Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Başkan Taşkın: Taziye evi ve semt konağı projeleri hayata geçirilecek

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Taştepe, Yıldıztepe ve Tandoğan mahallelerinde, rezerv alanlarıyla birlikte taziye evi ve semt konağı projelerinin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

GENEL 4.03.2025 18:30:03 0
Başkan Taşkın: Taziye evi ve semt konağı projeleri hayata geçirilecek

Battalgazi Belediyesi mart ayı olağan Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, belediyenin rutin hizmetlerinin yanı sıra Ramazan ayında hayata geçirilecek sosyal çalışmalar ve 2025 yılı için planlanan yatırımlar ele alındı.

Battalgazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Bayram Taşkın başkanlığında mart ayı olağan toplantısında bir araya geldi. Yoklama ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak şubat ayı Meclis toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, toplam 7 gündem maddesi görüşüldü.

"Ramazan ayında sosyal çalışmalar öne çıkıyor"

Meclis toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, belediyenin yalnızca rutin hizmetlerle sınırlı kalmadığını, özellikle Ramazan ayında sosyal çalışmalara ağırlık verdiklerini vurguladı. Bu kapsamda, Battalgazi Belediyesi bünyesinde Sosyal İşler Müdürlüğü kurulduğunu, gerekli atamaların yapıldığını ve ilgili birimlerin hızla çalışmalara başladığını ifade etti.

Başkan Taşkın, Ramazan ayında hayır işlerinin artırılması gerektiğini belirterek, "Malatyalı hayırsever kardeşlerimizi, büyüklerimizi ve vatandaşlarımızı bir araya getirerek bir köprü vazifesi göreceğiz" dedi. Bu doğrultuda belediye önünde iftar çadırı kurulduğunu, günlük 300 kişilik iftar yemeği verildiğini ve her gün bir hayırseverin iftar programını üstlendiğini ifade etti.

"Bu mübarek ayın hürmetine, parti, meşrep veya grup ayrımı yapmadan hep birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarına misafir olalım"

Meclis üyelerine de çağrıda bulunan Taşkın, "Bu mübarek ayın hürmetine, parti, meşrep veya grup ayrımı yapmadan hep birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarına misafir olalım. Bu anlamda sizler de destek sunabilirsiniz." dedi.

Toplantıda ele alınan konular arasında rezerv alanlarındaki inşaat süreçleri de yer aldı. Başkan Taşkın, çamur ve toz probleminin farkında olduklarını belirterek, "Her gün farklı noktalarda yıkama çalışmaları yapıyoruz. Ancak takdir edersiniz ki şehir adeta bir şantiye alanına dönüşmüş durumda. Şantiyelerle sürekli iletişim halindeyiz, gerekli uyarıları yapıyor ve ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Ancak inşaat firmalarını da tamamen kısıtlamak istemiyoruz. Biz vatandaşlarımızın temiz, tozsuz ve çamursuz yollarda yürüyebilmesini istiyoruz, onlar ise bir an önce binaları teslim etmeye odaklanıyor." dedi.

Bu süreçte vatandaşların sabırlı olmasının önemli olduğunu vurgulayan Taşkın, belediye olarak süreci en iyi şekilde yönetmeye devam edeceklerini ifade etti.

Başkan Taşkın, rezerv alanlarındaki çalışmaların hızla ilerlediğini belirterek, Göztepe ve Taştepe'deki inşaatların yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Taşkın, "Bu tempoyla ilerlediğimiz takdirde, önümüzdeki yıl bu zamanlarda birçok konutun teslim edilmiş olacağını öngörüyoruz." dedi.

"Taziye evi ve semt konağı projeleri hayata geçirilecek"

Rezerv alanlarındaki inşaatların tamamlanmasıyla birlikte, taziye evi ve semt konağı projelerinin de gündeme geleceğini belirten Taşkın, planlamaların şimdiden yapıldığını söyledi. Taştepe, Yıldıztepe ve Tandoğan mahallelerinde, rezerv alanlarıyla birlikte taziye evi ve semt konağı projelerinin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Başkan Taşkın, Malatya'da bu kültürü daha da yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, "Şu an birçok mahallemizde taziye evi veya semt konağı bulunmuyor. Artık taziye günlerinde kurulan çadırlardan kurtulacağız; vatandaşlarımızın daha nezih ve modern ortamlarda taziyelerini kabul edebilecekleri mekânlar oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Meclisi'nin bir sonraki toplantısı, 3 Nisan Perşembe günü saat 14.00'da Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. (İLKHA)

Yorum Ekle

Süt Birliği başkanından tarıma sert eleştiri

Yıl sonuna kadar 81 ilde kapsamlı gıda denetimi yapılacak

İşgalciler ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'nin dört bir yanında saldırılar

Leyla Zana’ya yönelik tezahüratlara Adıyaman’da tepki gösterildi: ‘Açıkça nefret suçudur’ - Videolu Haber

Balıkesir Sındırgılı depremzede çiftçiye hayvan yemi desteği

Türkiye'den Filistin'e ticari destek... Hurma kotası 7 bin tona çıkarıldı!

Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u konuk ediyor: İşte muhtemel 11’ler

Harvard'a Filistin bedeli: Trump yönetimi finansman kararını yargıya taşıdı

​ Şişli’de kontrolden çıkan otomobil dehşet saçtı: 3 ölü, 6 yaralı

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi

Kayserili hayırseverlerin desteğiye Birdal Camii ibadete hazır

Balıkesir itfaiyesi gücüne güç katıyor

Bursa Nilüfer’de yeni yıl coşkusu başladı

Gazze Direniş Güvenliği: Tövbe süresi bitti, işbirlikçiler tek tek yakalanacak

ASAT’tan Muratpaşa İçme Suyu Terfi İstasyonu’na 201 milyon TL yatırım

AyShen Özkan Jewelry lansmanı yapıldı

Malatya'da dereye düşen işçi hayatını kaybetti

Gölbaşı ilçesinde yeni gündüz bakım evi açıldı

Döviz alım satım listesinde değişiklik!

Edirne – İstanbul hızlı tren hattında kritik eşik aşıldı

Rusya Odesa'yı vurdu: 8 ölü, 27 yaralı

Gaziantep'te 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Antalya Büyükşehir Başkan Vekili Büşra Özdemir Gazipaşa’da

Antalya Büyükşehir Mobil Kuaför Tırı öğrencilerin hizmetinde

Muğla’da 'güvenli yollar' atağı

Kuzey Yarım Küre’de kış başlıyor: Yılın en uzun gecesi yaşanacak

Coğrafi işaretli tiftiği ilmek ilmek dokuyarak sanatta dönüştürüyorlar

Ankara Valiliği: “Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi” kararlılıkla sürdürülüyor

Başkan Gülpınar: Biz artık günü kurtaran değil, şehri geleceğe hazırlayan adımlar atıyoruz

25 yaş üstü araç sahiplerine ÖTV muafiyeti geliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR