Rektör Naci Çağlar, 3 gün boyunca havacılık, uzay ve savunma alanında ülkenin öncü kurumlarının BTÜ’de buluşacağını söyledi.

BURSA (İGFA) -   BTÜ öğrenci topluluklarından UHSST öğrencileri tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Havacılık ve Savunma Günleri’nin 6’ncısı yoğun katılımla başladı.

Türk uzay, havacılık ve savunma sanayiinin yıldız kurumlarına ev sahipliği yapan etkinliğin açılışına, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın yanı sıra; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Mimar Sinan Yerleşkesi’nde 13 Ekim’e kadar devam edecek olan etkinliğin açılışında konuşan Rektör Çağlar, Havacılık ve Savunma Günleri’nin tamamen öğrenciler tarafından organize edildiğini vurguladı. Rektör Çağlar, “Bu etkinlik, havacılık, uzay ve savunma alanında ülkemizin öncü kurumlarını Bursa’mızda buluşturacak. Bu kıymetli organizasyonu her yıl artan heyecan ve kalite ile altıncı kez düzenleme başarısı gösteren UHSST öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Üç gün boyunca katılımcı kurum temsilcileri oturumlar ve seminerler halinde bizlerle olacak” diye konuştu.

SANAYİCİNİN GÜVENİLİR PAYDAŞI BTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen, Milli Teknoloji Hamlesi sayesinde bugün Türkiye Yüzyılı vizyonunun konuşulduğunu aktaran Rektör Çağlar, devletin AR-GE ve teknoloji ekosisteminin oluşması için her alanda teşvik ve destekler sağladığını dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Çağlar, “Bilim üsleri niteliğindeki üniversiteler olarak bizler de alanında uzman akademisyenlerimiz ve yüksek teknolojiye sahip laboratuvarlarımız ile sanayicimizin güvenilir paydaşı olarak çalışmaktayız. TEKNOFEST ve benzeri etkinliklerle çocuklarımız ve gençlerimiz potansiyellerini sergileyebilecekleri platformlara kavuşmaktadır. TEKNOFEST yarışmalarında kazandıkları başarı, cesaret ve edindikleri çevre ve tecrübe ile gençlerimiz; kendi inisiyatifleri ve iç dinamikleri ile Havacılık ve Savunma Günleri gibi organizasyonları başarı ile gerçekleştirebilmektedir” diye konuştu. Rektör Çağlar, etkinliğe destek veren kurumlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Öğrencilere ‘büyük düşünün’ tavsiyesinde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “BTÜ genç ve yenilikçi bir üniversite. Bursa ise önemli bir altyapısı olması nedeniyle siz öğrenciler için çok doğru bir adres. Biz, öğrencileri ve öğrenci topluluklarını çok önemsiyoruz, her türlü desteğe açığız” dedi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da “Her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Bizler siz öğrencilere sadece omuz veriyoruz, asıl işi başaran sizlersiniz. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ise “Yeni Türkiye Yüzyılı vizyonunda siz gençler bizim kanatlarımız olacaksınız. Öğrencilerimizi bu sahaya hazırlamak için üzerimize düşen ne varsa yapacağız” ifadelerini kullandı. UHSST Başkanı Umut Ballı ise etkinliğin amacının alanında etkin kişilerle, öğrencileri bir araya getirerek sahaya hazırlamak olduğunu anlattı.

Organizasyon boyunca ROKETSAN, ASELSAN, TUSAŞ, UTEK, TÜRKSAT, TÜBİTAK,  DELTA V, HCTEK gibi öncü firmaların üst düzey yöneticileri, öğrencilerle bir araya gelerek sektördeki son gelişmeleri ve alanına özgün bilgileri paylaşacak. 

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

ORDU’DA BÖLGESEL İSTİŞARE VE DAYANIŞMA BULUŞMASI

Sıcak Koltuktan Vatanseverlik

Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle turuncu alarm

KANKASI ÜNAL ÜSTEL'İ ARKASINA ALAN TÜFEKÇİ, HİÇBİR YASA, KURAL, NİZAM, MAHKEME KARARI TANIMIYOR

ALAATTİN ÇAKICIYA YAKINLIĞIYLA BİLİNEN BAĞLAMA SANATÇISI OZAN TURAN TOPSAKAL'A VEFA ZİYARETİ: ŞENİZ DERVİŞOĞLU TAHLİYE OLDU

İş Dünyası, Sanat Dünyası ve Siyaset Bir Araya Geldi

Türkiye de bir ilk

Malezya'dan Tayland ve Kamboçya'ya diyalog çağrısı

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan kamyon devrilerek yan yattı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

RATEM Başkanı Şerbetçioğlu aylık 6 asgari ücret huzur hakkı istedi, tepkiler üzerine geri adım attı

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

Tofaş'ın yıldızları Kırklareli'de ikinci oldu

Osmangazi Belediyespor yılı galibiyetle tamamladı

Başkasının Borcu Kabusu Oldu: Dayısının Borcu Yüzünden Maaşına ve Evine Haciz!

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Asrın inşa seferberliğinin finali 27 Aralık'ta Hatay'da

Kapıkule'de tarihi rekor!

Yörünge Gazetesi kurucusu, Ladikli usta gazeteci merhum İrfan Ermiş’in oğlu Ahmet Ermiş, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlık seçimine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Hayata ve İnsana Dokunan Satırlar TÜYAP’ta: Merhum Gazeteci-Yazar Ladikli İrfan Ermiş’in Eserleri Okurlarıyla Buluşuyor

İşgal kabinesinden Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimine onay

Keşan Kent Konseyi'nden İl Genel Meclisi üyelerine çağrı

Mardin’de tır, trafik ışıklarında otomobili ile çarpıştı

Kocaeli'de Mevlana Haftası manevi bir atmosferde anıldı

AK Partili Yavuz Gözgeç: Bütçemizin istikameti Türkiye Yüzyılı'dır

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Sakarya Ferizli'ye sosyal değer katacak proje başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi

Kocaeli'de TEKNOFEST öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR