Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Bakan Kurum: 2024 sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Hasan KALAYCI - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'a gerçekleştirdiği ziyarette, depremden etkilenen 11 ilde yürütülen konut projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 4.10.2024 18:33:33 0
Bakan Kurum: 2024 sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek  - Videolu Haber

Bakan Kurum, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören illerde şu ana kadar 101 bin 254 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirterek, 2024 yılı sonuna kadar toplamda 200 bin konutun teslim edilmesinin hedeflendiğini duyurdu. 2025 yılı sonuna kadar ise depremden etkilenen 11 ilde yaşayan 14 milyon insanın, huzurlu ve güvenli yuvalarında yeni bir yaşama başlayacağını söyledi.
"Adıyaman’da Bakan Kurum’a Coşkulu Karşılama"
Bakan Murat Kurum’un Adıyaman’daki yoğun programı, öğle saatlerinde havaalanına inişiyle başladı. Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Doç. Dr. İshak Şan ve Mustafa Alkayış’ın yanı sıra yerel yöneticiler tarafından karşılanan Bakan Kurum, ilk olarak Atatürk Bulvarı üzerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafla sohbet edip sorunlarını dinleyen Kurum, daha sonra Adıyaman Valiliği’ne geçerek şeref defterini imzaladı.
Ardından, hak sahipleriyle bir araya gelerek, kentsel dönüşüm ve konut projeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Kurum’un Adıyaman programındaki bir diğer önemli durak ise Sakarya Caddesi üzerindeki Emlak Konut şantiyesi oldu. Burada yapımı devam eden iş yerlerini inceleyen Bakan, inşaat çalışmalarını yakından takip etti.
"Teknofest Heyecanını Bu Yıl Deprem Bölgesinde Yaşayacağız"
Şantiye incelemeleri sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Murat Kurum, Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan Teknofest’in bu yıl deprem bölgesi olan Adana’da gerçekleştirileceğini belirterek, festivalin depremden etkilenen şehirler için moral ve motivasyon kaynağı olacağını söyledi. Kurum, "Selçuk Bayraktar ve Baykar’ın Adıyaman’da yürüttüğü konut projelerini gururla izliyoruz. Adıyaman’ımız her geçen gün depremin izlerini silerek yeni yuvalarına kavuşuyor" ifadelerini kullandı.
"2024 Yılı Sonuna Kadar 200 Bin Konutu Teslim Edeceğiz"
Bakan Kurum, deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Şu ana kadar 11 ilde toplam 101 bin 254 konutun teslim edildiğini vurgulayan Kurum, "Hedefimiz 2024 yılı sonuna kadar 200 bin konutu depremzede vatandaşlarımıza teslim etmek" dedi. Bakan, çalışmaların ortak akıl ve tam bir uyum içinde sürdüğünü belirterek, 11 ilde toplam 452 bin konut ve iş yerini kapsayan projelerin devam ettiğini söyledi.
"Bu bölgeyi, yeni bir millî mücadele alanı olarak gördük. Son üç ayda 60 bin yeni konutun inşasına başladık. 2025 yılı sonuna geldiğimizde, 11 ilimizde yaşayan 14 milyon insanımız huzurlu ve güvenli yeni bir hayatlarına başlayacak" diyerek bölgedeki tüm inşaat süreçlerinin planlandığı gibi ilerlediğini vurguladı.
"Adıyaman’da Yıl Sonuna Kadar 14 bin 605 Ev ve İşyeri Teslim Edilecek"
Adıyaman’daki projelerle ilgili de bilgi veren Bakan Kurum, bugüne kadar 14 bin 605 konut ve iş yerinin hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. "Yıl sonuna kadar 7 bin 228 yeni konut ve iş yerini daha teslim edeceğiz" diyen Kurum, Adıyaman Meydan Projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Projenin Adıyaman’a yeni bir nefes alanı kazandıracağını ifade eden Bakan, meydanın dükkânları, ofisleri, kütüphanesi, müzesi, camileri ve gençlik merkezleriyle şehrin sosyal ve ticari hayatına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.
Bakan Kurum, "Vatandaşlarımızın taleplerini alarak, onların onayıyla projeyi hayata geçirme sözü vermiştik. Yüzde 70 gibi yüksek bir çoğunluğun desteğiyle meydan projesini başlatacağımızın müjdesini veriyorum" dedi.
"Biz Deprem Bölgelerine Turist Gibi Gelip Gitmedik"
Bakan Kurum, açıklamalarında deprem bölgesindeki çalışmaların ilk günden bu yana kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. "Biz deprem bölgesine gelip selfie çekip gidenlerden olmadık, olmayacağız. İlk günde buradaydık, son güne kadar da burada olmaya devam edeceğiz" dedi. Kurum, Türkiye’nin geçmişte yaşadığı felaketlerde olduğu gibi, bu büyük deprem felaketinde de vatandaşlarını yalnız bırakmadığını ve devlet-millet işbirliğiyle bölgenin yeniden ayağa kaldırılacağını belirtti.
"Adıyaman ve 11 İlde Güvenli ve Huzurlu Yeni Bir Hayat Başlayacak"
Deprem bölgesinde devletin tüm gücüyle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bakan Kurum, "Adıyaman ve 11 ilde 2025 yılına kadar konut projeleri tamamlanacak. 14 milyon insanımız yeni ve güvenli yaşam alanlarına kavuşacak" dedi. Adıyaman’da konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin de taleplerinin dikkate alındığını belirten Kurum, hak sahibi olmayan vatandaşlar için de çözüm yolları üzerinde çalışıldığını ifade etti.
Son olarak, Adıyaman’ın sosyal ve ekonomik hayatını canlandıracak projelere devam edileceğini belirten Kurum, "Şehrin içme suyu sorunundan çevre yoluna kadar tüm altyapı ihtiyaçlarını çözeceğiz. Adıyaman’ın 100 yıllık geleceğini planlıyoruz" dedi.
 

Kaynak : PHA

Yorum Ekle

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, TİMBİR Başkan Vekili Cüneyd Altıparmak’a konuştu

Batı Şeria'da işgal saldırıları: Biri çocuk iki Filistinli şehit, 10 yaralı

Brent petrol 60,77 dolardan işlem görüyor

İzmir'de "torbacı" operasyonunda 18 kişi tutuklandı

Adıyaman Fatih Mahallesi’de yeni taziye evi hizmete sunuldu

Bakan Yerlikaya: ‘Diyarbakır’da 7 yıl önce cinayet işleyen şahıs yakalandı’ - Videolu Haber

IPARD-III'ten 156 Yerel Eylem Grubu'na yüzde 100 hibe desteği

Kütahya Belediyespor’dan taraftarına bir zafer daha

Aslan Aslı Sorulmaz

İzmit’te ambulans ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı

Turistik Doğu Ekspresi kış sezonunun ilk seferine çıkıyor

Kocaeli Gebze’de çocuklar sinema keyfi yaşadı

2026 yılı merkezi bütçe kabul edildi

İstanbul Maltepe’de 'Açık Dolap' yenilendi

Kocaeli'nin bu atölyesi saat gibi işliyor... Bu atölyede ne ararsan var!

Hayatımı Yazdım, Roman Oldu

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl Kocaeli’de Tarih Rüzgarı Estirdi

İzmir’de torbacı operasyonu: 18 şüpheli tutuklandı

Yerlikaya: 7 yıllık cinayet firarisi sera bahçesinde yakalandı

Umut Kervanı Ceylanpınar'da "umut" olmaya devam ediyor

Adıyaman Belediyesi’nden üreten kadınlara yıl sonu sergisi

Mustafa Yalçın Talaslı gençlerle buluştu

Jolly Joker’de yılbaşı coşkusu başlıyor! Mekanlarda dopdolu program

İzmir'de Patili Dostumuz Projesi engelli çocukların hayatına dokundu

Yem Yönetmeliği'nde değişiklik 'Resmi'leşti... Gıdadan yeme büyük dönüşüm!

DSİ'den Bursa Yenişehir’e taşkın koruma yatırımı

Germencik Belediyesi'nden piknik alanlarının temiz kullanılması hakkında açıklama geldi

2026 yılı merkezi yönetim bütçesi TBMM’de kabul edildi

Ankara’ya kar bekleniyor: Yeni haftada hava nasıl olacak?

Altın tarihi yüksek seviyeye ulaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi

Kocaeli'de TEKNOFEST öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR