Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

ANTALYA TURİZM FUARI OYUNU DEĞİŞTİRDİ

GENEL 9.11.2024 21:42:00 0
ANTALYA TURİZM FUARI OYUNU DEĞİŞTİRDİ

GM Center Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Turizm Fuarı (ATF) Kurucusu Selçuk Meral, bugün yapılan Antalya Kent Konseyi toplantısında, Antalya Turizm Fuarı’nın sektöre sağladığı katkıları ve gelecekteki potansiyeli üzerine bir konuşma yaptı. Toplantı, Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ve Yürütme Kurulu Üyesi Recep Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.

ANTALYA TURİZM FUARI'NIN BÜYÜK BAŞARISI

Selçuk Meral, ATF’nin sektöre olan katkıları ve elde edilen sonuçlar hakkında konuşarak, “Bu yıl fuar alanı tam kapasiteye ulaştı ve ATF, turizmde yepyeni bir seviyeye çıktı. Biz polemiklerden uzak kalarak, büyük resmi insanlara göstermeye çalışıyoruz. 78 ülkeden katılımcı var, fuarda 5 farklı sahnede 130’un üzerinde konuşma gerçekleşti ve ilgiyle takip edildi. 20.000’den fazla B2B görüşme yapıldı. Bu gerçekten muazzam bir şey.

Önemli olan bu niyeti ve inancı bir araya getirebilmek. Antalya Turizm Fuarı bunu başardı ve oyunu değiştirdi. Klasik fuarcılık anlayışının dışına çıkarak, her şey dahil konseptiyle stant hizmeti verdik. Yerinde pazarlama ilkesiyle hem ülkeye hem de dünyaya fark yaratabileceğimizi gösterdik. Bu fuar, 35 bin metrekarelik alanı ve farklı sektörleriyle dünyada benzeri olmayan bir organizasyon” dedi.

845 TURİZM MARKASI VE 30 BİN 934 PROFESYONEL ZİYARET

ATF, 78 ülkeden 845 turizm markasını ağırlayarak, 30 bin 934 profesyonel ziyaret sayısına ulaştı ve büyük bir başarı sağladı. Meral, "Bu başarıyı kendi potansiyelimizi ortaya koyarak ve çaba harcayarak elde ettik. Antalya'nın bu fuar sayesinde global çapta daha fazla tanınacağını, hatta Berlin gibi büyük fuarlarla rekabet edebilecek bir konuma gelebileceğini düşünüyorum.

Antalya, Türk turizminin merkezi olma yolunda ilerliyor ve fuar, bu süreci hızlandırarak sektöre önemli bir yön veriyor. Gelecekte Antalya Turizm Fuarı'nın daha da büyüyeceğini ve global ölçekte bir referans noktası haline gelecektir” ifadelerini kullandı.

TURİZMDE ANTALYA İYİYSE TÜRKİYE İYİDİR

Selçuk Meral, Antalya'nın turizmdeki kritik önemine de dikkat çekerek, "ATF, yedi kıtada iş yapabilecek potansiyele sahip. Turizmde Antalya'nın başarısı, Türkiye'nin başarısını da beraberinde getirir" dedi.

Meral, ATF’nin global ölçekteki etkisini vurgularken, fuarın ön plana çıkan özelliklerine de değindi: "ATF24, 35 bin metrekarelik alanda turizmin farklı paydaşlarını buluşturan, dünyada benzeri olmayan bir organizasyon. ATF; Rus, Alman, İngiliz, Balkan, Afrika, Çin, Ortadoğu ve 60’tan fazla ülkenin temsilcilerini bir araya getiriyor, bu çeşitlilik onu benzersiz kılıyor.”

GELECEK İÇİN BÜYÜK POTANSİYEL

Meral, ATF’nin potansiyelinin çok büyük olduğunu ve bu fuarın sadece Türkiye değil, dünya çapında önemli bir platform olma yolunda ilerlediğini söyledi. "Antalya Turizm Fuarı hem yeni ilişkiler kurmaya hem de eski bağlantıları yeniden güçlendirmeye olanak tanıyor. ATF, yolun başında olsa da içerik açısından büyük bir potansiyele sahip ve dünya çapındaki fuar organizasyonları arasında kendine sağlam bir yer edindi.”

SEMANUR KURT: ATF’NİN ÇOK BÜYÜK BİR PORTANSİYELİ VAR

Toplantıya katılan Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, ATF’nin katkılarını değerlendirdi. ATF’nin ciddi bir potansiyeli olduğunu dile getiren Kurt,

“Gerçekten büyük bir eksikliği gideriyorsunuz, iyi cesaretle. Dünya turizminde, hem Türkiye’de hem de dünyada çok önemli bir yeri olan bir organizasyondan bahsediyoruz. Böyle büyük bir etkinliğin, dünya çapında gündeme gelmemesi ciddi bir eksiklikti. Ama anlatma gücümüz ve potansiyelimiz artacak, büyüyecek. Çünkü Antalya Turizm Fuarı’nın büyük bir potansiyeli var.

Gelen gelir, gelmeyebilir, ama önemli olan niyet ve kararlılık. Kısa vadeli bir hedefle başlamadınız, uzun vadeli bir yolculuğa çıktınız. Gelecekte, bu fuarın Türkiye'nin en önemli fuarlarından birisi olacağını düşünüyorum” dedi.

RECEP YAVUZ; BU FUAR BİZE ÇOK İYİ GELDİ

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Recep Yavuz ise Antalya Turizm Fuarı’nın etkilerini ve önemini değerlendirdi. ATF’nin turizm sektörüne çok iyi geldiğini söyleyen Yavuz,

“Şimdi 2025’e odaklanmamız gerekiyor. Biz de fuarlara öncelik veriyoruz. Pandemiden sonra bazı fuarlar iptal oldu, örneğin Berlin ve İngiltere’deki fuarlar. Ancak fuarlar büyüyerek geri geldi. Dijital dünyada gelişmemize rağmen, insanın sosyal bir yaratık olduğunu unutmamalıyız. Sosyalleşmek için bu tür etkinlikler çok önemli.

Ben de bu fuarda yıllardır görmediğim dostlarımla karşılaştım, sohbet ettim. Bu, bize çok iyi geldi. Fuarlar, sadece maille değil, yüz yüze etkileşimle hayat buluyor. Birbirimize dokunabildiğimiz, bir kahve içebildiğimiz, eski dostlarla sohbet edebildiğimiz bir ortamda olmak bizim için çok değerli. Bizim iyi olmamız bu tür etkinliklerle mümkün.

Bu fuar gerçekten önemli ve değerli. Selçuk'un katkılarını dinlemek de çok kıymetli. Etkinlikler kolay hayata geçmiyor. Herkesin “Bir daha yapsınlar” dediği bir organizasyon oldu bu.” ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

Hasan Eryiğit

Yorum Ekle

Prof. Dr. Yasin Aktay: Türkiye, modernleşme ve batılılaşma adı altında kendi kimliğinden uzaklaştırıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu rekoru

Adıyaman’da yeni yıla doğru çiçek satışlarında artış yaşandı - Videolu Haber

2025'te en fazla imza Mattia Ahmet için toplandı

Mehmet Akif Ersoy Gölcük’te anıldı

Zincir marketler için pazar günü uzlaşısı

Konya’da maddi hasarlı zincirleme trafik kazası

Konya’da dolandırıcılık operasyonu: 3 ilçede milyonluk vurgunlar önlendi

Belediye Başkanı Taşkın'dan muhtarlarla istişare toplantısı

Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerine ilişkin kamuoyuna ortak hassasiyet gösterme çağrısı

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Mersin Büyükşehir hizmetlerini güçlendiriyor

Çorum’da Halk Ekmek’te fiyat değişmedi

Kars’ta Hanımlara Yönelik Regaib Kandili Özel Programı düzenlendi

Bilgin: Regaib ve diğer kandil geceleri Müslüman'ın manevi hasat zamanıdır

29’uncu Geleneksel Tüketici Ödülleri için başvurular başladı

Miniklerden camide anlamlı buluşma

Konya Umut Kervanı’ndan Regaib Kandili’nde onlarca aileye alışveriş kartı desteği

Kapıkule’de uyuşturucu operasyonu: 31 kilogram kokain ele geçirildi

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla ikinci kez serbest

Erasmus+ Bursa'ya 2025'te 535 katılımcı hareketliliği sağladı

İşverenlere SGK prim desteği uzatıldı

Putin: Önümüzdeki 10 – 15 yıl küresel ölçekte köklü bir teknolojik dönüşüme sahne olacak

Ağrı'da "Aralık" sürprizi, hayvanlar dağlarda otluyor

Sakarya'da Türk İşaret Dili kursu tamamlandı

Muğla'da 91 mezarlık yenileniyor

Sakarya'da öğrenciler tarihi ve doğal mekanları keşfetti

Mete Bahadır Yılmaz İl Başkanları toplantısında

Akyaka’da eğitime ve spora anlamlı destek: Yeni spor odası hizmete açıldı

Ali Temür; Sis dağı sel kapanı için yol izni tamam

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Erasmus+ Bursa'ya 2025'te 535 katılımcı hareketliliği sağladı

Sakarya'da Türk İşaret Dili kursu tamamlandı

Muğla Büyükşehir gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

Bursalı gençlerin eğitim desteği hesaplarda

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

Kayseri Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğrencileri Önlük Töreniyle Mesleğe Adım Attı

İzmir’de Dijital Sanat ve Yapay Zekâ Masterclass’ı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR