Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Antalya Büyükşehir’den yerli altyapı yönetim sistemi

Antalya Büyükşehir’den yerli altyapı yönetim sistemi

GÜNDEM 4.06.2025 14:34:18 0
Antalya Büyükşehir’den yerli altyapı yönetim sistemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ALDAŞ Teknoloji Ofisi’nin kendi öz kaynakları ve mühendisleri tarafından geliştirilen Altyapı Bilgi Yönetim Sistemi, diğer belediyelere de örnek oluyor.

ANTALYA (İGFA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ALDAŞ Teknoloji Ofisi tarafından geliştirilen ASAT Abone ve Varlık Bilgi Yönetim Sistemi’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (MASKİ) uyarlanmasına yönelik kurumsal işbirliği protokolü düzenlendi. ASAT Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, ALDAŞ Genel Müdürü Kıvanç Kuzay ve MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan Muhittin Böcek, dijital dönüşüme sadece iş dünyasının değil, kamusal alanda yerel yönetimlerin de ayak uydurması gerektiğini belirterek, bunun hizmet kalitesi, zaman yönetimi, işgücü, tasarruf gibi konularda avantaj sağlaması açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

PROJEYİ BÜYÜKŞEHİRİN MÜHENDİSLERİ YÜRÜTTÜ

2022 yılında belediye iştiraki ALDAŞ’ın, Akdeniz Üniversitesi TEKNOKENT bünyesinde kurduğu yazılım ekibinin ASAT’ın tüm bileşenlerini ayrıntılı analiz ederek hazırladığı Altyapı Bilgi Yönetim Sistemi hakkında bilgi veren Başkan Böcek, “Tamamen kuruma ait olan yazılım geliştirme süreci Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi mühendisleri tarafından yürütüldü. Altyapı bilgi yönetim sistemini oluşturan yazılımlar, kentin artan ihtiyaçlarına göre ölçeklendirilerek modern teknolojik altyapı ile hazırlandı. Tüm veriler sisteme anında yansıyarak merkezden canlı olarak izlenebiliyor” dedi.

BAŞKAN BÖCEK İŞBİRLİĞİNİN ÖRNEK OLMASINI DİLEDİ

Sistem sayesinde içme suyu ve atıksu hizmetlerinin veriye dayalı olarak takip edilebildiğini ve su kayıp kaçaklarıyla mücadelede büyük katkı sağladığını söyleyen Başkan Böcek, “Bu işbirliğimiz sayesinde hem zaman hem de kaynak açısından verimli bir çözüm elde ediyoruz. Ayrıca dışa bağımlı olmayan, tamamen yerli kaynaklarla geliştirilmiş bir sistemi kullanmak, bizler için bir kamu sorumluluğu niteliği taşımaktadır. 20 yılı aşkın süredir kurulmaya çalışılan varlık yönetimini dijital olarak hayata geçirmiş olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Böyle imzaları ilerleyen günlerde başka belediyelerimizle de atacağız. Bu işbirliğinin Türkiye genelindeki diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ZEYREK’TEN TEŞEKKÜR

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de altyapı bilgi sistemi hizmetlerinin vatandaş memnuniyeti ve kamu kaynaklarının doğru kullanılması konusunda büyük önem arz ettiğini söyledi. Zeyrek, “Bu proje bizim için çok önemliydi. Bugün bu sadece ilk adımı atıyoruz. Bundan sonra da bu iki kurumun kardeşliğini sık sık görmeyi umut ediyoruz. Bundan sonra diğer büyükşehir belediyelerinin de bu sistemi örnek alacağını ve bu sistemi kullanacaklarını düşünüyorum. Yerel yönetimlerin birlikteliğini ve birbirlerinin desteklemesini çok önemli buluyorum. Abim dediğim Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum. Bugün attığım imzanın ortaya çıkardığı birlikteliğinin görev sürem boyunca devam edeceğimin altını çizmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLAR İMZAYI ATTI

Konuşmalardan sonra ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı arasında ASAT Abone ve Varlık Bilgi Yönetim Sistemi’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ’ye uyarlanmasına yönelik kurumsal işbirliği protokolünün imzaları atıldı. Başkan Muhittin Böcek ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diledi. Başkan Muhittin Böcek, daha sonra makamında Ferdi Zeyrek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yorum Ekle

Dışişleri Bakanlığı: Gazze barış planının ikinci aşamasına dair fikir alışverişinde bulunuldu

Hırvatistan ile Bosna-Hersek arasında radyoaktif atık tesisi gerilimi

KAHRAMANLARINA SAHİP ÇIKMAYANLAR BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDER!

Samsun Valiliği’nden Gıda OSB Açıklaması: Yatırımlarla Büyüyor

ALANYA DOĞU ÇEVRE YOLU VE DEMİRTAŞ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Lula da Silva: ABD’nin Venezüella'ya yönelik saldırganlığı insani bir felakete yol açabilir

Belediye Başkanı Geçit: Üç aylar manevi yenilenmenin zamanıdır

Ağlama, israfdır o yaşlar sənə,

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

Mehmet Âkif Ersoy

Sakarya'da trafik kazası: 5 yaralı

Bingöl'de “Fetih Şuuru ve Üç Aylar” konferansı düzenlendi

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Ramsey’in Adıyaman Gölbaşı Caddesi’ndeki mağazası hizmete girdi - Videolu Haber

Rusya, 1003 Ukraynalı askerin cenazesini teslim etti

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle bir araya geldi

Teknolojinin kalbi Bursa'da attı

Japonya'da otomobil ile yolcu treni çarpıştı

Başkan Bozbey'den gençlere 'hayal kurun' tavsiyesi

Filistin’in Direnişi ve Dirilişi Akademik Çalıştay ve Toplumsal Farkındalık Programı düzenlendi

Adıyaman’da şoförler odası seçiminde yarış başladı: Aday Ahmet Gündüz’den seçim bürosu açılışı - Videolu Haber

Muğla Milas'ta 'Taziye Evi' temeli

Türk Dünyası Belediyeler Birliği İcra Kurulu KKTC Güzelyurt'ta buluştu

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a 17 yıl hapis cezası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR