Bugün, 27 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Başkan Tugay: Halkın gerçek sorunları konuşulmalı

Başkan Tugay: Halkın gerçek sorunları konuşulmalı

GÜNDEM 27.12.2025 19:06:23 0
Başkan Tugay: Halkın gerçek sorunları konuşulmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çöp bertaraf süreci, Kent Lokantaları, Alsancak Limanı, genç işsizliği ve hükümetten beklenen yatırımlara ilişkin açıklamalar yapan Tugay, “Biz yerel sorunları birer birer çözüyoruz. Ancak Ankara’da, merkezi hükümetin kararlarını bekleyen pek çok konu var. İkinci çevre yolu ve yıllardır beklenen metro projeleri hükümetin sorumluluğunda. İzmir’in çöp tesisi, su ihtiyacı gibi sorunlarının siyasi polemiklere malzeme edilmemesi gerekiyor” dedi.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Nergiz Mahallesi İZMAR şubesinin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni yılla birlikte Harmandalı Çöp Depolama Tesisi için bakanlığın verdiği geçici sürenin sona ereceği, yeni bir başvuru olup olmadığına yönelik bir soruya cevap veren Başkan Tugay, “Bizim özel bir başvuru yapmamıza gerek yok. Bakanlık İzmir’in ihtiyaçlarını gayet iyi biliyor. Yeni çöp tesisleri ile ilgili biz başvurularımızı yaptık. Bakanlığın değerlendirmesinde. Sorun olacak bir durum yok. Bakanlık ne karar verirse ona uyacağız” dedi.

“Halkın gerçek sorunları konuşulmuyor”
Kent gündeminde bazı başlıkların sürekli tekrarlandığını belirten Tugay, siyasetin algı oluşturma çabaları üzerinden yürütülmesini eleştirdi. Halkın gerçek sorunlarının konuşulmadığını ifade eden Tugay, yoksulluk, işsizlik ve eğitim sorunlarına dikkat çekti. Üniversite mezunu gençlerin önemli bir bölümünün iş bulamadığını belirten Tugay, bu sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı. İzmir’de çöp tesisi, su ihtiyacı gibi konuların siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini ifade eden Tugay, “Bize, halkın sorunlarını çözen bir iktidar, bir siyaset lazım. Bize hikaye anlatmayı bıraksınlar. Biz yerel sorunları zaten birer birer çözüyoruz. Ancak Ankara’da, merkezi hükümetin kararlarını bekleyen pek çok konu var. İkinci çevre yolu ve yıllardır beklenen metro projeleri hükümetin sorumluluğunda. İyi niyetle çalışmaya, katkı vermeye çalışan siyasetçiler var ancak sosyal medyada şov yapmaya çalışanlar da var. Onların karşılaştırmasını halkımız yapacaktır. Biz görevimizi en iyi şekilde yapmak, İzmir'in sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.

“Talep olması halinde açılabilir”
Kent lokantalarına ilişkin konuya da açıklık getiren Tugay, yeni lokanta açılmayacağı yönünde bir sözünün olmadığını söyledi. Talep olması hâlinde kent lokantalarının açılabileceğini belirten Tugay, esnafa zarar vermeyecek bir denge gözetildiğini ifade etti.

“Limanın özelleştirilmesine karşıyım”
Alsancak Limanı’nın geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tugay, limanın özelleştirilmesine karşı olduğunu dile getirdi. Limanın büyük bir modernizasyon yatırımına ihtiyaç duyduğunu belirten Tugay, körfezin derinleştirilmesinin de zorunlu olduğunu söyledi. Tugay, Alsancak Limanı’nın yük limanı olmaktan çıkarılarak yolcu limanı olarak düzenlenmesini önerdi. Ağır tonajlı gemilerin körfeze girmesinin hem ekonomik hem de çevresel sorunlara yol açtığını vurguladı. Başkan Tugay, bu yöndeki çalışmalara belediye olarak destek verebileceklerini de aktardı.

“Yargı süreci en kısa zamanda tamamlanmalı”
Kooperatiflerle ilgili gözaltı haberlerine de değinen Tugay, süreci üzücü bulduğunu belirterek, tutuklu yargılamalara karşı olduğunu yineledi. Başkan Tugay, “Bu süreçlerde kim neyin hesabını vermesi gerekiyorsa versin ama tutuklu yargılamaları doğru bulmuyorum. Mümkün olan en kısa sürede adalet yerini bulsun” dedi.
İzmirim Kart’ın minibüslerde geçerli olması yönündeki taleplerin de değerlendirilebileceğini belirten Tugay, konunun daha önce gündeme geldiğini ve yeniden ele alınabileceğini söyledi.

Yorum Ekle

Meteorolojiden birçok il için yoğun kar yağışı uyarısı

TEKKEKÖY’DE AZİZ ŞEHİDİMİZE ANLAMLI VEFA

NATO Genel Sekreteri Rutte: 'AB, NATO'ya alternatif olmamalı

Muğla açıklarında 3.5 büyüklüğünde deprem

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bursa'da kar seferberliği: Büyükşehir ekipleri sahada

Düzce'de kayak sezonu başladı

Osmangazi’de karla mücadele seferberliği

İşgal zindanlarında kasıtlı öldürme politikası: Şehit esir sayısı 100’ü aştı

İstanbul Esenyurt'ta servis midibüsü devrildi: 4 ölü, 7 yaralı

Tayvan açıklarında 7 büyüklüğünde deprem

Libya: Düşen uçak ile ilgili soruşturmayı Türkiye ile işbirliği içinde yakından takip ediyoruz

Yunanistan’da yolsuzluk iddialarıyla başlayan çiftçilerin eylemleri devam ediyor

Tendürek Geçidinde ulaşım durma noktasına geldi

Battalgazi Belediyesi'nden kar ile mücadele çalışması

Malatya'da liseler arası Gazze temalı resim yarışması düzenlendi

Büyükşehir’den Bodrum’a çocuk dostu projeler

Başkan Tugay: Halkın gerçek sorunları konuşulmalı

Anahtar Parti Antalya İl Başkanlığı Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Bir Yıl Sonu Değerlendirmesi

Kantinci esnafının umudu Okan Fırat

Şansi: Batman’ın bürokraside gücü artacak

Bingöl'de yoğun kar ve tipi günlük hayatı olumsuz etkiliyor

Adıyaman Besni’de ilkokul deposunda yangın

Adıyaman Besni’de iki ayrı trafik kazası: 6 yaralı - Videolu Haber

Besni’de iki ayrı inşaat kazası: 2 işçi ağır yaralı - Videolu Haber

Türkiye–İran ekonomik iş birliği güçleniyor

Medyatik yargılamaya tepki: Hukuk devleti zarar görüyor

Bingöl’de 2026 hac işlemleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Malatya'da kar yağışı ile birlikte ekipler harekete geçti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ZENGİNİN SPORU, FAKİRİN ÇİLESİ

Dadaş FM’de “Oktay’dan Müzik Ziyafeti” Akşama Damga Vurdu…

Birilerinin Almanya’sı: Acı vatan Erzurum…

Filistin ve Sudan İçin El Ele

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı halk pazarları için Mehmet sekmen'e teşekkür etti

Bu pencereleri birileri üşümesin diye mi kapatıyorsunuz?

Sarıkamış / Dönmeyi düşünmediler…

Sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi için son başvuru tarihi 31 Aralık 2025

Vali Çiftçi'den Kandil huzurunda bir gece…

Başkan Yurdagül'den sıcak yaklaşım…

Manisa'da ana sınıfı öğrencileri, okul bahçesinde zeytin toplayıp yağa dönüştürdü

Muşlu öğrenciler, fen bilimleri laboratuvarında teoriyi uygulamaya dönüştürüyor

Kayseri'de öğretmenlerin kaleme aldığı hikâye kitapları, animasyon filmi hâline getirildi

Ahmet Çolakbayrakdar'dan gençlere tavsiyeler

Yeni YÖK modeliyle öğrenciler diplomadan önce iş sahibi oluyor

YÖK'ten “Engelsiz Üniversite”lere “Bayrak ve Nişan” ödülü

ÖĞ-DER'den zorunlu ve mesleki eğitim paneli

Kayseri milletvekili Cıngı üniversitelilerle buluştu

Çocuk Kültür Evi'nde yeni yıl heyecanı

Maltepe Üniversitesi öğrencilerini profesyonel iş dünyası buluşturdu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR