Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Başkan Yılmaz, Kültür Bakanı Yardımcısı’nı ağırladı

Başkan Yılmaz, Kültür Bakanı Yardımcısı’nı ağırladı

KÜLTÜR SANAT 29.05.2023 17:40:22 0
Başkan Yılmaz, Kültür Bakanı Yardımcısı’nı ağırladı

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile birlikte ilçenin tarihi yapılarını, eğitim ve sanat kurumlarını, müzelerini, yapımı tamamlanan ve devam eden mega projelerini ziyaret etti.

İSTANBUL (İGFA) - 

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın daveti üzerine Silivri’de bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Selimpaşa’nın tarihi yapıları ve Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sokak İyileştirme Projesi’ni yerinde inceleyen Ahmet Misbah Demircan, Selimpaşalılar ile bol bol sohbet etti. Ahmet Misbah Demircan ve Başkan Yılmaz daha sonra, Silivri Belediyesi ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Güzel Sanatlar Akademisini ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi. Tarihi Onaterler Konağı Kamera Müzesi Projesi, 600 yıllık sarnıç, Hünkârı Şerif Cami Restorasyon Projesi, Silivri Belediyesi Mübadele Müze Evi, tarihi Kalepark Tesisleri, tarihi Kısa Köprü ve Silivri Köy Pazarını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, son olarak yapımı tamamlanan Barış Manço Çocuk Kütüphanesini ziyaretiyle temaslarını tamamladı.

GÜZEL SANATLAR AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİ ZİYARET EDİLDİ

Silivri temasları kapsamında Silivri Belediyesi ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Güzel Sanatlar Akademisini de ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, burada eğitim gören öğrencilerle kültür, sanat ve eğitim üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilere ücretsiz sanat eğitimi verilmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Ahmet Misbah Demircan, Başkan Yılmaz’ı bu projesinden dolayı tebrik etti.

GENÇLİK BULUŞMASI’NDA KEYİFLİ ANLAR

Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle ilçeye kazandırılan Silivri Eğitim Akademisinde düzenlenen Gençlik Buluşması’na katılan Ahmet Misbah Demircan ve Başkan Volkan Yılmaz gençlerle; tarih, turizm, kariyer ve başarı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Konferans salonunda düzenlenen söyleşi oldukça sıcak ve samimi bir sohbet havasında gerçekleşti.

YILMAZ: “ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILI VE MUTLU BİR HAYAT TEMENNİ EDİYORUM”

Silivri Eğitim Akademisi konferans salonunda düzenlenen Gençlik Buluşması’nda Silivri’nin gençleri için yapılan yatırımları anlatan Başkan Yılmaz, “Burası Kadir Has Üniversitesinin atıl halde bulunan bir kampüsüydü. Biz Silivri Belediyesi olarak buraya Kadir Has Üniversitesi ile birlikte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ve takdirleriyle bir teknopark kuruyoruz. İnşallah çok kısa zamanda özellikle genç girişimcilere hizmet edecek bir teknoparkı hayata geçirmiş olacağız. Burada gençlerimiz için ücretsiz yabancı dil kursu başlattık. Yükseköğretim Kurumu Sınavlarına (YKS) hazırlanan öğrencilerimiz içerisinde kafeteryasının ve sosyal alanların olduğu; öğle yemeklerinin, çayların, kahvelerin bizim tarafımızdan ikram edildiği tamamen ücretsiz bir dershane projesini hayata geçirdik. 17 Haziran’da yapılacak YKS sınavına da esasında sayılı günler kaldı. Siz değerli öğrencilerimizin stresleri oldukça fazladır. Biz de Sayın Bakan Yardımcımız ile buraya gelelim, sizlerle beraber olalım ve hasbihal edelim istedik. Benim felsefem esasında sınav odaklı değil ama bu sınavda başarılı olduktan sonra hayatınıza yön ve şekil vereceğiniz bir üniversite tahsili sizi bekliyor olacak. Ben her birinize başarılı ve mutlu bir hayat temenni ediyorum.” dedi.

“SİLİVRİ’Yİ TURİZM KENTİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Silivri’nin içerisinde barındırdığı potansiyelleri ve Silivri Belediyesinin planlarını gençlerle paylaşan Başkan Volkan Yılmaz, “Biz göreve gelmeden önce ‘Bu şehirde kültür merkezleri, yüzme havuzları, spor salonları yapabiliriz. Ama bu salonların içerisine Necip Fazıl’ı, Nasıl Hikmet’i, Tolstoy’u, Yakup Kadri’yi bilen ve hisseden gençleri koyamıyorsak bu yaptıklarımızın hiçbir anlamı olmaz’ demiştik. Bu nedenle bütün yatırımlarımızın insanlarımıza ve Silivri’nin gençliğine olacağını söylemiştik. İlk günden beri gençlere spor, kültür, sanat ve eğitim alanında yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Silivri ile yatıyoruz, Silivri ile kalkıyoruz. Bu şehrin vizyonunu, ufkunu nasıl ileriye taşıyabiliriz, bu ufka ve vizyona siz gençleri nasıl ortak edebiliriz onun derdindeyiz. Silivri, İstanbul’un hemen çeperinde; 44 km sahiliyle, ormanlarıyla, göletleriyle, verimli topraklarıyla, sanayisiyle müthiş potansiyelleri içerisinde barındıran, aynı zamanda İstanbul’a ciddi fırsatlar sunan şirin bir kasabadır. 440.000 dönüm ekilebilir, dikilebilir arazisiyle 15 milyon İstanbul’u besleyebilecek tarım arazisine sahibiz. Biz de bu bilinçle kentimizi sanayi, turizm ve tarım kenti olarak tanımladık. Bu nedenle burada kuracağımız teknoparkın içerisinde bir de tarım teknoparkı olacak. Türkiye’deki ilk tarım teknoparkına sahip olacağız. Turizm konusunda da çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bu şehirde yoğunluğu artırmadan, tarım arazilerini etkilemeden doğa turizm otellerini nasıl ormanların kıyısına yerleştirebiliriz diye uğraşıyoruz. Bu otellerin domatesinin, biberinin, ekmeğinin de yine bu şehirdeki gençlerin üretmesiyle bu halkayı birbirine nasıl bağlayarak insanlarımızı mutlu, huzurlu ve refahı yüksek bir seviyeye nasıl getirebiliriz onun derdindeyiz. Yapacağımız turizm master planı ile deniz kenarındaki bir pansiyondan doğanın içerisindeki lüks işletmelere kadar turizmde herkese hitap edecek bir Silivri’yi ortaya çıkarmış olacağız. Bu kenti, İstanbul’dan kontağı çevirdiğinizde 40 dakika sonra şehrin bambaşka bir atmosferine yolculuk yapabilecekleri, ekip biçecekleri, dalından salatalık, domates koparıp konaklayabilecekleri otellerin olduğu bir turizm kenti yapmak hedefindeyiz. Siz gençlerimizin de bu hayallere, bu düşlere ve bu enerjiye ortak olmalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

İran, 4 milyon litre kaçak yakıt taşıyan gemiye el koydu

Yemen'deki savaşan taraflar, ceset takası konusunda anlaştı

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 1 gözaltı

Nijerya'da camide patlama: 7 ölü

TERME TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN ANKARA’DA STRATEJİK TEMAS EKONOMİ POLİTİKALARI MASAYA YATIRILDI, TERME’NİN VİZYONU GÜÇLÜ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLDİ

"İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" Siirt’te özel gösterimle izleyiciyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

Tartışmalı İddialar Gölgesinde Bir Görüşme

Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, MedyaBerlin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ekşi’yi kabul etti

Güçlü bir lider

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi"ne yönelik 81 ilde farkındalık çalışmaları yürütülüyor

Türkiye Barolar Birliği: Saran’ın gözaltı işlemi hukuka aykırıdır

"Zəfərlərə Doğru"

11. Yargı Paketi kabul edildi

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Fenerbahçe Başkanı Saran gözaltına alındı

HAMAS'tan işgalin suçlamalarına yanıt

Bakan Tunç: 11. yargı paketiyle adalette yeni dönem

Milli Dayanışma Komisyonu'nun görev süresi 2 ay daha uzadı

SON DAKİKA | Fenerbahçe’den Sadettin Saran açıklaması

HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu raporun detayları belli oldu: Kalıcı barış ve adalet için atılması gereken 15 adım!

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan Türkiye’yi ziyaret edecek

Kocaeli Büyükşehir’den oyun gruplarına bakım

ÇOMÜ'lü akademisyen Kazakistan’da Türk tarihini aydınlatan yazıt keşfi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran gözaltına alındı

Delhi'deki hava kirliliği, Hindistan yönetimini endişelendiriyor

İstanbul'da uyuşturucu ve fuhuş operasyonu: 22 şüpheliye gözaltı kararı!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Türkiye'ye uluslararası 272 madalya gururu

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR