Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Batman'dan siyonist rejimin Gazze katliamlarına tepki

Batman’da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz oturma eylemi düzenleyip basın açıklaması yaptı.

GENEL 6.04.2025 19:03:32 0
Batman

Gazze ve Filistin’de, siyonist rejim ve destekçileri tarafından gerçekleştirilen katliamların ardından yapılan destek gösterileri devam ediyor.

Batman’da, İslami Sivil Toplum Kuruluşları, kent merkezindeki Atatürk Parkı’nda toplanarak Filistin’deki soykırıma karşı tepkilerini dile getirmek için oturma eylemi gerçekleştirdi.

Program, Fetih Suresi ve Kur'an'ı Kerim'den ayetler okunarak başladı.

Gazze'ye destek gösterisine katılanlar, "Kahrolsun israil, Filistin’den defol, HAMAS’a selam, direnişe selam" gibi sloganlar attı.

Ellerinde Filistin bayrakları ve Filistin halkına destek yazılı dövizlerle alana gelen STK'lar adına basın açıklamasını, Latif Rüzgar okudu.

Rüzgar, 500 günü aşkın süredir Gazze’de ve Filistin topraklarında süren katliam ve soykırıma karşı sesiz kalmamak için meydanlarda olmaya devam ettiklerini belirterek, Gazze’yi gündemde tutmak ve direnişe destek olmak amacıyla herkesi bu tür etkinliklere katılmaya davet etti.

"Bu zulümler yalnızca işgalcilerin değil, onlara destek veren emperyalist güçlerin de eseridir"

Rüzgar, "Gazze’de 18 aydır süren ve son dönemde şiddetini artıran insanlık dışı saldırılar, sivil yerleşim yerleri, hastaneler, ibadethaneler ve çadırların bombalanması, siyonist rejimin vahşetini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Siyonist işgalciler, Filistin’in kalbinde Kudüs’ü ve çevresindeki kutsal mekanları gasp ederken, Gazze’de de katliam ve yıkımla Müslümanların kanını akıtmaktadır. Bu zulümler yalnızca işgalcilerin değil, onlara destek veren emperyalist güçlerin de eseridir. Özellikle ABD ve batılı ülkeler, israil’i silahlandırarak, ekonomik ve diplomatik destek sağlamaktadır. Uluslararası kamuoyu ise bu insanlık suçlarına karşı sessiz kalmaktadır." dedi.

"Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için mücadele etmek, her müminin görevidir"

"Kudüs davası, sadece Filistin halkının değil, tüm Müslümanların ve mazlumların ortak davasıdır." diyen Rüzgar, konuşmasına şöyle devam etti: "Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için mücadele etmek, her müminin görevidir. Kudüs’ün kurtarılması için mücadele eden Gazze halkının yanında olmak, İslam ümmeti için dini bir görev ve varlık-yokluk meselesidir. Çünkü siyonist işgalciler, sadece Kudüs ve Filistin’e değil, geniş İslam coğrafyasına da göz dikmiştir. Unutmayalım ki, Gazze düşerse tüm ümmet düşecektir. Gazze’nin kahraman evlatları, Aksa Tufanı ile Siyonistlere karşı büyük bir cephe açmış ve israil’in yenilmezlik algısını yıkmıştır. Ancak siyonistler, ABD ve emperyalist güçlerin desteğiyle vahşetlerini sürdürmekte ve hiçbir ahlaki kural tanımamaktadır. Gazze halkı, kadın, erkek, çocuk on binlerce şehit vererek direnişlerini sürdürmekte ve Kudüs kurtarılıncaya kadar durmayacaklarına söz vermektedirler."

"Zaman uyanma zamanıdır!"

Batman Sivil Toplum Kuruluşları olarak, bu mukaddes cihada, ümmetin kurtuluş savaşına, Kudüs ve Filistin’in özgürlük mücadelesine her şekilde destek verdiklerini ilan eden Rüzgar, "Tüm İslam alemine çağrıda bulunuyoruz: Zaman uyanma zamanıdır! Kudüs’ün kurtuluşu için feryat eden mazlumların imdadına koşma, İslam ümmetinin vicdanını harekete geçirme zamanıdır. Ey Müslümanlar! Kudüs işgalcisi siyonistlerle savaşan kahraman evlatlarına yardım edin! Yöneticisiyle, yönetileniyle tüm İslam ümmeti, bu varlık savaşında yerini almalıdır. On binlerce şehit ve yıkım pahasına direnişin destanı yazılmaktadır. Bu iman-küfür savaşına, hak-batıl savaşına, malımızla, canımızla katkıda bulunmalı ve Kudüs’ün kurtuluşu için zafer dolu günlere yürümeliyiz." şeklinde konuştu.

"Çifte vatandaşlığa sahip siyonistlere yaptırım uygulanmalı"

Rüzgar, "Bu soykırımın durması için, halkı Müslüman olan ülkelerin liderlerinden kararlı bir duruş bekliyoruz. Ülkemizde, iktidar sahiplerinden de bazı beklentilerimiz bulunmaktadır: Boykot uygulaması, devletin de bunu desteklemesi, israil’e sevkiyat yapan firmalara yaptırım uygulanması, siyonizmi ve katliamları savunan paylaşımların nefret suçu kapsamına alınması, çifte vatandaşlığa sahip siyonistlere yaptırım uygulanması ve israil’in enerji ihtiyacını karşılayan Bakü-Ceyhan boru hattının kapatılmalıdır. İsrail'in katliamları ancak Müslüman ülkelerin liderlerinin kararlı duruşlarıyla engellenebilir. Allah rızası için ayağa kalkın, izzeti kuşanın ve Allah için tepkilerinizi gösterin." çağrısında bulundu.  

Basın açıklaması, yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Yorum Ekle

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mardin’de klima montajı sırasında 2’nci kattan düşerek yaralandı

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Adıyaman Belediyesi altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Türkiye'den 10 bin çadır Sudan'a ulaştı

Mardin halkından bozuk yollar ve altyapı tepkisi: Kent bozuk yollardan köyü andırıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Üç aylar muhasebemizi yapmak bakımından son derece önemlidir

İZSU'dan tarihi altyapı hamlesi

Burdur'da yasaklı yaban hayvanları ele geçirildi

Yüzyılın Konut Projesi’ne 8,8 milyon başvuru yapıldı

Zihinsel engelli yaşlı adam dere kenarında ölü bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'da inşa çalışmalarında sona gelindi

Mardin’de kıraathanenin tavanı çöktü: 2 yaralı

'İmralı’ya villa yapılıyor' iddiasına Bakan Tunç'tan net yalanlama

İklim Krizi Temalı 2. Uluslararası Afet Film Festivali’nde ödüller veriliyor

Boykot Market'e halktan destek: Boykot ürünlerini bedava verseler de almayacağız

Bursa–Balıkesir kara yolunda yoğun sis etkili oldu

Prof. Dr. Artık: Günde yaklaşık 4 milyon ekmek israf ediliyor

Şırnak Yeşilay Şubesi İstanbul’da 3 ayrı ödül alarak gurur yaşadı

Kocaeli Stadyumu'nda futbolcular kadına şiddete karşı birleşti

Bakan Tunç'tan hakim ve savcı adaylarına başarı dileği

Şırnak İl Emniyet Müdürü Sazak, Cizreli muhtarlarla bir araya geldi

Şanlıurfa’da silah ve uyuşturucu operasyonu: 20 şüpheli hakkında işlem

Umut Kervanı'ndan 3 aylar mesajı: Dua ve yardımlarımız mazlumlar için olmalı

Palandöken: Esnaf yapılandırma bekliyor

Bursa Osmangazi'de Ecem Boyacı sahne aldı

Doğu Anadolu’da yaklaşık 9 milyon fidan ve tohum toprakla buluşturuldu

Gazze için dörtlü görüşme

Yeme bozuklukları sadece kilo sorunu değildir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR