Tarih: 29.03.2024 08:59

Batı Kazakistan'ın Karatobinsky bölgesinde 400 köylü tahliye edildi

Facebook Twitter Linked-in

Kazpravda.kz  , akimat'ın basın servisine atıfta bulunarak , 27 Mart'ta Batı Kazakistan bölgesinin Karatobinsky ilçesine bağlı Korzhyn köyünün eriyen suyla sular altında kaldığını  bildirdi.

 

Fotoğraf: Batı Kazakistan bölgesinin akimat'ı

Bölgenin uzmanı Nariman Turegaliev, Kazakistan Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı'ndan kurtarma ekipleriyle birlikte bu bölgeyi ziyaret ederek kurtarma sürecinin sorumluluğunu üstlendi.  

Ayrıca bölge başkanı kırsal nüfusla görüşerek devletten yardım alacaklarını duyurdu.

“Doğal afet sonucunda bölgenin birçok ilçesi etkilendi. Hasar tazminatı için özel bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. Oluşan hasar şu anda değerlendiriliyor. Devlet gerekli yardımı sağlayacaktır. Kurtarma ekipleri herkesi helikopterle Karatobe bölgesel merkezine, güvenli bir yere götürecek” dedi. 

Milli Savunma Bakanlığı uzmanları ve Acil Durumlar Bakanlığı kurtarma ekipleri, yaklaşık 400 köy sakininin helikopterle bölge merkezine taşınması için çalışıyor.

İlk olarak çocuklar ve kadınlar, engelliler ve sağlık sorunları olan kişiler teslim edildi.

Batı Kazakistan bölgesindeki su baskınlarını ortadan kaldırma çalışmalarına komşu bölgelerden gelen uzmanların ve kolluk kuvvetlerinin de dahil olduğunu belirtmekte fayda var.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —