Bugün, 24 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Baraj çevresinde nefes aldıracak proje

Baraj çevresinde nefes aldıracak proje

KÜLTÜR SANAT 12.03.2023 09:40:13 0
Baraj çevresinde nefes aldıracak proje

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ankara yolunu Antalya yoluna bağlayacak alternatif yeni çevre yolu ile Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı çevresinde oluşturacakları 350.000 m²’lik rekreasyon alanının müjdesini verdi.

DENİZLİ (İGFA) - Denizli’de her geçen gün artan nüfus ve araç sayısına karşı önlem almaya devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ankara yolunu Antalya yoluna bağlayacak alternatif yeni çevre yolu çalışmasını sürdürüyor. Bir süre önce, Aktepe Mahallesi’nde bulunan Akvadi’den başlayarak 2 bin 500 metre uzunluğundaki yolu Akhan Mahallesi’ne, oradan da Ankara yoluna bağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, projenin Antalya yoluna bağlanması planlanan ikinci etabına kısa süre önce başladı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Asri Mezarlık’tan başlayarak Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı çevresinden, Kayıhan, Hürriyet ve Bağbaşı Mahallesi’ne, buradan ise Antalya yoluna bağlanacak yeni çevre yolunda inceleme yaptı. Yaklaşık 3,5 km uzunluğunda, 3 akıllı kavşak, 2 gidiş-2geliş ve parklanma alanları olmak üzere 40 metre genişliğinde yapılan yolda çalışanlara kolaylıklar dileyen Başkan Osman Zolan, Denizli’ye nefes aldıracak dev proje hakkında açıklama yaptı.

“Geleceği planlamaya devam ediyoruz”

Denizli’de trafiği rahatlatarak vatandaşların daha güvenli ve konforlu seyahat etmesi için bugüne kadar çevre yolları, köprülü kavşaklar, alt ve üst geçitler, akıllı trafik yönetim sistemi gibi birçok ulaşım yatırımı yaptıklarını anlatan Başkan Zolan, “Çok şükür Denizli’miz kendi eşdeğerindeki şehirlere göre ulaşımda çok fazla sıkıntı yaşamıyor” dedi. Ulaşımda zorluk çekmemek adına geleceği planladıklarını, bu kapsamda yeni çevre yolları açmaları gerektiğini belirten Başkan Zolan, “Şehir merkezimiz her geçen gün büyüyor, her geçen gün araç sayısı artıyor. Buna bağlı olarak trafik yoğunluğu ve araçların kullanımı da artıyor. Yeni yollar, alternatif projeler üretmek gerekiyor. Bundan hareket ederek Ankara yolunu Antalya yoluna bağlayacak alternatif yeni çevre yolu çalışması başlattık” diye konuştu.

Baraj yolu, Denizli trafiğine ayrı bir nefes verecek

Bağbaşı, Kayıhan ve Cumhuriyet Mahallesi’nden Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı çevresini takip ederek Fatih ve Deliktaş Mahallesini de kapsayan “baraj yolu” diyecekleri bir çevre yolu planladıklarını anlatan Başkan Zolan, “Bu yolumuz Asri Mezarlığa kadar ulaşacak. Bu güzergah Asri Mezarlıktan sonra, daha önce ilk aşamasını tamamladığımız Akvadi’den Akhan Mahallesi’ne ve buradan da Ankara yoluna bağlanacak. Sonuç olarak, Antalya yolundan Cumhuriyet, Kayhan, Bağbaşı bölgesinden giden trafik, Üçgen Kavşağı’na uğramadan yeni çevre yolu ile Akhan ve ardından Ankara yoluna çıkacak. Bu yeni çevre yolumuz trafikte Denizli’mize ayrı bir nefes verecek. Ana güzergahlarda trafik tıkandığında veya olumsuz bir durum olduğunda yeni çevre yolumuz çözüm noktasında alternatif olacak. Ana arterimiz üzerindeki yükü alacak ve trafiği de dağıtmış olacağız. Gelecekte yaşanabilecek nüfus ve araç artışını bu yollarımız karşılayacak” dedi.

“Denizli’miz ayrı bir güzelliğe kavuşacak”

Proje ile Gökpınar Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı’nın da Denizli ile buluşmasını sağlayacaklarını ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Barajla söz konusu yol arasında kalan bölümde Denizli’mize yeni bir rekreasyon alanı, yeni bir park ve mesirelik kazandıracağız. Barajla yol arasındaki 350.000 m²’lik alanı en kısa zamanda ağaçlandırıp, peyzaj düzenlemesi yaparak halkımızın kullanımına açmayı arzu ediyoruz. Gezi yollarıyla, piknik alanlarıyla Denizli’miz burada ayrı bir güzelliğe kavuşacak. İnsanlarımız çocuklarıyla, aileleriyle, dostlarıyla baraj kenarındaki bu güzel alanda buluşup güzel vakit geçirebilecek. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Kocaeli Zabıtası Mağduriyete Anında Çözüm Oldu

Bursa’nın Turizm Potansiyeli Kuveyt’te Tanıtıldı

İstanbul Maltepe’de Yeni Yıla Senfonik Merhaba

Erdoğan’dan Net Mesaj: Mazlumların Yanındayız

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Alanya’da sahilde kadın cesedi bulundu

ITSO Başkan Adayı Ünal Turgut: “Üretimin olduğu yerde biz de varız”

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, kaza bölgesinde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç aylarda Filistin'e yardımlarımızı daha da artıracağız

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları Komitesi toplandı

ÖSYM duyurdu: 2022-EKPSS ve 2024-EKPSS branş bazında sıralamalar güncellendi

Adıyaman’a 1 yılda 8 modern muhtar evi hizmete açıldı

Trabzon'da yol çalışmaları gece gündüz sürüyor

Zülfükaroğlu: Hükümetlerarası Komisyon Toplantısı, Azerbaycan ve Türkiye’nin jeopolitik konumuna olumlu etki gösterecek

TÜED Uludağ'dan 'asgari' isyan: Emekli ekmek-soğana muhtaç!

Bursa Osmangazi’de Cengiz Aytmatov’un ‘Elveda Gülsarı’sı kolektif okundu

Ordu’da Tarihi Konak Yeniden Hayat Buluyor

Yurt Dışı Tebligatlara İlişkin Yeni Tebliğ Yayımlandı

Fahiş Fiyat Uyarısı: Denetimler Artırılıyor

Muğlalı Sporcular İzmir’de 4 Gümüş Madalya Kazandı

Ankara Büyükşehir, AB Destekli Kırsal Tarım Projesini Hayata Geçirdi

Daltonlar suç örgütü davasında karar açıklandı

Asgari ücreti yetersiz bulan Malatyalılar tepki gösterdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Regaib Kandili mesajı

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

Bursa Gürsu’nun sporcularına ödül yağdı

Kocaeli Çayırova’da pazar denetimi

Muhtar Özcan dan Başkan özel'e yol teşekkürü

Gaziantep Umut Kervanı üç aylar münasebetiyle yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

Bursa Teknik Üniversitesi mavi ekonomi politikalarını araştıracak

Keçiören’de Stajyer Öğrencilere Sağlık Eğitimi Verildi

Ankara Keçiören'de stajyer öğrencilere sağlık eğitimi

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

Siirt’te "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR