Bugün, 1 Şubat 2026 Pazar
  • BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Anadolu Hackathonu başlıyor

Anadolu Hackathonu başlıyor

TEKNOLOJİ 29.01.2026 18:38:16 0
Anadolu Hackathonu başlıyor

Yandex Türkiye ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ), Türkiye'de gerçek  hayattaki sorunlara yenilikçi çözümler üretmeye odaklanan bir ürün yarışması olan Anadolu Hackathonu'nu başlatıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesinde bulunan 20 üniversitenin yanı sıra Türkiye'nin her bölgesinden öğrencilerin katılım sağlayabileceği bu yarışmada, geleceğin ürün yöneticileri, makine öğrenimi mühendisleri, veri bilimcileri, yazılımcıları ve analistleri bir araya gelecek.

1 Mart 2026'da kayıtların başlayacağı hackathon yarışması, 13-22 Nisan 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlenecek.

GENÇLERE YENİ KARİYER KAPILARI AÇILIYOR

Bölgede bu alanda düzenlenecek ilk yarışma olma özelliğini taşıyan Anadolu Hackathon'u, Yandex Türkiye'nin yapay zekâ alanındaki uzmanlığı ile öğrencilere yeni eğitim ve kariyer fırsatları sunacak.

Bir hafta sürecek çevrim içi hackathon boyunca katılımcılar, toplu taşıma ve teslimat rotalarının optimizasyonundan hava durumu bilgilerinin kullanıcılara sunulma yönteminin iyileştirilmesine kadar, Türkiye genelinde uygulanabilecek üç farklı gerçek hayat senaryolarına çözümler geliştirecek.

Katılımcılar; ürün ve proje yönetimi, makine öğrenimi mühendisliği, veri bilimi, yazılım geliştirme ve analitik gibi alanlardaki yetkinliklerini test edecek. Yandex Türkiye'nin sunduğu sentetik veri setleriyle çalışacak olan takımlar, vaka çalışmalarına ürün geliştirme odaklı yaklaşacak ve şirketin uzmanlarından danışmanlık alacaklar.

Hackathon, çevrim içi aşamaların ardından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsünün fiziki ortamlarında gerçekleştirilecek olan final ve kapanış etkinliğiyle sona erecek. Etkinlikte interaktif deneyim alanları yer alacak ve uzman akademisyenler ile profesyoneller ilham verici konuşmalar yapacak. Böylece, Sivas'ın bölgede STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) eğitimini yaygınlaştırmadaki güçlenen rolü vurgulanacak.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

“Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen bu girişim, Anadolu'daki genç yetenekleri bilim ve ileri teknolojiyle desteklemeyi ve yarışma kapsamında ortaya çıkacak yenilikçi çözüm odaklı ürünlerle Türkiye'de yaşayan insanların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Yandex Türkiye, SBTÜ ile iş birliği içerisinde gerçekleştireceği bu proje ile Türkiye genelindeki öğrencilere ve genç uzmanlara gerçek hayat için çözümler içeren projeler hazırlama konusunda eşit fırsatlar sunuyor ve genç uzmanların kendilerini geliştirmesine olanak tanıyor.

Yandex Arama Uluslararası CEO'su ve Yandex Türkiye Genel Müdürü Alexander Popovskiy konuyla ilgili şunları söyledi: “Yandex Türkiye'de biz, sadece teknolojiye değil, inovasyonun gerçek kaynağı olan insana da yatırım yapıyoruz. Özellikle bölgesel eğitim girişimlerine ve kurumlarına önem vererek, Türkiye'nin yeni nesil teknoloji yeteneklerini desteklemeyi amaçlıyoruz.”

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise “Bu yarışmaya ev sahipliği yapmak bizim için eşsiz bir fırsat. Bu sayede, ülkemiz genelindeki tüm öğrencilere ve genç uzmanlara, gerçek hayattaki sorunlara inovatif ve teknolojik çözümler üretme konusunda yeni olanaklar sunuyor ve Sivas'ın yükselen bir ulusal teknoloji merkezi olma konumunu güçlendiriyoruz.” dedi.

Yorum Ekle

ERZURUM'UN KIZLARI EVİNDE COŞTU

Aksaray, stratejik sanayide yeni merkez oluyor

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Özgür Özel’den erken seçim çağrısı: ‘Daha fazla kaçmadan sandığı getirin’

Ayvalık’ta mübadelenin 103. yılına duygusal anma

Çorum Mecitözü’ne 280 milyonluk dev kültür yatırımı... Çorum Hitit Kültür Merkezi açıldı

Taşın altından bahane serisi çıkmaya başladı…

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bakan Yerlikaya’dan trafik kazalarına ilişkin açıklama

MTV taksit ödemelerinde ödemeler yarına kadar uzatıldı!

Gaziantep'te Nurdağı ve İslahiye yeniden ayağa kalkıyor

Jandarma'dan kritik uyarı! İnanmayın

AKK’de Kültürel Pasaport’un ilk rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu!

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

Bursa'da 'Kültür Fabrikası'nda felsefe konuşmaları

Ekolojik İletişim ve Sürdürülebilir Yaşam Derneği kuruldu

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Ertuğrul Gazi FSRU’da kritik transfer... Türkiye'nin gazlaştırma kapasitesi 200 milyon metreküpe çıkıyor

Bursa'da gece atmosferinde oryantiring

Bursa 'Gönlümüzdeki Nağmeler' ile müzik dolu gece

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

Adıyaman Demokratik Kurumlar Platformu’ndan ‘1 Şubat Dünya Rojava Günü’ne ilişkin basın açıklaması

Ticaret'ten zehir sevkiyatına geçit yok!

Bursa Kuzey Gişeleri’nde tehlikeli manevra!

Çukurlara İsyan: Kumluca Mahalleleri Belediyeden Acil Çözüm Bekliyor

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ERZURUM'UN KIZLARI EVİNDE COŞTU

Taşın altından bahane serisi çıkmaya başladı…

Havalar ısınmaya başladı çatılara dikkat…

Taziye ve Başsağlığı

Erzurum’a bir garip Ulaştır/ma (ma) oyunu!

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR GİRESUN'DA 2 PUAN BIRAKTI

DADAŞLAR DÖRT KÖŞE

KARAYOLLARI 12. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 2025 YILI FAALİYET RAPORU AÇIKLANDI

Kamuoyunun Bilgisine…

Kamuoyunun Bilgisine…

Millî Eğitim dergisinin 2026 kış sayısı yayımlandı

İzmir'de Çocuk Meclisi üyeleri kayıtta

Konya Selçuklu’da aileler akran zorbalığına karşı eğitildi

OKULLAR İKİNCİ DÖNEME BAYRAKLARLA BAŞLIYOR

Yarıyıl tatili bitti: Milyonlarca öğrenci yeniden sınıfta

“Ailem” dizisinin ikinci sezonu tanıtıldı

Bornovalı çocukların “Mutfakta Bilim” temasıyla keşif yolculuğu

UDEF uluslararası öğrencilerin Türkiye deneyimlerini raporladı

Yarıyıl tatili sona eriyor, okullar pazartesi açılıyor

'Yarıyıl Şenliği'ne renkli final

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
13.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9

YAZARLAR