Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Batman'da dolandırıcılar esnafı 300 bin TL mağdur etti: Dolandırıcılar bulunsun istiyoruz

Batman'da bir esnaf, tanımadığı kişiler tarafından dolandırılarak yaklaşık 300 bin TL kaybetti. Zeytinyağı satışı bahanesiyle dolandırılan esnaf, dolandırıcıların bir an önce bulunarak mağduriyetinin giderilmesini talep ediyor.

GENEL 16.01.2025 11:29:10 0
Batman

Batman'da market işletmeciliği yapan esnaf Abdülaziz Ekinci, tanımadıkları kişiler tarafından dolandırıldı.

Ekinci, birkaç hafta önce, marketlerine gelip zeytinyağı sattıklarını söyleyen kişiler tarafından tuzağa düşürüldüklerini belirterek, yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Olayın ardından yetkililere başvuran Ekinci, aradan uzun zaman geçmesine rağmen halen dolandırıcıların bulunmadığını söyledi.

Ekinci, mağduriyetinin giderilip bu tür dolandırıcılıkların önüne geçilmesi için önlemler alınmasını istedi.

Ekinci, olayın nasıl geliştiğini şu şekilde açıkladı: "Küçük bir işletmemiz var. Geçtiğimiz haftalarda tanımadığımız kişiler marketimize gelip zeytinyağı sattıklarını söylediler. Bizde fazla ilgilenmeyince 4 adet 5 litrelik yağ bırakıp 'Bu sizde kalsın, satarsanız parasını verirsiniz. Satmazsanız zaten yağ bizim, gelip geri alacağız' dediler ve gittiler. Ertesi gün o şahıslar bir adam gönderiyorlar. O kişi gelip bir zeytinyağı satın alıp gitti. Ondan sonraki gün hiç tanımadığımız bir numaradan arandık. 'Dün babam gelmiş sizden zeytinyağı almış. Organizede çiğköfte fabrikam var. Zeytinyağınızı çok beğenmişiz. İstersek bize bu zeytinyağını temin edebilir misiniz' dedi. Biz de esnafız ve ticaret yapıyoruz. 'Aldığımız kişiden soralım, eğer varsa zeytinyağı temin edebiliriz' dedik."

"Bir daha kendilerine ulaşamadık"

İşin ilerleyen aşamasında 2 bin litre zeytinyağı siparişi verdiklerini, ancak paranın peşin ödenmesinin ardından, yağların geldiğini ve satın alacak kişinin sonrasında bir daha kendilerine ulaşamadığını belirten Ekinci, "Aradık ve o şahıslar 'Zaten elimizde zeytinyağı var. Van tarafında giden bir arabamız var. Sizin oradan geçecek. Eğer isterseniz istediğiniz kadar size yağ bırakabiliriz' dediler. Biz de satın alacak kişiyi arayıp yağın olduğunu ve eğer isterse ona temin edebileceğimizi söyledik. O da 20 bin TL kaparo verip 2 bin litre yağ siparişi verdi. Biz de 2 bin litre yağ siparişini verdik. Aradan bir saat geçti, yağlarımız geldi. Adamlara parayı peşin verdik, onları gönderdik. O satın alacak kişiyi arayıp yağı almasını söyledik. Şahıs, 'Yarın gelip yağları alıp paranızı vereceğim' demişti. Şahıs ertesi gün söylenen saatte gelmedi. Bu durum birkaç gün sürdü. Daha sonra aradığımızda bir daha o şahsa ulaşamadık." dedi.

"Kaybımızın giderilmesini istiyoruz"

Daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Ekinci, "Aradan 30 gün geçmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadık. Mağduruz. Esnafız, zor geçiniyoruz. 300 bin liraya yakın bizim kaybımız var. Bu kaybımızın giderilmesini istiyoruz. Bizim gibi birkaç esnafın daha bu şekilde dolandırıldığını öğrendik. Bu işin önünün alınmasını istiyoruz. Başka vatandaşların bunların tuzaklarına düşmemesi için acilen bir tedbir alınmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Dolandırıcılardan çok muzdaribiz"

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi de olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Dolandırıcılar tarafından bu üyemiz mağdur olmuştur. Yetkililerden isteğimiz dolandırıcılığın üzerinde durmaları ve bunu önlemeleridir. Dolandırıcılığın üzerine çok gitmeleri lazım. Esnaf olarak dolandırıcılardan çok muzdaribiz. Yetkililerden mağduriyeti bitirmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dolandırıcılara karşı uyanık olalım"

Dolandırıcılığın önünün alınmasını ve diğer esnafların mağdur olmamaları için yetkililerden çözüm beklediklerini belirten Çiftçi, "Esnaflara da talebimiz, dolandırıcılara karşı uyanık olmalarıdır. İyi ölçüp biçmeleri gerekir. Tanımadıkları kişilerle alışveriş yapmasınlar. Bu konuda çok dikkatli davranmaları lazım. Uyanık olalım ki mağdur olmayalım." dedi. (İLKHA)

Yorum Ekle

Meteoroloji 25 Aralık raporunu yayımladı... Yurtta bugün hava nasıl olacak?

İzmit Belediyesi bugün kandillik helva ikram edecek

AKOM’dan Konya’ya şivlilik uyarısı

14 Batı ülkesi işgalci rejimin Batı Şeria'daki yerleşim planını kınadı

Motosikletle trafiği tehlikeye atan sürücüye 46 bin lirayı aşan ceza

İran, 4 milyon litre kaçak yakıt taşıyan gemiye el koydu

Yemen'deki savaşan taraflar, ceset takası konusunda anlaştı

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 1 gözaltı

Nijerya'da camide patlama: 7 ölü

TERME TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN ANKARA’DA STRATEJİK TEMAS EKONOMİ POLİTİKALARI MASAYA YATIRILDI, TERME’NİN VİZYONU GÜÇLÜ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLDİ

"İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" Siirt’te özel gösterimle izleyiciyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

Tartışmalı İddialar Gölgesinde Bir Görüşme

Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, MedyaBerlin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ekşi’yi kabul etti

Güçlü bir lider

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi"ne yönelik 81 ilde farkındalık çalışmaları yürütülüyor

Türkiye Barolar Birliği: Saran’ın gözaltı işlemi hukuka aykırıdır

"Zəfərlərə Doğru"

11. Yargı Paketi kabul edildi

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Fenerbahçe Başkanı Saran gözaltına alındı

HAMAS'tan işgalin suçlamalarına yanıt

Bakan Tunç: 11. yargı paketiyle adalette yeni dönem

Milli Dayanışma Komisyonu'nun görev süresi 2 ay daha uzadı

SON DAKİKA | Fenerbahçe’den Sadettin Saran açıklaması

HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu raporun detayları belli oldu: Kalıcı barış ve adalet için atılması gereken 15 adım!

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan Türkiye’yi ziyaret edecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Türkiye'ye uluslararası 272 madalya gururu

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR