Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Başkan Tugay: Yangının yaralarını birlikte saracağız 

Başkan Tugay: Yangının yaralarını birlikte saracağız 

GÜNDEM 15.07.2025 11:27:07 0
Başkan Tugay: Yangının yaralarını birlikte saracağız 

Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, geçtiğimiz haftalarda İzmir’in çeşitli bölgelerini saran orman yangınlarının yaralarının  tüm kurumlarla iş birliği içinde  sarılacağını söyledi.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bir dayanışma çağrısında bulunmak istiyorum. Bu yaraların sarılmasında, kaybedilen evlerin yeniden yapılmasında, aynı zamanda kaybedilen alanların yeniden ağaçlandırılmasında İzmir olarak dayanışma içinde olmalıyız. Buna şehrimizin ve insanlarımızın ihtiyacı var” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yönetiminde gerçekleştirildi.

“YANGININ ÇIKMAMASI VE HIZLA SÖNDÜRÜLMESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Mecliste gündemi değerlendiren Başkan Tugay geçtiğimiz haftalarda İzmir’in çeşitli bölgelerini saran orman yangınları hakkında konuştu. Sözlerine yangınlarda yaşamını yitiren 2 yangın görevlisi ve 1 vatandaşı anarak başlayan Başkan Tugay, “Yaşadığımız felaket, İzmir tarihinin yaşadığı en büyük felaketlerinden biriydi. Elbette çok üzüntülüyüz. Bu felaketi yaşayan herkese büyük geçmiş olsun diliyorum. Ancak hem vatandaşlarımıza, hem bizim gibi kamu kurumlarına önemli görevler düştüğünü hatırlatmak zorundayız. Tüm vatandaşlarımızın yangınların çıkmamasıyla ilgili azami dikkati göstermesi gerekiyor. Yaşadığımız dönem, iklim krizinin doğrudan hayatımıza etki ettiği bir dönem. Sıcaklık, kuraklık rekorları kırılıyor. Sıcak, kuru hava ve rüzgarların etkisiyle en ufak bir kıvılcım durdurulamaz yangınlara dönüşüyor. Bilmeliyiz ki şehrimiz bundan sonraki yıllarda ve aylarda da yangın tehdidinde olmaya devam edecek. Hepimiz yerleşim yerlerimizi bu yangına dirençli hale getirmek için çalışmak zorundayız. Hem çıkmaması için hem de çıktıktan sonra en kısa sürede söndürülmesiyle ilgili üzerimize düşenleri yapmak zorundayız” diye konuştu.

“İZMİR OLARAK DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ”

İzmir’e dayanışma çağrısı yapan Başkan Tugay, “Menderes ve Seferihisar bölgesi, özellikle Ödemiş bölgesindeki köylerimizdeki ormanlık alanlar ağır hasar aldı. Geçen hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’mızın ziyaretinde ben de eşlik ettim. Hepimiz, bakanlığımızla, ilçe belediyelerimizle ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle halkımızın yaralarını sarmak için çalışacağız. Bir dayanışma çağrısında bulunmak istiyorum. Bu yaraların sarılmasında, kaybedilen evlerin yeniden yapılmasında, aynı zamanda kaybedilen ağaçlık alanların yeniden ağaçlandırılmasında İzmir olarak dayanışma içinde olmalıyız. Buna şehrimizin ve insanlarımızın ihtiyacı var” dedi.

“İZMİR’İN DOĞASI İÇİN YENİ KARARLAR ALACAĞIZ”

İzmir’de karbon salımının önlenmesi, doğal kaynakların verimli kullanılması ve çevreyi koruyacak önlemler alınmasıyla ilgili kararlar alınacağını söyleyen Başkan Tugay, “İklim kaynaklı sorunlarla ilgili şehrimizin 2030 yılına kadar karbon nötr taahhüdü var. Bunun gereğini yerine getirmek zorundayız. İklim kriziyle ilgili doğaya verdiğimiz hasarı durdurmak zorundayız. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde daha farklı çağrılarımız olacak. Karbon emisyonumuzu düşürmek, enerjiyi daha verimli kullanmak, ulaşımda düşük emisyonlu ulaşım yöntemlerini tercih etmek durumundayız. Bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bazı kararlar alacağız. Sizlerin ve kamuoyunun desteğini şimdiden beklediğimizi söylemek isterim. Önümüzdeki yıllarda su krizini daha ağır yaşayacağımız çok açık. İzmir’in yeraltı ve yerüstü kaynaklarının tamamını kullanıyor durumdayız. Çok ufak tefek kaynaklar hariç hepsini kullanıyoruz. Ne olursa olsun her birimiz su israfıyla ilgili azami dikkati göstermek zorundayız. En son aldığımız kararda park ve bahçelerde kullandığımız suları belli alanlar dışında kestik. Kamu olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın hassasiyetini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

TÜRK MİLLETİNİN UYANIŞ TEMSİLİ DEĞERLENDİRİLDİ

İran'da Mossad ajanı idam edildi

​ EPDK 2026 lisans bedellerini açıkladı: Enerji piyasalarında yeni tarifeler

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Uyuşturucu operasyonunda yeni gelişme: Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran ifadeye çağrıldı

Adana’da “Okul Öncesi Dönemde Dijital Şiddet Ve Güvenli Teknoloji Kullanımı” semineri

6 ilde dev operasyon! 9 organize suç örgütü çökertildi!

İzmit'te zabıta denetimleri artık yaka kamerasında!

Prof. Dr. Zelka: Her yıl yaklaşık 1,5 milyar ton gıda israf ediliyor

​Mübarek üç aylar yarın başlıyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Umut Timi gönüllüleriyle bir araya geldi

Adana’da 10 noktada yeni yıl ışıklandırması ile renkli görüntüler oluştu

UKAB Genel Başkanı Kahveci’den Gaziantep için deprem alarmı!

Mukaddes üç aylara yarın giriliyor

Perakende kurallarına uymayanlara uygulanacak cezalar belli oldu

Türkiye’den Filistin’e hurmada kota desteği

Görme kaybına karşı yeni nesil teknoloji: MagnoVision

HAMAS: Ateşkes açıkça çiğneniyor

Adıyaman’dan Gazze’ye 11 milyon 833 bin liralık yardım ulaştırıldı

Adana Ceyhan'da seri açılışlar

Sahi: siz ne denetimi yapıyordunuz?

Putin: Kiev yönetimi toprak konusunda müzakereye yanaşmıyor

500 bin sosyal konut için kura heyecanı: İlk çekiliş 29 Aralık’ta

İhlal durumunda uygulanacak idari para cezaları belirlendi

Perakende ticarette ihlallere milyonluk cezalar: Yeni tutarlar açıklandı

Adıyaman’da çiftçilere badem kavlatma, zeytin silkeleme ve ceviz soyma makinesi dağıtıldı

Kütahya İŞGEM toplantısı gerçekleştirildi

Yıldızlararası misafir Güneş Sistemi'nden uzaklaşıyor

Hafta sonu batı ve iç kesimlerde yağış bekleniyor

Emine Erdoğan: 2026’yı “Bağımsızlık Yılı” ilan ediyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR