Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5950,58% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Allah aşkına siz zam yapmayın, yeter artık!

Yeter artık şu ekrana çıkıp ta insanların gözünün içine baka baka hayal hizmetten ve zamdan bahsetmeyin” diyerek vatandaşların çığlıklarına kulak verin diye seslendi.

SİYASET 17.01.2024 10:05:00 0
Allah aşkına siz zam yapmayın, yeter artık!

Allah aşkına siz zam yapmayın, yeter artık!

Dün açıklanan bakanlar kurulu toplantısı sonrasında müjde diye vatandaşlara bildirilen açıklamaların sayesinde sabah olmadan kiralar başta olmak üzere hemen her şeye etiket eklemesi yapılmaya başlanıldı. CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş “daha birkaç saat olmadı vatandaşın birisi beni arayarak ev sahibinin kiraya % 200 zam yatığını, ödemezse şayet evi boşlatması gerektiğini söylediğini bildirdi. Yeter artık şu ekrana çıkıp ta insanların gözünün içine baka baka hayal hizmetten ve zamdan bahsetmeyin” diyerek vatandaşların çığlıklarına kulak verin diye seslendi.

Tum1haber/medya/siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, yapmış olduğu açıklamada; bizlerde bu topraklarda yaşayan ve atılan her adımdan etkilenen birey olarak ve bilhassa halkın bizlere vermiş olduğu muhalif olma görevi vasıtasıyla, iktidar partisinin attığı adımları takip edenlerdeniz. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalarda en çok ilgi çeken kısım elbette ki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ve dul-yetim aylığı alanlarının durumu, iyileştirme çalışmaları ve maaş artış oranlarındaki ilaveler olmuştur. Konunun açıklanmasını müteakip birkaç saat sonra vatandaşlarımızdan birisi şahsımı arayarak yapılan zamlar sonrasında ev sahibinin kirayı % 200 oranında artırım yaparak, şu anda mevcut kirasını 3 katına çıkardığını belirtip yardım istemiştir. Serhat Can Eş, iktidar partisi yetkililerine seslenerek vatandaşlar sizin onlardan yana zam yapmanızı istemiyorlar diye duyurarak, vatandaşlar sizden kendilerine zam yapmanızı değil, başta kira ve diğer tüketim maddelerine uygulanan afakî zamlara müdahale etmenizi istiyorlar, diyerek “halkın sesine kulak verin” dedi.

CHP İl Başkanı Can Eş; siz devlet eliyle verdiğiniz zamları, zaten ücretler kimsenin cebine girmeden geri alıyorsunuz. Kendi ellerinizle atadığınız memurlarınızın maaş ve haklarında yapmış olduğunuz iyileştirmeler onları enflasyona ezmemekle beraber büyük bir çoğunluğunun da ek gelirleriyle birlikte iki maaş olarak yansımaktadır. Ancak asgari ücrete yapmış olduğunuz zamlardan kaynaklanan ve sizin iktidar olarak engelleyemediğiniz piyasadaki afakî artış oranlarındaki devam eden dengesizlik, uçurumun boyutunu daha d açmakta, ortaya toplum ayrıştırması girmektedir. Siz iktidar olarak vergi gelirlerinizi artırmak için 1 lira maliyeti olan hizmet veya ürüne 5 lira rakam koyar iseniz, fırsatçı olarak aramızda bulunanlar da 1 liralık evlerinin kirasını 5 liraya rahatlıkla yükseltebilmektedirler. Denetiminiz yok,  cezai yaptırımınız yok, desteğiniz yok bir de kalkmış % 5 lik ilave payı büyük bir algı yaparak “lütfen” vatandaşınıza sunuyorsunuz. 

Yapmayın kardeşim siz bu millete zam falan vermeyin ve sadece piyasada devam eden ve insanların mahvolmasına neden olan bu fiyat artışlarının önüne geçin, yapamıyor iseniz bırakın gidin, yapan birisi gelir elbet, dedi.

Serhat Can Eş iktidar olarak; piyasa denetimini yapamayan, başta kiracı olan vatandaşlarının derdine çare bulamayan, piyasaya sözü geçmeyen insanların bu ülkeyi çağ atlattıklarına kim inanacak. Hastaneye gidersin sadece bir fizik tedavi için bile 7-8 ay sonrasına “belki” gün veriliyor ise, ameliyat yapılamıyor ve aylar sonrasına veya yıl sonrasına gün veriliyor ise veya acil dahi olsa hocaların girdiği ameliyatlar için binlerce lira, sözde katkı payı ama bizim bildiğimiz bıçak parası alınıyor ise eğitimde durumumuz içler acısı olması yanı sıra sadece bir imtihan için dahi yüzlerce lira harç alınıyor ise bu ülkede bırakın çağ atlamayı, hepimiz merdivenlerden yuvarlanarak ağlanacak halimize, gülmeye başlamışız demektir, diye ifade etti.

Trafik cezalarını anormal derecede artıran bir zihniyetten, vatandaşına pusu kurarak trafik cezası yazan bir zihniyetten trafik kazalarının önlenmesini beklemek, imtihana girecek öğrencilerinden cebindeki harçlığına göz diken bir zihniyetten eğitim kalitesi beklemek, zincir marketler vasıtasıyla vatandaşının parasının ipotek altına alınmasına ve vurgun yemesine göz yuman bir zihniyetten refaha kavuşmayı beklemek, aldığı ilaca bile haddinden fazla katkı payı ödeyen başta emeklilerin sağlıklı bir hayatı düşleyerek beklemesi hayalden öte bir şey değildir, diyen CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can vatandaşlarımızın sesine kulak verin ve zam yapmayın, zamlara engel olun diye belirtti.

Haber Editörü

Vedat Kan

vedudi25@gmail.com
Yorum Ekle

Muğla açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem

Siirt’te zorlu kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yapıcıoğlu: Memleketin her meselesinde ilkeli duruşumuzu koruyor, uygulanabilir çözümler üretiyoruz

Kayseri'de trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Aileyi hedef alan anlayışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençliğin ahlak ve anlam krizi görmezden gelinemez!

Fransa’da çiftçilerin protestoları devam ediyor

HÜDA PAR'ın 13'üncü kuruluş yıl dönümü Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı

Küba'da virüsler tüm ülkede salgına yol açtı, vaka sayısı artıyor

AKARYAKIT SEKTÖRÜNÜN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ AFYON’DA MASAYA YATIRILDI

Mardin’de tır ile otomobil kazasında otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi İstanbul'da gerçekleştirildi

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Şehit Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlere vefa

“Sudan Halkı ile Dayanışma Günü” etkinliği gerçekleşti

HAMAS: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurulması ilhak projesinde tehlikeli bir tırmanış ve yeni bir suç teşkil etmektedir

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

CGTN: Çin, Hainan Serbest Ticaret Limanı'nda ada genelinde kapılarını dış dünyaya nasıl daha fazla açıyor?

Manisa'da 4 milyon TL'lik bozulmuş kokoreçe imha!

TİMBİR heyetinden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım’a ziyaret

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

ANTALYA DA SÜPER ORGANİZASYON TTB.2026.Kadir Hıdır

Tekkeköy ve Çırakman Mahalleleri İmar Planı Değişikliği Askıya Çıkarıldı

İstanbul Merkezli Vergi Kaçakçılığı ve Kara Para Operasyonu: 5 İlde Eş Zamanlı Baskın

ASELSAN'dan 410 milyon dolarlık dev ihracat anlaşması

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

Besni’de kasten adam öldürme suçundan aranan hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

CISV Türkiye ve Karsan’dan çocuklara sürdürülebilirlik eğitimi

İzmir'de sınıf başkanının vaadi Başkan Büyükakın ile yerine geldi

Bursa Yenişehir'de ritim kursuna yoğun ilgi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR