Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14197,16%-0,23
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,29% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6075,15% 1,74
  • Ç. ALTIN

    9754,73% 1,17

Başkan Gürkan 100. Yıl Kent Parkı'nı yerinde inceledi

Başkan Gürkan 100. Yıl Kent Parkı'nı yerinde inceledi

GÜNDEM 12.03.2024 13:38:35 0
Başkan Gürkan 100. Yıl Kent Parkı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 100. Yıl Kent Parkı’nda incelemelerde bulundu. Önümüzdeki hafta sonu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek olan 100. Yıl Kent Parkı’nın inceleme programında konuşan Başkan Gürkan, Türkiye’nin en büyük parklarını Malatya’da oluşturduklarını vurguladı.

MALATYA (İGFA) - 100. Yıl Kent Parkı’nı yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 5 yıl içerisinde şehir merkezinde Malatya’daki yeşil alanın 10 kat arttırıldığını söyledi. Başkan Gürkan, “Beş temel belediyecilik ilkesinden biri de ‘Yeşil Belediyeciliktir’ yeşilin korunmasıdır. Bizler Malatya’da mevcut yeşil alanı 20 kat artırarak, devasa ve Türkiye’de mega proje olarak ifade edilen, Türkiye’nin en büyük parklarından biri olarak ifade edilen parklar vücuda getirdik. Bu tesislerin inşallah önümüzdeki hafta sonu açılışını da gerçekleştireceğiz. Beydağı Tabiat Parkı diye tabir ettiğimiz içinde Gençlik Kampı’nın ve tüm macera adalarından, açık spor alanlarından, sosyal tesis ve yürüyüş alanları olan 3 buçuk milyon metre karelik bir park Türkiye’nin en büyük parkıdır. 100. Yıl Kent Parkı da şehir merkezini içerisine alan, yerleşim alanlarının içerisinde yeşil alan olma hasebiyle Türkiye’nin şehir merkezindeki en büyük parkı da burasıdır. İmar parsellerinden oluşturduğumuz ve kamulaştırarak ihdas ettiğimiz yaklaşık 400 bin metre karelik şehir merkezinde bir park. 20 bin metrekare bir havuzu, yeşil alanlarının yanı sıra 250 bin adet yeni çeşitli türlerde bitki dikildi. Belediye olarak yeşilin korunması noktasında, yeşil belediyeciliğin tabana yansıtılması noktasında, kişi başına düşen yeşil alanın artırılması anlamında 10 kat artış sağlandı. Biz göreve geldikten sonra 5 yıl içerisinde şehir merkezinde Malatya’daki yeşil alan 10 kat arttırıldı” sözlerine yer verdi.

‘SÖZLE İFADE EDİLEMEYECEK KADAR HİZMETLER GEÇEKLEŞTİRDİK’

Başkan Gürkan, Malatya’da 5 yılda devasa hizmetler yapıldığını belirterek, “Malatya’da devasa hizmetler yapıldı. Yoldur, alt yapıdır, alternatif yollar, Kuzey-Güney kuşak yolları, dünya kayısı ticaret merkezi, buğday pazarı, ekmek ve yemek fabrikası, fuarcılık merkezi, lisanslı depo, kültür merkezi, sosyal merkezler, spor salonları, okullar, kamu kuruluşları daireleri ve 5 yıl içerisinde sözle ifade edilemeyecek kadar hizmetler geçekleştirdik.

Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde gecesini gündüzüne katan bütün mesai arkadaşlarıma, ilgili müellif firmanın işçisinden en üst yöneticisine kadar sonsuz teşekkür ediyoruz. Bize bu imkanları sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin üyeleri bakanlarımıza ve bakanlık bürokratlarına sonsuz müteşekkir olduğumu ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün bu hizmetlerin yapılmasında da bir teşekkür borcumuz da Malatyalı hemşehrilerimizedir. Gerek parkların kamulaştırılması ve ihdas sürecinde gerek Güldal Akşit Bulvarı’nın, Ana Yurt Bulvarı’nın, Kuzey Kuşak yolunun, Güney Kuşak yolunun, Danişmend Gazi, Alp Er Tunga Bulvarlarının kamulaştırılmasında göstermiş oldukları hassasiyet, tevazu, nezaket ve desteklerinden dolayı bütün Malatyalı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin de Malatyalı hemşerilerimize ve yararlanacak her vatandaşımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum “ açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle

Malatya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Belarus, Rus Oreşnik füze sistemlerini konuşlandırıyor

Niğde'de işçi servisi ile otomobilin çarpıştı: 13 yaralı

Samsun Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekkeköy’den Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Küçük Muhammed kumbarasındaki parayı Gazze'ye bağışladı

SON DAKİKA | SURİYE

6,9 Milyar Liralık Sahte Fatura Soruşturmasında 21 Tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan yeni yıl tedbirleri toplantısı

Danimarka’dan ABD'ye Grönland tepkisi

Antalya Ultra Maratonu’na Geri Sayım Başladı

Kocaeli 'Anne Şehir' ile 1 yılda 40 kilo verdi

İran'dan balistik füze tatbikatı

Ateşkesi ihlal eden işgal rejimi Gazze'ye yardımların girişini engelliyor

“Şiirle İyileşen Minik Kalpler” Projesiyle çocuklar gönüllerince eğlendi

Düzce'de ticari taksi park halindeki araca çarpıp devrildi!

Hüseyin Turhal’dan yeni şiir kitabı: Sessizliğin Armonisi

Mutenâ Dergisi 30. sayısıyla okurlarıyla buluştu

Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri tanıtıldı

Libya tezkeresi Meclis'te kabul edildi

THY, Erivan'a direkt seferlere başlıyor

Afyonkarahisar’da yapılan denetimde 6 araca 62 bin lira ceza kesildi

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Batman'da iki ayrı yangın: 1 can kaybı

AYBASTI BELEDİYE BAŞKANI İZZET GÜNDOĞAR ‘A TEŞEKKÜR EDERİZ

Malatya'da müstakil evde korkutan yangın

Batman OSB yolunda trafik kazası:  4 yaralı

Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda feci kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Mevlana Haftası, Kocaeli'de Şeb-i Arus programıyla taçlandı

Türkiye ile Azerbaycan arasında 12. Dönem KEK Protokolü imzalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

Bursa’da Mesleki Eğitim İçin Özel Eğitim Eğitimi

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yeni müjde!

Bursa’da özel eğitimde mesleki eğitim için eğitici eğitimi

İstanbul Maltepe'de ‘Birlikte Güzel Yaş Almak’ semineri

Bursa Yıldırım’dan fotoğraf tutkunlarına eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR