Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Aliya Yusupova, Taşkent'teki Asya Şampiyonası'nda jimnastikçilerin başarılı performansı hakkında yorum yaptı

Asya Ritmik Jimnastik Şampiyonası Taşkent'te (Özbekistan) sona erdi. Kazpravda.kz , Olympia.kz'ye atıfta bulunarak bunun Kazakistan takımı için son derece başarılı olduğunu ortaya koydu .

DÜNYA 6.05.2024 09:06:00 0
Aliya Yusupova, Taşkent

Takımın birçok ödülün yanı sıra Elzhana Tanieva'nın kazandığı Olimpiyat kotası da var. Kıta şampiyonluğunun bir diğer kahramanı ise Aibota Ertaikyzy oldu. Altın dahil birçok madalyayı aynı anda kazanmayı başardı. 

Taşkent'teki Asya Şampiyonası 17 ülkeden 40 sporcuyu bir araya getirdi. Ülkemizi bireysel yarışmalarda Elzhana Tanieva ve Aibota Ertaikyzy temsil etti.

Olimpiyat.kz  , Tanieva'nın eleme şampiyonası kadrosuna neredeyse anında dahil edildiğini yazıyor. Antrenör kadrosu, çeşitli uluslararası yarışmalardaki performanslarına göre ikinci jimnastikçiyi seçti. Takımın baş antrenörü Aliya Yusupova, seçimin spor prensibine göre yapıldığını kaydetti.

Takımda yer almak için yarışanlar Aibota Ertaikyzy, Milana Parfilova ve Erika Zhailauova idi. Sonuç olarak Aibota ikinci jimnastikçi oldu. Sporcu güveni haklı çıkardı: Taşkent'te genel sıralamada beşinci oldu ve kariyerinde ilk kez Asya Şampiyonasını da kazandı. Kurdele müsabakasında altın madalya kazandı. Ayrıca top hareketlerinde ikinci, çember hareketlerinde ise üçüncü oldu.

"Antrenörümle yaptığım çalışmanın karşılığını aldığım ve ilk kez Asya Şampiyonası'nda tekler müsabakasında madalya kazandığım için çok mutluyum. Kurdele egzersizinde şampiyon olacağımı düşünmemiştim. Beklenmedik bir zaferdi. İlk “altın”ım böylesine büyük bir yarışmada kazandı. Tüm desteğiniz için teşekkür ederim. Acil planlar hala bilinmiyor. Aibota, "Koçuma danışıp sonraki müsabakalara hazırlanacağız" dedi.

Aliya Yusupova, sporcunun performansından memnun olduğunu vurguladı.

“Aybota Ertaikyzy iyi bir performans sergiledi ve şerit hareketlerinde Asya şampiyonu oldu. Bu bizim için çok sevinçli bir an. Çünkü sporcularımızın uluslararası düzeyde performans gösterdiği göz önüne alındığında çalışmalarımızın meyve verdiğine inanıyorum.

Biz antrenörler bunun üzerinde çalışıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz ki jimnastikçilerimiz zirveye çıksın. Asya Şampiyonasına katılacak sporcuyu üç kız arasından seçtiğimi biliyorsunuz. Seçim onların sonuçlarına göre yapıldı. Hem jimnastikçilere hem de kişisel antrenörlere, başarılı olanın Taşkent'teki Asya Şampiyonasına gideceğini anlattım. Ve doğru seçimi yaptık. Aibota ChA'yı kazandı ve iki madalya daha aldı" dedi Yusupova.

Baş antrenör ayrıca Elzhana Tanieva'nın zaferi hakkında da yorum yaptı. Kazakistanlı sporcu, son eleme turnuvasında 2024 Olimpiyat Oyunları için kota kazandı. Açıkçası psikolojik olarak ne sporcu ne de takım antrenörleri için kolay olmadı. Ve büyük ölçüde İspanya'daki Dünya Şampiyonasındaki başarısızlık nedeniyle. Dolayısıyla Taşkent'te hata yapmanın imkansız olması Tanieva üzerinde baskı yarattı.

“Asya Şampiyonası bitti ve uzun zamandır beklediğim Olimpiyat biletini aldım. Antrenörüm Aliya Maksutovna ile birlikte bu yarışmaya sakin bir şekilde hazırlandık. Bazı yerlerde programı karmaşıklaştırmaya, bazı yerlerde ise unsurları değiştirmeye ve ayarlamaya çalıştık. Uzun süre çalıştık.

Her şeyin yolunda gitmesine sevindim, dört yönlü programı da hatasız tamamladım. Ayrıca her alanda altın madalya kazandım ama bunun olacağını düşünmemiştim. Uzun zamandır beklediğimiz hedefe ulaştığımıza hâlâ inanamıyorum. Dünya Kupası'ndan sonraki altı ay zihinsel olarak zordu. Kupon meselesi çözülemeyince ruhuma ağır bir yük bindi. Artık her şey yoluna girdi” diye belirtti Tanieva.

Taşkent'te düzenlenen Asya Şampiyonası'nın genel sonuçlarına göre Elzhana Tanieva 133.40 puan aldı. Tüm serilerde finale yükseldi ve çember hareketinde altın, top hareketinde ise bronz madalya kazandı. Takım müsabakasında Kazakistan'ın ikinci olduğunu da ekleyelim.

Grup müsabakalarındaki sonucumuz da olumlu duygular uyandırıyor. Rus uzman Inna Bystrova'nın rehberliğinde antrenman yapan kızlar, genel klasmanda bronz madalya kazandı. Ayrıca beş pota rutininde de ilk üçe girdiler. Evet, şu ana kadar Olimpiyat Oyunlarına katılmak mümkün olmadı, ancak Inna Bystrova yönetiminde sonuçlar artıyor.

"Grup müsabakalarında performansımız düşüktü. Dünya müsabakalarında da durum farklı değildi. Bu nedenle çok nitelikli bir uzman olan Rus Inna Bystrova'yı takıma davet etmem gerektiğine karar verdim. Sadece takımı eğitmiyor, aynı zamanda tecrübelerini antrenörlerimizle paylaşıyor. Bundan sonra Kazak uzmanların seviyesi elbette artacaktır.

Bystrova, Rio Olimpiyatlarını ilk beşte tamamlayan Japon takımının koçluğunu yaptı. Ekibimiz iki yıldır onunla antrenman yapıyor. Elbette ritmik jimnastikte sonuç almak için iki yıl çok az bir süre. Ancak grup antrenmanlarındaki gelişimimiz dikkat çekiyor. Takımın temeli oluşturuldu. Olimpiyatlara katılmaya hak kazanamasak da seviyemizi önemli ölçüde artırdık” dedi Yusupova.

Kazakistan'ın da grupta genel olarak bronz madalya kazandığını da ekleyelim. Ülkeyi Ayaulym Kadir, Aruzhan Kalsaeva, Aksunkar Abdirahman, Maria Kornienko ve Sofia An temsil etti. 

Eleme Asya Şampiyonasına paralel olarak, gençler arasında kıta şampiyonası Taşkent'te düzenlendi. Ve ekibimiz oldukça başarılı bir performans sergiledi.

Kazakistanlı kadınlar takım genelinde şampiyon oldu ve idmanların finalinde beş pota ve beş sopayla ikinci oldu. Akmaral Erekesheva ve Daria Kusherbaeva ise teklerde öne çıktı. Erekesheva kurdele müsabakasında Asya şampiyonu oldu, top müsabakasında gümüş madalya kazandı ve kulüp müsabakasında üçüncü oldu. Kusherbaeva çember hareketinde bronz madalya kazandı. Aliya Yusupova, altyapı takımının başarısını çok takdir etti.


Mersin'de 19 Mayıs coşkusu

Düzce'de ilaçlama çalışmaları devam ediyor

Gecenin sessizliğinde nefes kesen yarış

Altın Ahameniş kırmızı halıda yürüdü.

TİNGADER ANTALYA ŞUBESİNDEN RADİKAL KARARLAR

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

2 milyon yakın araca trafik denetimi

Başkan Çavuşoğlu’ndan emeklilere müjde

Antalya Muratpaşa'da genç söyleşi

Kayseri Talas'ta gençlik buluşması

Sakarya 'sporcu' kimliğine yeniden kavuşacak

Gençlik Bayramı'na Bursa Yıldırım coşkusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı

Ankara Büyükşehir toplum sağlığını öncelliyor

Kocaeli'de Başiskele Su Sporları Merkezine çelik kolon

Kene ısırıklarına dikkat! Öldürebilir

Kene ısırıklarına dikkat! Öldürebilir

Bilecik Valisi Aygöl’den ANDA Gençlik Kampı'na ziyaret

ABD askeri için Afrika’da su kuyusu açtılar

Memduh Büyükkılıç'tan 19 Mayıs mesajı

Drift atarken park halindeki araçlara çarpıp kaçtılar!

Piknikçilerin yeni gözdesi Park Ankara

Karabağlar'da Yeşilyurt Pazaryeri çalışmaları hızla sürüyor

Kayseri Üniversitesi'nden “Gençlik Yürüyüşü”

Bursa Nilüfer’de 19 Mayıs coşkusu

Konya'da akıllı şehir uygulamaları anlatıldı

Bugün hava nasıl olacak? Toz taşınımı uyarısı

Kocaeli’nin manzaralı kütüphanesi hizmette

Kayseri'de sanat galerisi sempozyumu

105 yıldır süren coşku... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun

Yükleniyor

TYB Erzurum Şubesi Erzurum Kitap Fuarında okurlarını bekliyor

Başkan Uçar için ikisi bir arada; kitaplar ve çocuklar…

ÖZAKALIN, 2.OSB’NİN GENİŞLETİLME TALEBİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A İLETTİ

MNG den Garaj hareketliliği

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 1. KADEME TURUNDA YAKUTİYE SPOR ŞAMPİYON OLARAK 2. TURA ÇIKTI

Erzurum Valisi Çiftçi Esnaflarla görüştü

Erzurum Valisi “Temsili Askerlik” törenine katıldı

BÖLGESEL AMATÖR LİG BARAJ MÜSABAKASI TOPLANTISI YAPILDI

YAKUTİYE SPOR U-15 YAŞ GRUBU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 1.TURUNDA FİNAL MÜSABAKASINA ÇIKIYOR

Vakıflara Vali ziyareti

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sonuçları açıklandı

20 bin sözleşmeli öğretmenin atama başvurusu

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerine Coşkunöz desteği

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı

TÜBİTAK 4008’de İzmir başarısı

Keşan'da öğrencilere burs imkanı

DEÜ'de 19 Mayıs coşkusu

Sınav stresine karşı püf noktaları

Darıca Kütüphanesi gençlere en güzel hediye

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

YAZARLAR