Tarih: 16.04.2024 16:39

Biz bilir kişi yada uzman değiliz

Facebook Twitter Linked-in

Antalya için talihsiz gün olmakla birlikte şeker bayramının son günü,12 Nisan 2024 güne damgayı vuran talihsiz bir teleferik kazası. Üzücü olay sonucu bir kişinin ölümü, yedi kişinin yaralanması haberleri görsel ve yazılı medyada dönmeye başlıyor. Duacıyız ki kaza daha fazla can kaybına sebebiyet vermemiş, ne varki kazanın büyüğü de, küçüğü de aynı havada asılı diğer kabinlerin düşmemesi, kazanın bu boyutta kalması biraz olsun, yüreğimize su serpti. 
Biz bilir kişi yada uzman değiliz. Fakat sosyal medyada olayı tetikleyen bilir kişiler hangi uzmanlık alanına dayanarak yargılama yaptıkları konusunda ise şaşkınız. İşletme Büyükşehir Belediyesi kuruluşu ANET tarafından çalıştırılıyor. Sistem hangi tarihte bakıma alındı, bakım hangi tarihte bitti bilmiyoruz. Tabiki bilir kişi ve teknik heyet tüm incelemeleri yapacaktır. Ortaya net bir bilgi konulacaktır. 


Şirket genel müdürü Mesut Kocagöz belediye seçimleri sebebiyle Kasım 2023'te istifa sunmuş, mahalli seçimler sonrasında halkın taktiğini alarak Kepez Belediye Başkanı seçilmiştir. Olay 12 Nisan 2024 te cereyan etmiştir. Tarafsız bir gözle bakarak nerede ve kim olursa olsun görev ihmali olanlar cezasını muhakkak çekmelidir. 
Burada asıl soru bakımın ne zaman başladığı ve bittiği bu tarihte kimin onayladığı dır. Burada bir suçlu aranacaksa bakım raporunu onaylayan teknik heyettir. Tüm bunları süreç içinde göreceğiz ancak biz ne kazalar gördük sorumluların sorgulanmadığı. 
TİNGADER
ANTALYA ŞB BŞK
HASAN BİLEN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —