Bugün, 15 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Belediye Başkanı Geçit: Köy evleri projesi kırsal kalkınmayı da destekliyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, köy evlerinin tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin sadece konut güvenliği açısından değil, turizm ve kültürel değerler açısından da yeniden canlanacağını ifade etti.

GENEL 29.07.2025 13:30:14 0
Belediye Başkanı Geçit: Köy evleri projesi kırsal kalkınmayı da destekliyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan ilçenin tarihi bölgelerinden Çırmıktı'da depreme dayanıklı yeni yaşam alanları oluşturmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uhdesinde başlatılan "Köy Evleri" projelerini inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Vatandaşların talep ve önerilerini de dinleyen Geçit, yeni konutların hem estetik hem de işlevsellik açısından örneklik teşkil edeceğini, deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilen yapıların bölgenin tarihi siluetini bozmadan, çevreyle uyum içinde yükseldiğine dikkat çekti.

"Çırmıktı, turizm ve kültürel değerler açısından yeniden canlanacak"

Geçit, köy evlerinin tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin sadece konut güvenliği açısından değil, turizm ve kültürel değerler açısından da yeniden canlanacağını ifade etti.

Köy evlerinin yanı sıra bölgedeki dönüşüm yatırımlarıyla birlikte Çırmıktı'nın turizm ve ekonomik yönden hak ettiği değeri göreceğine işaret eden Başkan Geçit, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın büyük destekleriyle ilçemizin tarihi bölgelerinden Çırmıktı'da temeli atılan evlerimizin hızla yükseldiğini görmek bizleri sevindiriyor. Çırmıktı tarihiyle, kültürüyle gastronomisiyle, doğal güzellikleri ve misafirperver insanlarıyla çok müstesna ve özel bir yerdir. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan bu tarihi bölgemizi bütüncül ve nitelikli yatırımlarla hak ettiği değeri görmek için her türlü çaba ve gayret gösterilmektedir.

Depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımızı bir an önce sıcak yuvalarına kavuşturmak buradaki temel hedeftir. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hem güvenli hem de kültürel kimliğini kaybetmemiş evlerde yaşamını sürmesi için bizlerde her türlü desteği veriyoruz. Kırsal alanlardaki konut projeleri, zemin etütleri tamamlanmış, depreme dayanıklı yapılar olarak planlanmıştır. Tüm yatırımlar hem afet güvenliğini hem de yaşam kalitesini gözeterek gerçekleştirilmektedir. Çırmıktının tarihsel ruhu, kültürü ve tüm değerleriyle birlikte ayağa kalkması, turizmde yeniden cazibe noktası olması için bu tür yatırımlar büyük önem taşımaktadır." dedi.

Geçit ayrıca "Köy Evleri" projesinin sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmadığını, aynı zamanda kırsal kalkınmayı da desteklediğini sözlerine eklerken, “Bu projeyle sadece binalar inşa edilmiyor, aynı zamanda kırsalda yaşamayı tercih eden vatandaşlarımızın sosyal hayatını, ekonomik güvencesini ve geleceğe olan umutlarını da yeniden inşa edilmesine fırsat tanıyor. Evlerimiz, yerel mimariye uygun, enerji verimliliği yüksek, çağdaş yaşam standartlarına sahip yapılar olacak. Üstelik sadece ev değil; yol, altyapı, su ve kanalizasyon hizmetleri de eş zamanlı olarak tamamlanacaktır.

Malatya'yı ayağa kaldıran tüm yatırımlara sınırsız destek sunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, teknik ekiplerimize, inşaatlarda çalışan emekçilerimize, muhtarlarımıza ve destek sunan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah kısa süre içinde bu konutlarımızın tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildiği günlerde, yeniden bir araya gelip eski günlerdeki gibi tarihi havayı yeniden soluyacağız ve bu bölgemiz yeniden hareketlenecektir." şeklinde konuştu.

Geçit, konuşmasının sonunda Mullakasım Mahallesinde 75, Gündüzbey Mahallesinde 58, Hamidiye Mahallesinde 57, Hıroğlu Mahallesinde ise 20 "Köy Evleri" projesinin hızla yükseldiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

Yorum Ekle

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Ağıralioğlu’ndan Adıyaman’da Kürtçe açıklaması: ‘Bizim milletimizin dilidir, Kürtlerin dilidir’ - Videolu Haber

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Küba'dan ABD'ye sert tepki

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

Manisa'nın tohumları Sarıçalı'nın merasını yeşertecek

Mara Musalla 4. Etap Riskli Alan Projesi’nde 349 Konut İçin Kura Çekimi Yapılacak

İki kültür iki usta İzmir'de bir sahnede

Nilüferli hentbolcular Rize'yi mağlup etti

Gençlerden Sakarya'ya tam not

Rusya: Zaporijya bölgesinde bir yerleşim birimini ele geçirdik

IHO EBRAR, Etiyopya'da yüzlerce yetimi giydirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek

İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR